Ale zaniedbałem ten wątek

Przepraszam Was bardzo, już nadrabiam .
Senior pisze:Mój znajomy miał oczko bez ryb, łapał żaby i wpuszczał do oczka, aby pozbyć się komarów. Teraz ma karasie.
Jak ryb nie było, czy jak były to komarów i tak było dużo. Ale stworzonek podwodnych zdecydowanie ubyło. Na samym początku lipca wpuściłem 9 malutkich karpi koi, przez lato bardzo urosły. Ciekawe w jakiej będą kondycji na wiosnę.
--julian-- pisze:Podziwiam Cię za taki kawał dobrej roboty

Piękne oczko

Też myślę nad oczkiem i powiedz mi jaką folię kupowałeś, czy jesteś z niej zadowolony i czy ten strumień razem z oczkiem to jeden kawałek folii, czy kleiłeś/łączyłeś to jakoś??
Pozdrawiam

Kupiłem folię o grubości 1mm w dwóch kawałkach. Jeden na oczko a drugi na strumień. Oba połączyłem zgrzewarką, co nie było łatwe. Jestem z niej zadowolony.
max1232 pisze:Siemka imienniki !
Świetne jest to Twoje oczko wodne. Ciekawi mnie co ciekawego w tym roku tam zadziałasz

Może jakiś mostek? Albo strumyk ? Wyglądałoby bajecznie

Seba strumień już jest

W tym roku mam w planach drugie oczko i kolejny strumień, który połączy to stare z nowym. Z racji różnicy poziomów to nowe będzie wyżej od tego pierwszego , więc zrobię wodospad
Dorja pisze:Tu nie będzie komarów, bardziej martwiłabym się o zielenienie wody, bo obiekt wygląda na położony w nasłonecznionym miejscu.
Kawał dobrej roboty. Planuję coś podobnego u siebie, własnie z małą pompką, fontanną, żeby woda nie stała.
Gratulacje!
Nie ma co wytykać, każdy ma swoje preferencje.
Dziękuje

Pompa zasila strumień i jest też fontanna w oczku . Woda jest przeźroczysta, ale w czerwcu ( było okropnie gorąco ) miałem problem z glonami .Potem już było ok .