Chwasty w truskawkach
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 lip 2008, o 13:47
T
Dziękuje za pomoc Pozdrawiam 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
trzy lata temy miałem jeszcze truskawki na czarnej włukninie ale teraz nie mam i nie chcę tej metody więcej stosować jak każda ma swoje plusy i minusy plus to oczywiście łatwość utrzymania chwastów w ryzach ale nie do końca bo chwasty wyrastały w samym krzaku truskawek i wytępienie tego równało się z uszkodzeniem krzaczka truskawki ,to po pierwsze a po drugie to owszem truskawki miałem bardzo wcześnie dzięki tej włukninie ale potem jak przyszły upały to truskawka robiła się bardzo drobna a to dlatego bo były bardzo płytko ukorzenionei praktycznie prawie ugotowane gdybym mieszkał tam na działce można by podlać wieczorem ale i byłby czas wyplewić więc po co włuknina. Teraz mam truskawki na gruncie bez niczego i są o wiele mocniejsze bardziej dorodne i nie boją się upałów ale plewię je glebogryzarką kilka razy w roku bardzo szybko i skutecznie kiedy zbyt wiele mleczów pojawiło się w samym rzędzie to w tym roku wiosną zastosowałem buracyl i jest ok. czyściutko a same krzaki są bardzo mocne i pięknie owocowały jedyny problem to że po deszczu były bardzo brudne i trzeba je było koniecznie umyć przed jedzeniem ale gdyby wyścielic ściętą słomą to byłoby ok.
Lubię czasem pogrzebać w ziemi i nikt tego chyba nie zmieni
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No właśnie, ja z uporem maniaka wracam do czarno-białej włókniny. Na razie, dopóki mam sporo i białej, i czarnej włókniny, to na najnowszej grządce mam dwie warstwy, pod spodem czarna, na wierzchu biała, no i trzecia - to wszystko po wierzchu przykryte cienką białą. Już jadłam pierwsze truskawki.
Waleria
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie ostatnio bardziej odpowiada tkana, jest o niebo mocniejsza od włókniny, po nacięciu na krzyż tak ładnie strzępi się. Wada: końce trzeba zabezpieczyć, bo pruje się. Ja obszyłam na maszynie. Warto też przypilnować,żeby sprzedający równo odciął.broniu pisze:Właśnie też widziałem dwa rodzaje która bardziej się nadaje pod truskawki?Ta śliska czy ta gładka?
Waleria
W sklepie u mnie metr kosztuje 3 zł.
Ja kupiłam i uważam, że tanio
"AGROWŁÓKNINA CZARNA GRUBA 60g + stabilizator UV
O WYMIARACH 1,6x100 metrów
ZA JEDYNE 159ZŁ BRUTTO"
Właśnie mam w planach wyłożyć ją pod truskawki, pomidory, paprykę, cukinie, dynie, jak wystarczy to jeszcze pod ogórki hehehehe
Ja kupiłam i uważam, że tanio
"AGROWŁÓKNINA CZARNA GRUBA 60g + stabilizator UV
O WYMIARACH 1,6x100 metrów
ZA JEDYNE 159ZŁ BRUTTO"
Właśnie mam w planach wyłożyć ją pod truskawki, pomidory, paprykę, cukinie, dynie, jak wystarczy to jeszcze pod ogórki hehehehe

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
broniu tam gdzie ja kupowałam widze,że też ma w sprzedaży większy wymiar o tej samej gramaturze.
Cena uważam że jak najbardziej ok, mam nadzieje,że ci pomogłam. Powodzenia, ja czekam na dostawe.

Cena uważam że jak najbardziej ok, mam nadzieje,że ci pomogłam. Powodzenia, ja czekam na dostawe.

Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
Właśnie, właśnie, ja też dołączam się to tego pytania (j.w)

Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
- Space99
- Od: 27 mar 2009, o 12:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Widze że bardzo tu polecacie agrowłóknine pod truskawki i tak też zrobiłem pod swoją pierwszą grządke.
Ziemia taka gliniasta, domieszałem piasku i nawozu pod truskawki. Jako że ostatnio często pada dojrzewające truskawki często podgniwają leżąc na mogrej włókninie. Natomiast u moich rodziców jest folia i problem nie występuje.
Stąd mam wątpliwości czy na pewno agrowłóknina jest lepsza.
Ziemia taka gliniasta, domieszałem piasku i nawozu pod truskawki. Jako że ostatnio często pada dojrzewające truskawki często podgniwają leżąc na mogrej włókninie. Natomiast u moich rodziców jest folia i problem nie występuje.
Stąd mam wątpliwości czy na pewno agrowłóknina jest lepsza.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla