Moje ogródkowe zmagania cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2
Madzia to moze sumak octowiec , cudny o kazdej porze roku nie rosnie zbyt duzy a szybko własnie i te kolory na jesieni.... kolby przez cała zime bordowe , na wiosne slicznie kwitnie ...piekne pierzaste liscie
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To jest świetny pomysł dzięki
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, powiedz kiedy będzie ci pasować, ja się dostosuje. No problem
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Sumak octowiec? ja osobiście odradzam , u mnie na działce nie rośnie ale posadziłyśmy z sąsiadką taki okaz przy płocie na placu zabaw,a płot metr od naszych działek i tydzień temu mój M solidnie się napracował wykopując młodziaki a było ich kilkanaście nie wiem czy bordowe kolby notabene piękne rozsiewają nasiona czy od korzeni wyrastają młode drzewka - mówię Wam rosną jak perz
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ja odosty sumakowe bez problemu usuwałam ,drzewo swietne moim zdaniem...ale jak zawsze kwestia gustu ,ja do niego mam sentyment bo na moim osiedlu rosły i przez to ze tak sie super rozgałeziaja wspinalismy się po nich, dla moich dzieci tez był baza obserwacyjną , póki nie zachorował i ....
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Madziu zwierzyniec fajna rzecz Ja marzę o Goldenku, ale muszę jeszcze poczekać Mam tylko uraz z dzieciństwa do gryzoni, więc na pewno u mnie w domu nigdy nie będzie żadnych chomików czy świnek morskich
Zdjęcia wieczorową porą wyglądają nieziemsko
Co do dużego drzewa to może Judaszowiec ? Mi się strasznie marzył, ale mamy za mały ogródek, no i koncepcja się zmieniła Z pomiędzy kory wyrastają najpierw fioletowe kwiatki, a dopiero potem liście.
Zdjęcia wieczorową porą wyglądają nieziemsko
Co do dużego drzewa to może Judaszowiec ? Mi się strasznie marzył, ale mamy za mały ogródek, no i koncepcja się zmieniła Z pomiędzy kory wyrastają najpierw fioletowe kwiatki, a dopiero potem liście.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Madziu ja też odradzałabym sumaka, zwłaszcza okaz żeński. Wysiewa się w sposób niekontrolowany bardzo. Możesz wprawdzie usuwac siewki ale przy okazji uszkodzic jakieś swoje roślinki. Pomyśl jeszcze nad tym na spokojnie. Mnie też się podobają jego czerwone kwiaty ale zrezygnowałam widząc jak walczą z nim wszyscy sąsiedzi w okolicy.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Madziu witaj ,
nie doczytałam dokładnie, chcesz usunąć głóg i zamiast niego małe czy duże drzewko posadzić? Sumak u mnie nie ma odrostów, ale posadzony został na obrzeżu ogrodu, na środku nie radziłabym go wsadzać, bo z nim nigdy nie wiadomo i po co sobie kłopot robić? Sporo jest drzewek o fajnym pokroju dających cień, np to /usuń je jak obejrzysz/:
To wiąz ale nie wiem jaka odmiana:
Pozdrawiam serdecznie
nie doczytałam dokładnie, chcesz usunąć głóg i zamiast niego małe czy duże drzewko posadzić? Sumak u mnie nie ma odrostów, ale posadzony został na obrzeżu ogrodu, na środku nie radziłabym go wsadzać, bo z nim nigdy nie wiadomo i po co sobie kłopot robić? Sporo jest drzewek o fajnym pokroju dających cień, np to /usuń je jak obejrzysz/:
To wiąz ale nie wiem jaka odmiana:
Pozdrawiam serdecznie
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Poczytałam sobie teraz o tej gruszy wierzbolistnej,piękne drzewo i bierze w łeb stare przysłowie,bo jednak gruszka na wierzbie rosnie.Szkoda,że ogród nie jest w żadną stronę gumowy.
Witaj Lulko:) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia nowej rabaty:) koleżanka ma sumaka na swojej działce,którego jej odradzałam,ale po 2 latach stwierdzam ,że całkiem nieźle go ogarnia:) pozdrawiam cieplutko:)
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magento, to wiąz ULMUS odmiana 'Camperdownii'. Właśnie wczoraj posadziłam taki u siebie, mając nadzieję osiągnąć efektu jak na Twoim zdjęciu Widziałam parę takich rosnących i faktycznie są efektowne.
Madziu, ja też mam Camperdownii - to cukiereczek o cudownym parasolowatym pokroju - warto go mieć
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Madziu, wiąz też mi się bardzo podoba
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata