U Violi " Za oknem " cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Violi " Za oknem " cz.2
Violka, pitaję też będziesz siała?
Pierwsze zdjęcie Taka ładna zima.
Pelaśki to już wolę jednak kupować. Zawiodłam się i nie mam ogrzewanej szklarni
U mnie parapety się pozapełniały, jutro rozstawiam domową szklarenkę. I kilka dni będzie trwało coroczne miągolenie mojego eMa. Ta budowla bardzo mu przeszkadza
Pierwsze zdjęcie Taka ładna zima.
Pelaśki to już wolę jednak kupować. Zawiodłam się i nie mam ogrzewanej szklarni
U mnie parapety się pozapełniały, jutro rozstawiam domową szklarenkę. I kilka dni będzie trwało coroczne miągolenie mojego eMa. Ta budowla bardzo mu przeszkadza
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dzień dobry, w końcu przyszły cieplejsze dni i na niebie pokazało się słoneczko
Moje siewki pelargonii
ostróżka "Red King"
Kasiu, ciepło i słonecznie było u mnie wczoraj cały dzień. W szklarni miałam 35 stopni
malwy pełne
Aniu , dziękuję, tyle siania a później pikowania cała masa Dla Ciebie widoczek , moje brokuły o zachodzie słońca
Brokuł "Sebastian"
Mariusz, orzeszki specjalnie dla Ciebie Rosną ładnie, nic się z nimi złego nie dzieje.
tak orzeszki wyrastają z ziemi
Heliotropy
Petunie
Pieprz świeże gałązki przywiezione z Lazurowego Wybrzeża - będę siała
Groszek ozdobny .. długo wschodził
Małgosiu , pitaję zjedli, nie zebrałam nasion Małgoś warzywka mi rosną
Por wczesny
pierwszy karczoch się pokazał
kapusta biała wczesna.
Pozdrawiam Was
Moje siewki pelargonii
ostróżka "Red King"
Kasiu, ciepło i słonecznie było u mnie wczoraj cały dzień. W szklarni miałam 35 stopni
malwy pełne
Aniu , dziękuję, tyle siania a później pikowania cała masa Dla Ciebie widoczek , moje brokuły o zachodzie słońca
Brokuł "Sebastian"
Mariusz, orzeszki specjalnie dla Ciebie Rosną ładnie, nic się z nimi złego nie dzieje.
tak orzeszki wyrastają z ziemi
Heliotropy
Petunie
Pieprz świeże gałązki przywiezione z Lazurowego Wybrzeża - będę siała
Groszek ozdobny .. długo wschodził
Małgosiu , pitaję zjedli, nie zebrałam nasion Małgoś warzywka mi rosną
Por wczesny
pierwszy karczoch się pokazał
kapusta biała wczesna.
Pozdrawiam Was
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Violu tak miło podglądać jak kiełkują roślinki ... pomyśleć że z niektórych, takich maleńkich nasionek wyrosną takie duże i piękne rośliny
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Wiolu,to Ty nie tylko ogrodnik ale i rolnik jak tyle porów i kapusty i innych wszelakich nasion warzyw wysiałaś ,podziwiam Cię za to ,a sieweczki w promieniach słońca takie ucieszone i Ślinka też tak niewinnie wygląda jak Kokos,wspaniali są ,masz takie super towarzystwo przy pracy ,pozdrawiam
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Przypomniałaś mi o groszku ozdobnym, dawno go nie siałam, a on tak cudnie pachnie. Tylko, że ja go siałam prosto do gruntu. Jaki kolor groszku wybrałaś?
Pieprz rosnący w naturze spotkałam na Teneryfie. Nie rzuciłby mi się w oczy, gdyby nie znajomy, który tam mieszka i się śmiał, że jak wieczorem wychodzi na spacer z psem to zawsze trochę pieprzu przyniesie na kolację. Obok jego domu rósł tai szpaler tych ni to krzewów, ni to drzew.
Pieprz rosnący w naturze spotkałam na Teneryfie. Nie rzuciłby mi się w oczy, gdyby nie znajomy, który tam mieszka i się śmiał, że jak wieczorem wychodzi na spacer z psem to zawsze trochę pieprzu przyniesie na kolację. Obok jego domu rósł tai szpaler tych ni to krzewów, ni to drzew.
Pięknie wszystko wschodzi,orzeszki pierwsza klasa ale pieprzem mnie zaskoczyłaś
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Violu
Zabrakło słoneczka chyba mi je zabrałaś u mnie oberwanie chmury podlewa solidnie
Ślicznie rosną siewki, będzie co podjadać.
Ja zaczęłam prace na ogrodzie bo liście które leżały na rabacie sa strasznie mokre i muszę je wyzbierać
Zabrakło słoneczka chyba mi je zabrałaś u mnie oberwanie chmury podlewa solidnie
Ślicznie rosną siewki, będzie co podjadać.
Ja zaczęłam prace na ogrodzie bo liście które leżały na rabacie sa strasznie mokre i muszę je wyzbierać
-
- 100p
- Od: 17 mar 2015, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z chęcią będę śledzić co w Twoim ogrodzie, dzięki Tobie poznałam nowe możliwości, chociażby kobee, które w tym roku będą moim debiutem ogrodowym. Pozdrawiam i życzę udanych wysiewów w tym sezonie.
Papi
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Violu ale mnogość nasion i rozsad !
Czy ten liść laurowy przetrwał zimę ? Nie wiedziałem, że może rosnąć w polskim klimacie. U mnie jest za zimno
Mam pytanie odnoście ogrzewania Twojego raju kwiatowego jakim jest szklarnia. Czy w niej masz ogrzewanie podłogowe ?
W jaki sposób jest ogrzewana, bo z tego co kiedyś pisałaś masz doprowadzone ogrzewanie z domu.
Zapraszam do mnie
Czy ten liść laurowy przetrwał zimę ? Nie wiedziałem, że może rosnąć w polskim klimacie. U mnie jest za zimno
Mam pytanie odnoście ogrzewania Twojego raju kwiatowego jakim jest szklarnia. Czy w niej masz ogrzewanie podłogowe ?
W jaki sposób jest ogrzewana, bo z tego co kiedyś pisałaś masz doprowadzone ogrzewanie z domu.
Zapraszam do mnie
- Viola K
Witajcie, dzisiaj pierwszy dzień taki wiosenny właściwie w szklarni miałam upał Trzeba bardzo uważać, w tamtym roku strasznie się załatwiłam, wchodząc i wychodząc ze szklarni.
Już się zaczęło na całego
Seba, tak szklarnia ma ogrzewanie " podłogowe" i dmuchawy z ciepłym powietrzem podłączone. Wszystko z pieca którym palę w domu. Nie wiem jak to jest zrobione - czarna magia, ważne że ciepło daje
Wczoraj włączyłam ogrzewanie chcę mieć już swoje warzywa, wysiałam kolorowe sałaty, rzodkiewki, koperek, cykorię sałatową.
wysiałam zielony bób
a czerwony dzisiaj moczę,jutro pójdzie do doniczek
Papi, witam Cię kochana.Kobea jest piękna kiedy już zakwitnie, ale nigdy nie miałam jej duuużo, tylko kilka kwiatków.Może w tym roku będzie więcej. Mam 7 sadzonek
Staruszki siwe bardzo je lubię
Starce
Petunie najstarsze, reszta rośnie
Kasiu , dzisiaj już słoneczko było i może już zostanie ?
Lobelie, mam trzy kolory biała, różowa , niebieska. Uwielbiam tą roślinkę i jej siewki, niby maleńkie a silne i bezproblemowe
Kalafiorki, może mi się udadzą w tym roku
Majka , dziękuję
Brokuły
dosiewane kapusty, brokuły i kalafior
Ewo, ja również uwielbiam obserwować jak kiełkują roślinki z nasionka. Jedne kiełkują szybciutko inne długo... a niektórym trzeba czasem pomóc
Werbenki
Małgosiu , czyTy to widzisz ? to na warzywa Przekopany raz i rozsypany kurzy obornik. Nie wiem czy jeszcze nie polecieć ze szpadlem do przodu Tu mnie czeka jeszcze przebieranie korzeni i strasznie dużo wylezie chwastów. Groszek wysiałam niebieski , fioletowy i czerwony.
Chryzantemy przezimowały .. ufff
Martusiu, dziękuję.. sama sobie robotę robię,,, a później latam nie wiem co ręce wsadzić.
Trawka wiatrak
Mariusz, pieprz wysiałam .. teraz zerkam czy coś się dzieje ale nic nie widać
Pozdrawiam Was i życzę dużo słońca
Już się zaczęło na całego
Seba, tak szklarnia ma ogrzewanie " podłogowe" i dmuchawy z ciepłym powietrzem podłączone. Wszystko z pieca którym palę w domu. Nie wiem jak to jest zrobione - czarna magia, ważne że ciepło daje
Wczoraj włączyłam ogrzewanie chcę mieć już swoje warzywa, wysiałam kolorowe sałaty, rzodkiewki, koperek, cykorię sałatową.
wysiałam zielony bób
a czerwony dzisiaj moczę,jutro pójdzie do doniczek
Papi, witam Cię kochana.Kobea jest piękna kiedy już zakwitnie, ale nigdy nie miałam jej duuużo, tylko kilka kwiatków.Może w tym roku będzie więcej. Mam 7 sadzonek
Staruszki siwe bardzo je lubię
Starce
Petunie najstarsze, reszta rośnie
Kasiu , dzisiaj już słoneczko było i może już zostanie ?
Lobelie, mam trzy kolory biała, różowa , niebieska. Uwielbiam tą roślinkę i jej siewki, niby maleńkie a silne i bezproblemowe
Kalafiorki, może mi się udadzą w tym roku
Majka , dziękuję
Brokuły
dosiewane kapusty, brokuły i kalafior
Ewo, ja również uwielbiam obserwować jak kiełkują roślinki z nasionka. Jedne kiełkują szybciutko inne długo... a niektórym trzeba czasem pomóc
Werbenki
Małgosiu , czyTy to widzisz ? to na warzywa Przekopany raz i rozsypany kurzy obornik. Nie wiem czy jeszcze nie polecieć ze szpadlem do przodu Tu mnie czeka jeszcze przebieranie korzeni i strasznie dużo wylezie chwastów. Groszek wysiałam niebieski , fioletowy i czerwony.
Chryzantemy przezimowały .. ufff
Martusiu, dziękuję.. sama sobie robotę robię,,, a później latam nie wiem co ręce wsadzić.
Trawka wiatrak
Mariusz, pieprz wysiałam .. teraz zerkam czy coś się dzieje ale nic nie widać
Pozdrawiam Was i życzę dużo słońca
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Violu ale u Ciebie się dzieje:) Taka szklarnia to skarb,ale też i dużo pracy.Zazdroszczę swojej sałaty ,a nie nowalijki z marketu
A jak różyczki,zielone mają pędy?
A jak różyczki,zielone mają pędy?
- Viola K
Aniu właśnie dlatego mąż podłączył mi już ogrzewanie. Chcę swoją sałatę - marzę o niej ! posiałam też trochę ziół
Aniu róże z tego co zaglądam zielone, tylko na górze niektóre na końcach brązowe, to obciąć sekatorkiem ? Kopczyki już rozgrabiać, czy jeszcze nie ruszać ???
Aniu róże z tego co zaglądam zielone, tylko na górze niektóre na końcach brązowe, to obciąć sekatorkiem ? Kopczyki już rozgrabiać, czy jeszcze nie ruszać ???
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Po prostu cudnie u mnie też sporo, ale w skali mikro.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.