chyba musze sobie kupić, szczególnie teraz po zimie stopy wymagają niezłej regeneracjiKornel pisze:Do szorstkiej skóry na piętach polecam tarkę PED EGG- super. W Tesco kosztuje chyba ponad 30 zeta a na allegrooo można kupić już od 3 zł.plus koszt przesyłki ok. 12 zł. razem ~15 zł.
BIAŁA lista - art przemysłowe i medyczne [2]
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 kwie 2013, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: BIAŁA lista - art przemysłowe i medyczne [2]
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kornrl wytłumacz proszę co to jest. Masz może fotę ? Pokazał byśKornel pisze:Polecam też ręczny opielacz 3,4 lub 5 tarczowy z nożem podcinającym.

- Kornel
- 100p
- Od: 31 sty 2013, o 23:34
Na życzenie jest i fotka. Mój jest trzy tarczowy-najwęższy , ale za to prawie wszędzie mogę go użyć.

Czyjeś niepowodzenie cieszy nas tak samo , jakbyśmy my sami odnieśli jakiś sukces.-NN
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 kwie 2013, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no no ciekawe ciekawe, widziałam coś podobnego tutaj, ale to było do buraków i rozmiarowo było dużo większe :P
- Ruda2011
Kornel sprzęt fajny chociaż nie kupię bo bym sensację na cały ROD zrobiła. 300 m całości i wjeżdżam z opielaczem
Ucieszył mnie Twój podpis - a idźze, idźze

Ucieszył mnie Twój podpis - a idźze, idźze

- Ruda2011
Muszę popiać jeszcze trochę nad kosmetykami Ziaja.
Naturalne oliwkowe masło do ciała - dla mojej suchej, cienkiej skóry - rewelacja
Maska, intensywna odbudowa do włosów zniszczonych - rewelacja
Używam jeszcze płyn uniwersalny do demakijażu - super jest.
Tak, kosmetyki Ziaja zdecydowanie są tak dobre jak tanie
Syn natomiast "odkrył" serię Biały Jeleń. Jest bardzo zadowolony.
Naturalne oliwkowe masło do ciała - dla mojej suchej, cienkiej skóry - rewelacja
Maska, intensywna odbudowa do włosów zniszczonych - rewelacja
Używam jeszcze płyn uniwersalny do demakijażu - super jest.
Tak, kosmetyki Ziaja zdecydowanie są tak dobre jak tanie

Syn natomiast "odkrył" serię Biały Jeleń. Jest bardzo zadowolony.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
To ja może też coś dorzucę
Do włosów blond i z pasemkami :
Joanna Color System - szampon i odżywka cena za komplet ok.15zł , włosy błyszczą, kolor nie żółknie i ma piękny odcień.
Do włosów zniszczonych :
Joanna Naturia z biosiarką i bursztynem - niezawodny do 'nieusłuchanych' włosów
Żele do kąpieli serii Original Source - cała seria 'smakowitych' zapachów ,które długo utrzymują się na skórze. Nie wysusza skóry co najważniejsze i jest bardzo wydajny. Cena niewielka (ok.9zł) , a co najważniejsze przy moich alergiach skórnych nie powoduje uczulenia.
Jedwab do włosów - Bio Silk , na zniszczone i suche włosy jak znalazł.
Olejek Arganowy - stosuję na wieczór zamiast kremu , do włosów zamiast odżywki , do ciała zamiast balsamu - na obtarcia i drobne ranki ... niezastąpiony jak dla mnie.
Seria kremów AA dla cery wrażliwej (z pomarańczową zakrętką) - wersja tłusta sprawdza się najlepiej na dłuższych zimowych spacerach, szybko się wchłania i nie pozostawia na twarzy tłustej maski. Nadaje się dla alergików - przetestowałam na sobie .

Do włosów blond i z pasemkami :
Joanna Color System - szampon i odżywka cena za komplet ok.15zł , włosy błyszczą, kolor nie żółknie i ma piękny odcień.
Do włosów zniszczonych :
Joanna Naturia z biosiarką i bursztynem - niezawodny do 'nieusłuchanych' włosów
Żele do kąpieli serii Original Source - cała seria 'smakowitych' zapachów ,które długo utrzymują się na skórze. Nie wysusza skóry co najważniejsze i jest bardzo wydajny. Cena niewielka (ok.9zł) , a co najważniejsze przy moich alergiach skórnych nie powoduje uczulenia.
Jedwab do włosów - Bio Silk , na zniszczone i suche włosy jak znalazł.
Olejek Arganowy - stosuję na wieczór zamiast kremu , do włosów zamiast odżywki , do ciała zamiast balsamu - na obtarcia i drobne ranki ... niezastąpiony jak dla mnie.
Seria kremów AA dla cery wrażliwej (z pomarańczową zakrętką) - wersja tłusta sprawdza się najlepiej na dłuższych zimowych spacerach, szybko się wchłania i nie pozostawia na twarzy tłustej maski. Nadaje się dla alergików - przetestowałam na sobie .
- biedronka52
- 50p
- Od: 2 lip 2011, o 18:36
Ja też chciałam wpisac na białą listę kilka produktów:obiema rękami podpisuje się pod kosmetykami Ziaja,są niedrogie i nie uczulają oraz mam sprawdzone produkty firmy Zelmer
może nie są takie tanie ale ich użyteczność jest długa.Mam maszynkę do mielenia
wraz z szatkownicą,parownik do gotowania ,robot kuchenny i blender -polecam.Wanda
może nie są takie tanie ale ich użyteczność jest długa.Mam maszynkę do mielenia
wraz z szatkownicą,parownik do gotowania ,robot kuchenny i blender -polecam.Wanda
- Ruda2011
Biedronko52 100% prawdy. Zelmer jest wspaniały. A najważniejsze, że części można kupić niedrogo na All.....
Doświadczyłam tego, gdy w maszynce do mięsa mieliłam skorupki jajek. Wplątał się pomiędzy nie kawałek tektury, maszyna się zapluła i złamałam nasadkę noża - kręcioła
. Część znalazłam w 5 min i w kilka dni miałam znów sprawne urządzidło 
Doświadczyłam tego, gdy w maszynce do mięsa mieliłam skorupki jajek. Wplątał się pomiędzy nie kawałek tektury, maszyna się zapluła i złamałam nasadkę noża - kręcioła

- Ruda2011
Trzeba wątek zasilać
Od roku używam kosmetyków firmy Ziaja. Jak pisałam wyżej jestem bardzo zadowolona. Od jakiegoś czasu używam tylko zieloną linię, z oliwą z oliwek bo mam skórę i włosy suche. Nawet szampon i odżywkę kupiłam kilka dni temu - są rewelacyjne. Polecam

Od roku używam kosmetyków firmy Ziaja. Jak pisałam wyżej jestem bardzo zadowolona. Od jakiegoś czasu używam tylko zieloną linię, z oliwą z oliwek bo mam skórę i włosy suche. Nawet szampon i odżywkę kupiłam kilka dni temu - są rewelacyjne. Polecam

- galaxy
- 500p
- Od: 6 maja 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a spróbuj Ziaja PRO - to dopiero rewelacja, polecam peeling do rąk i maskę do rąk z serii PRO - bajka!Ruda2011 pisze:Muszę popiać jeszcze trochę nad kosmetykami Ziaja.
.
Spontanicznie, nieco od rzeczy, kompletnie bez kontroli - mój chaos
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
- Ruda2011
galaxy ale ja jestem taką starszą dziewczynką - jak widzisz w awatarze. Dla jakiego przedziału wiekowego jest seria PRO ?
- galaxy
- 500p
- Od: 6 maja 2009, o 17:26
Ruda seria pro to seria dla gabinetów kosmetycznych więc zupełnie inne kosmetyki
, ja zaopatruję się na allegro bo normalnie ich nie kupisz jak nie masz gabinetu kosmetycznego, chociaż niektóre są ogólnodostępne w aptece.
Ja też nie podlotek ;)

Ja też nie podlotek ;)
Spontanicznie, nieco od rzeczy, kompletnie bez kontroli - mój chaos
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Dla odświeżenia wątku podam info, dot. świetnej odżywki do włosów Garnier Fructis
Goodbye Damage (pomarańczowa tubka). Używam jej od ok. 1 miesiąca na spółkę z córką, która ma długie puszące się włosy i obie jesteśmy bardzo zadowolone
. Szczotka po myciu wchodzi jak w przysłowiowe masło ...
.
Goodbye Damage (pomarańczowa tubka). Używam jej od ok. 1 miesiąca na spółkę z córką, która ma długie puszące się włosy i obie jesteśmy bardzo zadowolone

Ja osobiście z odżywek LOREAL ,albo BIOVAX maska z olejkami;argan,makadamia,kokos.
Bardzo dobre są produkty NIVEA do włosów.Kosmetyki do pielegnacji twarzy polecam serię TOŁPA(naturalne)cena nie jest niska,ale są na prawdę warte tych pieniędzy.LOREAL ,ale tylko ten oryginalny Francuski,bo bardzo się różni od tego co u nas w sklepach sprzedają.Co roku przywożę sobie z FRANCJI,ale u nas na All też można dostać.Ostatnio natrafiłam w aptece na krem do rąk firmy anidaw promocyjnej cenie 3,99 z olejem arganowym,10% urea i innymi dodatkami REWELACJA
Bardzo dobre są produkty NIVEA do włosów.Kosmetyki do pielegnacji twarzy polecam serię TOŁPA(naturalne)cena nie jest niska,ale są na prawdę warte tych pieniędzy.LOREAL ,ale tylko ten oryginalny Francuski,bo bardzo się różni od tego co u nas w sklepach sprzedają.Co roku przywożę sobie z FRANCJI,ale u nas na All też można dostać.Ostatnio natrafiłam w aptece na krem do rąk firmy anidaw promocyjnej cenie 3,99 z olejem arganowym,10% urea i innymi dodatkami REWELACJA