Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

Witaj Karolinko :wit Datury piękne :)
Pelargonia z fuksją pięknie razem wyglądają
Oleandry pięknie rosną
Roślinki zodną biżuterią czyli kropelkami deszczu przepięknie wyglądają :D
Fuksja piękniutka ;:173
Jakie smakowite pomidorki
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolina, te baletnice w biało-czerwonych spódniczkach są niesamowite. Kupowałaś u Adriana?
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Datura zaszalała widzę z kwitnieniem;)

Ale cudnie masz kolorowo jesienią u siebie :wit
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Piękne Datury i Fuksje ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

illonka- też należy do moich ulubionych- miałabym więcej tych dam... ale niestety są strasznie podatne na szkodniki- zawsze coś wokół nich fruwa ;:173 ale jak oglądam strony z ich ofertą... jakoś to postanowienie maleje ;:131 cudności pokazują ;:219

deissy- co do oleandrów to też były problemy... nie wszystkie podjęły współpracę ;:138 tak jak najbardziej to sunvillia... mam jeszcze różową- polecam je w 80%- na 100%polecę- jak zobaczę jak mi przezimuje... oj spotkamy się- już się nie mogę doczekać ;:108

orzechovvy
- dziękuję za nazwanie... cudna jest- to się zgodzę ;:108 widać ją, oj widać...(jesień) nic tylko liście zgrabiam... jak wisiały na drzewach to nie przypuszczałam, że ich tyle tam jest ;:173 oleandry owszem rosną- po gnojówce z pokrzyw nagle się za siebie wzięły- tylko nie wiem jakiego będą koloru, bo jak je zrywałam z krzaków na pamiątkę- to była wczesna wiosna i ani śladu pączków- dodam, że przyjechały ze mną w butelce(2dni siedziały)z urlopu znad Morza Tyreńskiego- mam do nich szczególny sentyment, raz, że moje pierwsze, a dwa, że mam z nimi miłe wspomnienia :wink:

justus27- dziękuję, staram się im zapewnić wszystko co najlepsze :wink: a jak wracam po tygodniu, nie mogę się nadziwić jak duże są... co do datur to powiem tylko tyle, że jakoś od niedawna je mam... pierwszą od 3 lat? Same nieodmianowce, ale niedawno zmówiłam odmanowe- będzie pięknie na wiosnę, zakochałam się w nich :D

Edyta 74- końcówka... ale jaka, jak tylko skończę odpisywać to lecę z aparatem do datur- żegnają sezon w wielkim stylu :uszy

Dusia 123-dziękuję, starają się roślinki, oj starają :D
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blueberry- zgadzam się w 100%- a dodatkowo- sztuczne rośliny- jakie marnowanie cennego miejsca... co do storczyka to rzeczywiście zaszalał- ostatnio miał 4kwiaty na pędzie(jak dobrze pamiętam)- teraz ma 10- tendencja wzrostowa ;:196

Paulii- same pochwały moi zieloni rezydenci dostają od Ciebie :oops:

izary- właśnie nie... na żadnej tego typu stronie... kupiłam je na ryneczku w pobliskim miasteczku- sama byłam zdziwiona, że są- ale nie byłam pewna jakie- były w pączkach- wyglądały dość okazale- dlatego się skusiłam- czas pokazał, że słusznie ;:173

Filigranowa27
- dziękuję, ruszam za moment narobić nowych zdjęć, podzielę się aktualnymi widokami ;:108

elcia1974- dziękuję, należą do moich ulubienic ;:108

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę zielonych, na początek storczyki... powoli się w nich zakochuję ;:173
Obrazek Obrazek Obrazek

trochę więcej, ich:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

fiołki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

hoje- porównanie wielkości z czerwca, a aktualnie :wink:
australis lisa wcześniej:
Obrazek

aktualnie:
Obrazek Obrazek
Obrazek

reszta przeglądu wkrótce ;:108 życzę Wszystkim udanego weekendu :wit

1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20

Post »

:wit Karolinko! słusznie podobają Ci się storczyki, bo te rośliny są naprawdę przecudne i Masz tego dowód u siebie na parapecie, fioletowy jest piękne, taki jest w rzeczywistości czy aparat trochę przekłamał? i Masz jeszcze kilka z pędzikami to będzie kolorowo no i uchował Ci się basalek ;:138 taki malutki a już chce kwitnąć :heja Inne roślinki u Ciebie równie piękne i zadbane, pozdrawiam serdecznie :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moja Lisa też szybko rośnie, szkoda tylko, że złapała wełnowca :roll: Oczywiście liczę na wygraną.
Storczykowy parapet wygląda, jak moje marzenie ;:167 Pewnie kiedyś takiego się dorobię (jak zrobię stosowne zakupy :lol: ).
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Jak kolorowo i pięknie....moje storczyki już przekwitłyz wyjątkiem niedawno podarowanego ,,dalmatyńczyka,, :), ale mam nadzieję, ze w przyszłym roku znów będą cieszyć kolorkami. ;:3
No a te pstrokate fiołeczki....ach i och ;:167
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Śliczny widok :D

Obrazek
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Storczykowa choroba to nie żarty :D wiem coś o tym :D
Jak się nazywa pstrolistny fiołek?
Awatar użytkownika
iksja
200p
200p
Od: 29 kwie 2010, o 15:25

Post »

Zgadzam się w zupełności jak już złapiesz bakcyla storczykowego to parapety bardzo się skurczą ;:108
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Karolka, z tymi storczykami to ja nie wiem o co chodzi. Mam w pracy, kwitną jak głupie, a nie mam czasu o nie zadbać, tylko jak sobie przypomnę :D . W domu chuchałam, dmuchałam .....a teraz postępuję tak samo jak tymi pracowymi.....zapominam.I wtedy najfajniej kwitną. Nie lubią jak się wokoło nich lata.
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

1grazyna46- dziękuję ;:196 zaczynam się rozglądać za innymi odmianami... cymbidium- to dopiero cudo jest- prze- piękny kwiat- moje marzenie mieć przynajmniej jednego ;:224 a co do keika, czy jak się on tam zwie- to powiem tylko jedno- ten storczyk, już mi niejedną historię wywinął(co zresztą po nim widać)- raz z niewiadomych(przynajmniej dla mnie) przyczyn wygnił mu środek...a pęd z kwiatami miał nadal... od korzeni wybiła mu druga w zastępstwie po ok. miesiącu- podziwiam się za cierpliwość- została nagrodzona :wink: a teraz wypuszcza nowy pęd ;:224 szalona roślina :;230

heliofitka- co do parapetu to powiem szczerze, ze może ze trzy sztuki kupiłam na forum... reszta pojawiła się jako prezent(i to nie dla mnie ;:224 )... a na całym domu jest ich jeszcze ok 6 ;:173 na osłonki polowałam i czaiłam się 3 lata... wyglądają ładnie- ale nie polecam tych akurat- bo są szklane i mają farbę w osłonce- a jak się storczyka wyjmuje to się niestety rysa i kolor schodzi... a tak osłonka to świetna rzecz- raz, że nadmiar wody zostaje na dole osłonki(jeśli jest wysoka) a dodatkowo można dowolnie ,,żonglować " storczykami po oknach- w zależności od tego, gdzie ma być bardziej reprezentacyjnie ;:224 gdzieś wyczytałam, że im więcej storczyków na oknie tym lepiej- bo pobudzają się wzajemnie do kwitnienia... to spełnienia marzeń roślinnych ;:108 powodzenia w walce- oczywiście trzymam kciuki za wygraną ;:134

izary- będą, oj będą- może nawet szybciej niż myślisz... fiołki mam nadzieję, że się za siebie wezmą- bo jak na razie tylko listki i listki... a pączki tylko jako wyjątek potwierdzający regułę :wink:

Gracjella- dziękuję, taki parapet mi się długo marzył, aktualnie tego wysokiego storczyka przeniosłam do kuchni na parapet okienny- ładnie góruje nad fiołkami :wink:

Fraszka_1
- zgadzam się- mam pierwsze symptomy ;:224 ale miła to jest choroba :uszy co do nazwy fiołka to jak mi goście wyjdą z kuchni, to się przejdę i zobaczę... aktualnie jestem uziemiona w pokoju :wink:

iksja- już mi się drastycznie kurczą... rodzice stwierdzili niedawno, że nas rośliny zamęczą...

PEPSI- oj, właśnie to- zapomnieć... wtedy mają się najlepiej- zgadzam się w 100% ;:108

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”