Storczyki Marivsza

ODPOWIEDZ
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ok w takim razie zostawiam go, a teraz pokaże jego fotke:)

Obrazek

Obrazek
marivsz
1000p
1000p

Post »

A teraz zapodam fotki storczyka który można powiedzieć był już na stracenie. Korzenie pognite, a na liściach robactwo. Ale stwierdziłem, że ja go tak nie zostawie... przesadziłem- musiałem usunąć prawie wszystkie korzenie do tego jeszcze oprysk... i nowe miejsce na zachodnim parapecie. I chyba się udało obecnie puszcza nowego listka i dużo nowych korzeni. Zdjęcia są niewyraźne bo nie wiem czego, ale ręce mi się trzęsły :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozkwitł także żółtek :)

Obrazek
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Mariusz gratuluję odratowania storczyka :) Brawo :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Gratulacje ! Wiem jaka to radość uratować storczyka. Żółtek ma dużo pączków, będzie pięknie wyglądał :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
marivsz
1000p
1000p

Post »

A dziękuję :D, szczerze to niepokoją mnie jeszcze takie lepkie nacieki na liściach czy też łodydze- zostawiłem ja z myślą,że puści keike, ale gdzie tam:) puszcza pączki... A jak myślicie obciąć już te chore listki?
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
marivsz
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj odwiedzilem giełde pod Rzeszowem i powiem że takich tanich storczyków to dawno nie było. Ja kupiłem falka żółtego z ciapkami rożowymi za 10zł!:) miltonie z 2 pędami za 16zł i oncidium za 22zł, jeszcze dostałem jednego falka gratis do odratowania. Z falków najdroższe były za 26zł no ale wielgachne:) a i byla duża różnorodność, nawet vand było sporo, w jednym za 115zł a w innym miejscu 100zł. Dendrobium nobile w jednym miejscu były już za 16zł a troszke większe 25zł (opłacało się). Bardzo dużo odmian i kolorow cambrii i oncidium.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Też tam byłam,ale w sobotę.Bardzo podobały mi się miltonie w mocnym żółtym kolorze.Już miałam w rękach,ale jak przyszło do płacenia to zdążyłam się rozmyślić.
A tobie gratuluję zakupów.Nie skusiłeś się na wandę :?:
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Oj korci mnie i to bardzo, ale 100zł, miałbym za to 10 falków. Także na razie poczekam może spotkam gdzieś tańsze, nie koniecznie muszą już kwitnąć. Powiem Ci że ja żółtej miltoni nie widziałem, ja będę miał chyba jakąś ciemną bo ma takie pąki:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Udane zakupy.Oncidium i żółty piegusek niezwykle urocze.A Miltonia na pewno będzie miała ciemniejsze kwiatuszki.A co do żółtej miltonii to widziałam ją w Magnolii całe dwie palety.Pierwsze pączki miała już rozwinięte.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Powiem szczerze że nie lubie tego sklepu, ceny są dużo wyższe niz w pozostałych, bylem tam dziś, ale zapamiętałem jedynie wandy.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p

Post »

Czy twoja Miltonia otworzyła już pierwsze pączki :?:
marivsz
1000p
1000p

Post »

Jeszcze nie :( też czekam.... no ale chyba jeszcze parę dni zejdzie, jak zakwitnie to wstawie foty:)
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Witaj Mariuszu, zakupy przednie. Czekamy na Twoją rozkwitnięta miltonię.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
marivsz
1000p
1000p

Post »

Miltonia powoli się rozwija, także jutro znaczy dzisiaj:) wstawie już jakieś foty, mam nadzieje że się spodoba.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

czyli dzisiaj! To dawaj te foty ;:1
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”