Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasia :wit
Cafe ;:63 śliczna, nietypowa, czy naprawdę ma taki kolor jak na zdjęciach, czy już Ci zimowała?

A co będzie rosło na rozszerzonej rabatce wzdłóż wejścia od furtki? Nie mogę odnaleźć w postach wczesniej :roll:
Pozdrawiam
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ojej tego to nie wiem, ale z tego co czytałam u Kamili to Petrovic wysłał potwierdzenie zamówienia i ogólny koszt i teraz Kamilka bedzie każdemu rozsyłać ile trzeba bedzie zapłacić ;:oj
więc pewnie róże bedą jak wszyscy zapłacą no czyli coś koło koniec sierpnia i początek września - tak optymistycznie :wink: trzeba było zapytać Kamili :D

rany ale Cafe.........no wiesz, aż mnie zazdrość zeżarła :oops: Twoja taaaaka cudna no i ile ma pączków a moja......oj chyba ją jeszcze nastraszę :twisted:
no i te widoczki......ojej ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cudna Sour Emmanuelle. Cafe również. Cięzko ogląda się takie widoki jak miejsca brak.
No, ale przynajmniej mogę podziwiać u Ciebie.
Ja w ogóle mam utrudnione działanie w ogrodzie, bo w tygodniu wracam późno, i chcę posiedzieć z moim m. , który na weekendy wyjeżdża. A w weekendy bardzo często mam gości, albo spotkania forumowe. No, ale dzisiaj zaczęłam prace na starej nowej rabacie, która po częsci będzie przearanzowana. Bardzo mały fragment, ale cieszy, bo uwielbiam prace w ogrodzie i zmiany.
A Twoje poczynania są imponujące. Jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie aranżacja z przodu domu. :D
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu idziesz jak burza z tymi pracami w ogrodzie ;:138 Efekt jest oszałamiający ;:180 Nowe nasadzenia przychodzą Ci z taką łatwością ;:224 Ja nigdy nie mogę się na nic zdecydować ;:224
Różyczki wielki szacun ;:180 Już nie wiem jak Cię chwalić, a jest za co ;:215
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu jestem pod wrażeniem tempa prac przy nowych grządkach ;:oj
To dobrze, że z rozwagą podchodzisz do ich obsadzenia, bo jak człowiek jest w "gorącej wodzie kąpany", to potem biega z roślinami po ogrodzie (czytaj ja :oops: ) i czasami nie może znaleźć dla nich miejsca.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu zapomniałam że masz automatyczne podlewanie i bez straty czasu roślinki dostają pić regularnie, to jest luksus nie tylko dla ogrodniczki. ;:108
Zaskoczyłaś mnie wielkością tych nowych rabat a raczej powiększonych. ;:oj Tempo prac też imponujące. ;:215
A czerwone, purpurowe i burgundowe róże są ;:167
Boule de Neige też mnie jeszcze nie zachwyciła a te kule śniegowe to ma raczej kulki bo malutkie ma ta moja. :(
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

O jak pieknie sie rabaty powiekszyly ;:oj Nie przypuszczalam, ze to odbedzie sie az w takim rozmiarze :wink: Ale sie bedzie dzialo na nich z czasem.
Boule de Neige jest sliczna rozyczka ale nieraz nasze wyobrazenia sa "przeklamane" fotami ktore ogladamy w necie. Ja tak mialam na poczatku z niektorymi angielkami, jakos tak zawsze mi sie wydawalo, ze angielki musza miec duze kwiaty i do tego w nich tonac. Takim rozczarowaniem byl dla mnie wlasnie WC, ktorego bardzo chcialam - oczywiscie zwabiona fotami :wink: A ona okazala sie ladna rozyczka ale nic powalajacego na kolana, ze sredniej wielkosci kwiatkiem, ktory w dodatku szybko przekwita. To samo jest z Heritage, ladna ale .... jest duzo ladniejszych np Gartenträume albo Rosenfee albo Cinderella :lol: moje zdanie oczywiscie hihi
Dlatego teraz wbijam sobie w glowe, ze piekny wielk kwiat na foto ma np w opisie tylko 6-7 cm i to nie jest tak naprawde duzo.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Oluniu, mój M nie prostestuje jak wykrajam trawnik i dobrze bo byłaby wojna domowa :;230
Asiu, ja jestem z tych mało cierpliwych ;-)) Jak coś wymyślę to błyskawicznie przechodzę do fazy koncepcyjnej, a potem do działania :tan Życie jest zbyt krótkie, a tyle róż jeszcze do przygarnięcia.. ;-))
Justynko, Cafe ma faktycznie taki niesamowity kolor, również w realu, albo nawet bardziej kawowy :D Mam wrażenie jakby natura wzorowała się tutaj na idealnej latte mojego M ;:170 Albo odwrotnie :lol:
Martuś, ja spodziewam się, że róże będą jesienią, z gołym korzeniem, więc pewnie przyjdzie nam trochę poczekać. Będzie czas na planowanie ;-))
Gosia, u mnie Sour Emmanuelle w donicy, może się zmieści u Ciebie? To piękna róża, kwitnie u mnie nieprzerwanie od końca czerwca, a zapach ma wprost upojny.. ;:170 Doskonale rozumiem Twoje dylematy..ja też wracam w tygodniu poźno, ale chociaż w weekendy M najczęściej jest w domu i ten czas spędzamy razem, w ogrodzie ;-)) Czasu mało, miejsca coraz mniej, ale radochy z tworzenia cała masa :D Rabata od frontu wzdłuż chodnika będzie obsadzona dodatkowymi bylinami, przywędrują tam kolejne rozwary, ostróżki, lawenda i kolejneuróże Knirps, ale to z czasem. Między koreankami przy ogrodzenia chciałabym posadzić jesienią głogi Paul's Scarlett i może przesadzę też tam róże Mirato z donicy, u stóp First Lady. Po prawej stronie będą okrywowe, tak jak rozmawiałyśmy, w drugim rzędzie może Pastelki, albo przeniesione Nostalgie, jeszcze myślę.
Czekam na foto relację ze zmian na Twojej rabacie ;:65 Miłego wieczoru!
Maddy, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:180 Cieszę się, że Ci się podoba, choć na pełny efekt pewnie poczekam kilka sezonów. Oby róże się przyjęły :uszy
Iwonko, dziękuję ;:196 Staram się rozsądnie planować, ale i tak wszystko zweryfikuje rzeczywistość bo brakuje mi doświadczenia z różami. Myślę, że nie ustrzegłam się błędów, ale przecież wszystko można przesadzić ;:131
Majka, dzięki ;:196 Ja teraz patrzę na te rabaty to i tak ciut małe mi się wydają, więc nie wykluczam dalszych korekt kształtu... ;:224 Dzisiaj cały dzień z małymi przerwami lało, więc róże dostały odpowiednią porcję wody, a przez kilka dni ma być teraz umiarkowana temperatura, więc liczę, że różyczki dadzą radę :uszy Mnie zachwycają Twoje róże - ich kondycja i uroda jest powalająca, czekam z niecierpliwością kiedy moje takie będą.. ;:131
Jule, Boule de Neige właśnie dla mnie to taka mała kulka śniegowa, w zasadzie śnieżka :lol: Ale krzak ma już grubo ponad metr, może jak się rozkrzewi to będzie lepiej. Cieszy mnie, że chwalisz Gartentraume - jest na nowej rabacie, w drugiej linii i liczę, że poszaleje w tle...Będzie się działo, ale z czasem jak piszesz..a ja bym chciała szybciej... ;:131 Z drugiej strony na ścieżce dzieje się sporo juz po 4 m-cach, więc może po prostu trzeba trafić na dobre krzaki? Tutaj wieeeelkie dzięki dla Ewuni/Gloriadei ;:196 A propos Boule de Neige - to pierwsza jej fota w rozkwicie, która mi się podoba

Obrazek

A tu cały krzak
Obrazek

Tymczasem dzieje się to i owo...

Charles szykuje się do drugiego rzutu kwiecia...
Obrazek

Obrazek

The Fairy szaleje...
Obrazek

Kronenberg - czeka go przeprowadzka jesienią, tylko gdzie..? :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aphrodite
Obrazek

Shakespeare
Obrazek

Light Spring
Obrazek

Nostalgie
Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę że siedzisz po nocy i zdjęcia wklejasz, masz jeszcze siłę po takich pracach?
Zdaję się że wycięłaś trawy więcej niż planowałaś na początku :;230
Bardzo podoba mi się pomysł z głogami. Też mi się marzą ale jakoś nie wiem gdzie je wkomponować. Może jak zobaczę u Ciebie to natchnie mnie jakąś koncepcją ;:224
Bardzo przyjemne linie i falowania nowych rabatek, z pewnością pięknie je obsadzisz. Na różach się nie znam ale z przyjemnością je podziwiam.
Miłego dnia
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu super rabaty powiększyłaś ;:oj a jak Ci się sprawdzają tego typu obrzeża ? ja stosuje zwykłe wkopywane ale te chyba się szybciej montuje na kotwy co ?? Czym je później przykrywasz korą ? Kasiu jeszcze jedna potrzebuje dwie róże na typową patelnie , z rabaty przy tarasie muszę koniecznie wyrzucić bukietówki nie dają tam rady :? biedne łapią przędziorka i nie rosną ;:185
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobre sadzonki, to podstawa. Mialam w zeszlym roku 9 szt The Fairy z jednej szkolki, ktore padly mi po zimie a dwie ktore dokupowalam u siebie w ogrodniczym przezyly super, rosnal i kwitnal bez problemu. Z tego samego ogrodniczego mam jeszcze 4 Mme Isaac P. i 2 Eden-y - na wiosne je cielam ale nie bylo wcale potrzeby. W tym roku na wiosne na probe kupilam od nich RU nagokorzenne i na razie bez zastrzezen.... a ze jestem zadowolona, to doniczkowych pare tez dokupilam - zeby dziury po wypadnietych zalatac :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, jesteś szybka jak błyskawica w planowaniu i realizowaniu. Ledwo pomyślałaś a już posadziłaś. Ja jeszcze w blokach startowych ciągle. Dzięki za podpowiedzi z odstępami między roślinkami.
Różanka jak z obrazka Ci powstała. No i fajnie masz, że M wspiera Cię z pracami w ogrodzie. Jak sprawdzają Ci się te plastikowe obrzeża?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, powiem Ci szczerze, pogubiłam się w ilości rabatek, które poszerzyłaś. W pierwszej wersji chyba jakoś inne miejsce było brane pod uwagę do zmiany, albo ja nie mogę się odnaleźć w Twoim ogrodzie :;230 Jest bardzo duży.
Szybko się uporałaś z pracami. Widzę, że świetnie zaprojektowałaś zmiany na rabatach. Byłam pewna, że nas zaskoczysz kolejnymi pomysłami. Teraz wypada czekać do przyszłego sezonu. Chociaż chyba już czytałam, że część róż zostało posadzonych. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”