Liliowce -Hemerocallis cz.10
-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.10
Witam!
Zrobiło się tak kolorowo a tu do pracy trzeba iść. Śnieżka czemu w zimie nie wpadłaś na taki fajny pomysł, dusza aż się cieszy widząc takie wspaniałe kwiatki, kształty, kolory i ilość ciemnych liliowców. Ja jestem zwariowana, chyba najbardziej ze wszystkich, mogę cały czas oglądać takie piękności i marzyć o nowym kwitnieniu. Już nie mogę się doczekać a tu jeszcze dużo pracy przy nich żeby zakwitły, teraz przycinanie, nawożenie, podlewanie i pryskanie. Małolaty zakwitną jak będą chciały!!!!
Pozdrawiam
Ismena
Zrobiło się tak kolorowo a tu do pracy trzeba iść. Śnieżka czemu w zimie nie wpadłaś na taki fajny pomysł, dusza aż się cieszy widząc takie wspaniałe kwiatki, kształty, kolory i ilość ciemnych liliowców. Ja jestem zwariowana, chyba najbardziej ze wszystkich, mogę cały czas oglądać takie piękności i marzyć o nowym kwitnieniu. Już nie mogę się doczekać a tu jeszcze dużo pracy przy nich żeby zakwitły, teraz przycinanie, nawożenie, podlewanie i pryskanie. Małolaty zakwitną jak będą chciały!!!!
Pozdrawiam
Ismena
W ub. roku sprowadziłem od p.Pajdy 8 szt. liliowców evergr. 6 szt. przyjęło się. 2 szt. zakwitły.
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pasla
No to niezbyt pocieszające wieści. A te, co zakwitły, to były chociaż zgodne z tym, co miało być?
Ismenko- pomysł z pokazywaniem zestawów kolorystycznych nie jest mój- taką prośbę miała Miiriam kilka dni temu.
Dziś za oknem całkiem mroźno i dość ponuro, chyba nie będzie ogrodowania w realu, więc zostajemy w wirtualnej rzeczywistości przy oglądaniu kolejnej grupy liliowców- tym razem coś dla miłośników ,wąskich' płatków, czyli UFo i Spidery( Formy nietypowe i pająkowate)- I CZEŚĆ
No to niezbyt pocieszające wieści. A te, co zakwitły, to były chociaż zgodne z tym, co miało być?
Ismenko- pomysł z pokazywaniem zestawów kolorystycznych nie jest mój- taką prośbę miała Miiriam kilka dni temu.
Dziś za oknem całkiem mroźno i dość ponuro, chyba nie będzie ogrodowania w realu, więc zostajemy w wirtualnej rzeczywistości przy oglądaniu kolejnej grupy liliowców- tym razem coś dla miłośników ,wąskich' płatków, czyli UFo i Spidery( Formy nietypowe i pająkowate)- I CZEŚĆ
- śnieżka
No to najważniejsze. Nie ma nic bardziej denerwującego jak niechciane odmiany i rośliny.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja poluję na Apple Swirl.
Gdzie go zdobyłaś Grażynko?
Gdzie go zdobyłaś Grażynko?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- śnieżka
W Belgii.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
... bo Miiriam jest wzrokowcem ..Ismenko- pomysł z pokazywaniem zestawów kolorystycznych nie jest mój- taką prośbę miała Miiriam kilka dni temu.
Ale to Ty pierwsza pokazałaś zestawienie - chyba żółtych ..
Dziewczyny - dzięki serdeczne za te gamy kolorystyczne , pająki... czekam na część 2 .. chociaż i tak najbardziej ( na dzień dzisiejszy , zaznaczam ) podobają mi się pełne
A może zestawienie pełnych piękności też będzie
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Hej
Byłam dzisiaj na ogrodzie i tak mnie wzięło na ciachanie , że wyciachałam stare liście liliowcom,później pomyślałam, czy nie za wcześnie?
Byłam dzisiaj na ogrodzie i tak mnie wzięło na ciachanie , że wyciachałam stare liście liliowcom,później pomyślałam, czy nie za wcześnie?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
nigdy nie mialam do czynienia z liliowcami - kupilam w zeszlym roku na wiosne korzen posadzilam go w doniczce i nawet cos tam zakwitlo ,doniczka stala w ogrodzie cala zime i teraz wyposcil liscie na ok 12-20 cm - i tu moje pytanie - mam go juz przeniesc do gruntu czy jeszcze za wczesnie lub za pozno ?
- śnieżka
Miiriam "A może zestawienie pełnych piękności też będzie"
OK. Nie ma sprawy-proszę oto I CZEŚĆ Pełnych. Nazw nie ma, bo na te podpisy tracę zbyt dużo czasu. Jak ktoś będzie chciał poznać nazwę konkretnej odmiany, niech poda nr zdjęcia - to podam nazwę.
-- Cz 15 mar 2012 20:22 --
OK. Nie ma sprawy-proszę oto I CZEŚĆ Pełnych. Nazw nie ma, bo na te podpisy tracę zbyt dużo czasu. Jak ktoś będzie chciał poznać nazwę konkretnej odmiany, niech poda nr zdjęcia - to podam nazwę.
-- Cz 15 mar 2012 20:22 --
Ja wczoraj sadziłam nowe nabytki prosto z paczki. Skoro Twoje przez całą zimę stoją w ogrodzie , to nie widzę problemu, żeby je wsadzić już do gruntu.iwonaPM pisze:- mam go już przeniesc do gruntu czy jeszcze za wczesnie lub za pozno ?
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
A ja też mam pytanie. Wiem, że było to już pisane ale proszę jeszcze raz Grażynkę i Ismenę o instrukcje postepowanie teraz z liliwocami. Mam młode sadzonki posadzone w tamtym roku na wiosnę, część od Ismeny :P . Kiedy i czym nawozić? Chcę, żeby w tym roku pięknie zakwitły, bo jesienią tylko mnie podrażniły, miały po 2 kwiatki ( oczywiście, że wiem , że to i tak dużo) ale przez to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać.
Marta
-
- 50p
- Od: 25 lip 2011, o 13:49
śnieżko a co to za cudo w drugim rzędzie czwarty od lewej jeśli mogę wiedzieć?
-- 15 mar 2012, o 21:38 --
jeszcze mam jedno pytanie do ekspertów liliowcowych, mam jednego liliowca który po zimie zagniwa, jak mu teraz pomóc, czym go potraktować?
-- 15 mar 2012, o 21:38 --
jeszcze mam jedno pytanie do ekspertów liliowcowych, mam jednego liliowca który po zimie zagniwa, jak mu teraz pomóc, czym go potraktować?