.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Przykazałam, żeby godnie reprezentowały rozczochrany
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Też czekam na deszcz, posiałam co nieco, oczywiście kwiatków, warzywa w dalszych planach. Na razie jedynie duchota
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Justynko na pewno będą
Irminko ja też posiałam kwiatki, warzywa będę dosiewać (strączkowe) ....a duchota dopiero pierwszy dzień
Irminko ja też posiałam kwiatki, warzywa będę dosiewać (strączkowe) ....a duchota dopiero pierwszy dzień
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, popadało???
U nas wczoraj po południu była piękna ulewa z burzą w okolicy, w nocy też popadało, jest ślicznie ciepło i cudna zieleń, chmurzy się nadal więc spodziewam się jeszcze deszczu, ale teraz potrzebny, więc niech tam, ja dopiero od dziś mam 3 dni wolnego, skończyłam maraton, więc zmykam na działeczkę, poszaleję sobie
U nas wczoraj po południu była piękna ulewa z burzą w okolicy, w nocy też popadało, jest ślicznie ciepło i cudna zieleń, chmurzy się nadal więc spodziewam się jeszcze deszczu, ale teraz potrzebny, więc niech tam, ja dopiero od dziś mam 3 dni wolnego, skończyłam maraton, więc zmykam na działeczkę, poszaleję sobie
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, jadę na 10dni na Bałkany. Po tych deszczach chwasty się rzuciły i chciałam obczyścić rabaty przed wyjazdem, ale już widzę, że nie dam rady. Nie zdążę.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu , posadziłam dzisiaj fasolkę szparagową , czy też już sadzisz a może zawcześnie
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,siejesz ,sadzisz a ja nic ,posiałam kiedyś warzywa ,ale fasolki szparagowej jeszcze nie ,i na pewno do maja nie wysieję ,nie mam czasu ,dzisiaj przyszły klematisy ,chyba 15 szt i różne inne i jutro znowu muszę odejść od moich sadzonek i zasadzić to wszystko,nie wiem dokąd będzie mnie tak poganiało,ale ja jestem zadowolona z nowych kwiatuszków
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Może w końcu uda mi się być na bieżąco
- Maska
- Kontakt:
Iwonko cały dzień wokół chodziła burza, grzmiało, robiło się ciemno ....i nic ani kropelki deszczu Musiałam w końcu podlać to co wsadziłam No to masz dużo czasu na swój ukochany ogródek
Marysiu oj chyba coś kiedyś pisałaś! to jedź i nie myśl o ogrodzie on sobie da radę, a Ty wypoczywaj i korzystaj z uroków Bałkanów. Wrócisz wypoczęta i wszystko nadrobisz
Grażynko a wiesz, że miałam dzisiaj w rękach fasolkę i myślałam eksperymentalnie posiać. Prognozy do końca miesiąca pomyślne, to może akurat nic jej nie zaszkodzi, a jakby zapowiadali przymrozek to zawsze można nakryć Ja chyba rządek jutro posieję
Powoli zaczyna być widać moje wysiłki na rzecz uporządkowanego ogrodu, a szczególnie jak skosiłam trawę. No to zapraszam do wiejskiego ogrodu
a może retro?
Ostał się ostatni mohikanin papuziak!
epimedium ....nie mogę go uchwycić
Martuniu tak się łatwo zamawia nie pamiętając, że potem to trzeba posadzić a najpierw przygotować miejsce
Ale Ty Kochana dla roślinek wszystko zniesiesz i dasz radę, a potem już będziesz tylko patrzeć jak wszystko pięknie kwitnie
Agnieszko już jesteś o krok lepsza a ja Cię będę gonić
Marysiu oj chyba coś kiedyś pisałaś! to jedź i nie myśl o ogrodzie on sobie da radę, a Ty wypoczywaj i korzystaj z uroków Bałkanów. Wrócisz wypoczęta i wszystko nadrobisz
Grażynko a wiesz, że miałam dzisiaj w rękach fasolkę i myślałam eksperymentalnie posiać. Prognozy do końca miesiąca pomyślne, to może akurat nic jej nie zaszkodzi, a jakby zapowiadali przymrozek to zawsze można nakryć Ja chyba rządek jutro posieję
Powoli zaczyna być widać moje wysiłki na rzecz uporządkowanego ogrodu, a szczególnie jak skosiłam trawę. No to zapraszam do wiejskiego ogrodu
a może retro?
Ostał się ostatni mohikanin papuziak!
epimedium ....nie mogę go uchwycić
Martuniu tak się łatwo zamawia nie pamiętając, że potem to trzeba posadzić a najpierw przygotować miejsce
Ale Ty Kochana dla roślinek wszystko zniesiesz i dasz radę, a potem już będziesz tylko patrzeć jak wszystko pięknie kwitnie
Agnieszko już jesteś o krok lepsza a ja Cię będę gonić
- aage
Pozwolisz, że retro fotkę porwę na pulpit , przywołała w moich myślach wspomnienia o ukochanych dziadkach
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko porywaj , a wiesz kiedyś z kimś się zastanawiałam jakby były odebrane czarno-białe fotografie
- aage
Jak dla mnie każde zdjęcie ma swoje emocje, przekaz...czasem kolor jest nie ważny, liczą się inne walory.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,miejsca już są przygotowane ,tylko czekałam na roślinki