Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Ogród pięknie kwitnie, codziennie coś odkrywam nowego,zapraszam na spacerek.

Wilczomlecz o ciemnych liściach za moment zakwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Śliczne kolorki ciemierników ;:138 Ja dokupiłam sobie w tym roku kilka kolorków, ale popadały, został tylko biały Niger i jeden piegowaty, ale widziałam w wielu sklepach kwitnące i teraz się przejdę, pewnie już przekwitły i cena będzie połowę niższa, kupię sobie i niech mi za rok kwitną :D Co dzień piękniej ;:173 Muszę się tylko pilnować, oderwać raz na czas od pracy, żeby tego nie przegapić ;:224
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Pięknie I kolorowo już się zrobiło.
Ciemierniki duże i wciąż kwitną.
ja mam 2 białe A miał być jeden bordowy :evil:
Pierwiosnki urocze.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś kto wie :lol:
Odległości się ponoć skracają. ;:196
Nie mogę się napatrzeć na dorodność wszystkich cudeniek. ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halo halo ,jestem po ciężkim dniu w ogrodzie ,dalie prawie wsadzone ,piszę prawie bo coś jeszcze zostało ,cylindry do pomidorków pięknie wymyte gąbeczką pod bieżącą wodą ,a potem wykąpane w mydle potasowym ,suszyły się na ciepłym słoneczku,w środę kupiłam 10 lilii ,więc też wsadzone ,no i kupiłam 20 szt tulipanów z mroźni ,mają za miesiąc zakwitnąć ,zobaczymy co z tego będzie ,jeszcze dostałam sporo botanicznych i też wsadzone ,zasilone azalie ,róże i piwonie ,jeszcze jutro mam na ogród czas ,bo od poniedziałku znowu nadwyżki.

Aguś,ja też bardzo gubię fotografowanie roślin,bo za zakrętem nie widzę ,ze coś kwitnie ,ale oglądając wasze ogrody przypominam sobie ,ze też takie mam to lecę na drugi dzień zrobić zdjęcie ;:306 ciemierniki są kapryśne do przyjmowania ,pozdrawiam ;:168

Aniu,ciemierniki długo kwitną ,pierwiosnki też mnie zauroczyły,to takie proste ,ale jakże wdzięczne kwiatuszki,ogród coraz bardziej kolorowy a słońce dodaje mu tyle urody,pozdrawiam ;:168

Elżuniu,teraz dobrze mówisz :uszy trzeba tylko chcieć,dam ci znać kiedy to będzie ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do kwitnącego i słonecznego ogrodu w którym ciągle się coś dzieje .

cudownie zakwitły wiśnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

takie mam teraz warzywniki jeden z rzodkiewką a drugi z pietruszką,bo w gruncie wszystko zjadają mi myszy
Obrazek

Obrazek

Wilczomlecz mirtowy
Obrazek

Obrazek

świdośliwa
Obrazek

ładnie rosną wilczomlecze Griffitha
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! trochę miałam smutku w moim życiu i brakowało czasu i humoru na ogrody, ale już wracam do równowagi psychicznej :cry: i przyszłam zobaczyć co też u Ciebie. Wszystko pięknie się prezentuje, wiosna na całego co cieszy! Nawet skrzynie ogrodnicze masz :D Wisienka od Ciebie i u mnie kwitła :D Dużo pracuję w ogrodzie, bo chwasty szaleją, robiliśmy skrzynie w warzywniku i zamiast ograniczać areał to się rozwijam...i po co?
Odezwę się w przyszłym tygodniu, bo jeszcze w poniedziałek M ma oddać auto do serwisu, a potem może uda się zrealizować spotkanie. Całuję i pozdrawiam ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, jak zaczynają kwitnąć wiśnie to ogród pięknieje jak panna młoda. Czekam na ten czas, bo to cudne chwile w ogrodzie.
Warzywnik przeniosłaś do skrzyń? U mnie też jakieś nornice się pojawiły w warzywniku, ale koteczki przyparły atak. Razem damy radę :lol:
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Martuś w takich dużych skrzynkach pewnie wszystko urośnie co najmniej tak ładnie jak w gruncie, a w dodatku gryzonie już raczej nie wlezą.
Ja tam nic osobistego do nich nie mam, ale jakoś się rozpanoszyły ostatnio ;:224 Mój kot ma już swoje lata, włosów siwych coraz więcej i coraz więcej czasu spędza w pozycji horyzontalnej, nornice się zimą porządziły w cebulowych a w kurniku zamieszkała rodzinka myszy.
Za to okoliczne koty przychodzą coraz częściej do nas, korzystają z darmowego "wodopoju" :lol: Wczoraj widziałam co najmniej trzy różne koty i już rozumiem, czemu tak często muszę wodę dolewać do "oczka" :lol:
Piękne wiśnie, to chyba jakieś ozdobne? Kwiatki mają pełne, wielkie, cudowne ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś z przyjemnością pospacerowałam w Twoim kipiącym od barw i zapachów ogrodzie :D Przy kawce jeszcze przycupłam i podziwiam ;:oj Czytam że dużo pracy za Tobą :D Za mną też a i przede mną , ale ja to kocham ;:167

Pozdrawiam cieplutko i przyjemnej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Martusiu fajne te Twoje skrzynkowe grządki! Bardzo mi się podoba taki pomysł na rabaty. ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich odwiedzających ,lato nadal w pełni ,oj będzie przykro jak sie nam ochłodzi ,żeby tylko troszkę popadało ,wczoraj podlewałam parę godzin,szkoda na to czasu ,ale cóż zrobić jak bardzo sucho.

Marysiu,życie serwuje nam różne momenty i uciechy i zmartwienia i różne smutki,a my ciągle się musimy z wszystkimi emocjami czochrać ,ogród jakoś zaczyna wyglądać ,skrzynie są ze skrzynek na jabłka ,Boguś mi takie wyszukał,fajnie ,że wisienka już zakwitła ,ona bardzo zdobi ogród na wiosnę chociaż na chwilę ,ja też dużo pracuję w ogrodzie tak bym się chciała odrobić ,ale to chyba niemożliwe ,od jutra wracam do nadwyżek i przez 3 dni będę wyłączona z ogrodu,jak skończę to odpocznę ,odezwij się to sie umówimy,pozdrawiam ;:196

Gosiu,masz rację ogród z tymi kwitnącymi wiśniami i zakwitła w ogrodzie grusza ,i lada moment zakwitną jabłonie ,wszystko jest posadzone w tym ogrodzie razem z iglakami,na razie mam 2 skrzynki i stoją w przedogródku ;:306 ,mój kotek więcej u sąsiadów pilnuje myszki niż u siebie ,w ogrodzie to zazwyczaj śpi pod iglakami :;230 ,ma takie swoje upatrzone ,pozdrawiam ;:168

Aguś,u mnie myszy grasują bardzo ,pod ziemią to mam wielkie mysie miasta ;:306 wszelkiego kalibru,więc wymyśliłam skrzynki,ale takich skrzynek przydało by się więcej ,kotów do mnie przychodzi mało ,bo mój goni ich aż iskry lecą , jest panem na włościach :uszy ,tak to ozdobne wiśnie ,tyle lekkości nadają teraz ogrodowi ,pozdrawiam ;:168

Anetko,miło,że jesteś ,pracy niby dużo zrobiłam ,ale też mam jeszcze dużo do zrobienia, ogród nigdy nie będzie do końca obrobiony,ja też kocham tą zabawę w ogrodnika ,pozdrawiam i szczęśliwego tygodnia ;:196

Basiu,te skrzynie to z konieczności,bo wszystko mam zjedzone ,może w tym roku będę miała jakąś zieloną pietruszkę pod ręką ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto szalejesz no ale nie dziwię Ci się przy tak dużym ogrodzie jest co robić, ja nie wiem czy bym sobie poradził więc podziwiam Cię za to ;:180 , szczególnie że ogród prezentuje się jak zawsze pięknie :) kwitnie z każdej strony :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę wiosennych zdjęć z mojego ogrodu więc zapraszam na spacerek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitły stare babcine narcyzy ,cudownie pachnące

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwitnie też moja nowa czereśnia

Obrazek

Epimedium zółte
Obrazek

Obrazek

Epimedium różowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jedna ze ścieżek ogrodowych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Świetny warzywnik, ja planuję w podobne posiać jednoroczne, bo na normalnym warzywniku miejsca brakuje :( Ileż u ciebie dobra wszelakiego ;:oj A te kwitnące wiśnie i czereśnie... ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”