Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam.Dziękuję za słoneczko Gosiu. Chyba jeszcze nie dotarło bo dziś znowu deszcz.. :lol:
Dodaje foteczki,na dwóch pierwszych nowe zakupy przy okazji cotygodniowych w Tesco :D :clematis montana rubens i passiflora caerulea.Na następnych magnolia i bez(jak on pachnie... :shock: )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Ania.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Aniu

powojnik montana jest piękny poluję na niego...
Passiflora lubi gorąc, wtedy ładnie kwitnie.

aaa mój syn za dwa tygodnie będzie mieszkał 20 min od Dublina :lol: :lol: cieszę się, bo do Dublina lecę 2 godziny i już będę u niego...a tak jak do tej pory autobus wyjeżdzał z Dublina i 4 godziny ciagnął się do Sligo....porażka.
Teraz to już pikuś....tylko samolot
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam.No wkońcu dziś słoneczko było i nie padało :lol: ;:2

Obrazek

Przywieżli nam dzisiaj szopkę do ogrodu tylko jest w częściach,oj będzie co robic w weekend :lol: Mam nadzieje,że pogoda dopisze.Jak zmontujemy wkleje zdjęcie.
Tess:to fajnie,że tak bliziutko będziesz już miała do syna,nie wymęczysz się podróżą..

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Aniu, zazdroszczę Ci pięknych, nowych pędów magnolii!. Moja po przesadzeniu do gruntu zamarła. Zrzuciła wszystkie kwiaty i pąki i stoi... Żyje ale udaje, że nie żyje :shock: . A psiątka masz słodkie :D. Jaka to rasa?
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu coraz ładniej sę robi w Twoim ogródku :) ....wystarczy ,że rozwinie się trochę kwiatów i od razu jest przytulniej i weselej :)
Piesie słodkie....czy to nie te z "Facetów w czerni" :?: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No fajnie się zapowiada twój ogródek! Życzę ci powodzenia i wytrwałości! Gustowne majteczki ;:80
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam słonecznie ;:2
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki :D
Pieski są rasy mops i to te z "Facetów w czerni" :lol: :lol: Tu zdjęcie z bliska,mają przecudne oczy..

Obrazek

Majteczki sama musiałam przerabiać z dziewczęcych na psie bo nie mogę kupić takich specjalnych na cieczkę dla mojej suni:lol: :lol:

Gosiu moja magnolia jeszcze w donicy,zamierzam ją przesadzić w ten weekend,mam nadzieję,że nic jej nie będzie.. :?

Pozdrawiam Ania.
x-T-s
---

Post »

Aniu

magnolię przesadza się do ciut kwaśnej ziemi...
A mopsiki sympatyczne :lol:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu ogród zapowiada się ciekawie jak zaczną kwitnąć kwiaty,klematisy są ulobionymi moimi pmączami mam ich kilkanaście na balustradzie balkonu i przy pergoli.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam!!U nas zima normalnie :lol: ..grad sypał przez 15 minut...zrobiłam zdjęcia.. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam serdecznie.
Wczoraj montowaliśmy domek(szopke)w ogródku,cały dzień nam zeszło ale była pogoda ładna i miło się w ogródku siedziało :lol: Pieski też się wychasały i spały na siedząco :lol: :lol: Tylko trawka troszkę ucierpiała :cry:
No ale w końcu mam miejse na narzędzia,ziemie,itp.

Eukomis:clematisy są śliczne..ja mam "na razie" jednego i malutki bardzo..nie wiem kiedy rozkwitnie.. :?

Dodaje kilka nowych zdjęć z ogrodu i nie tylko..a na ostatnim zdjęciu-róża pnąca"warm welcome"mój dzisiejszy zakup :D
Ps.to już chyba nałóg z tymi zakupami :lol: :lol: co tydzień jakaś nowa roślinka :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Aniu pieski słodziaki. Sama miałam dwa pieski więc wiem że troszkę będziesz miała z nimi przepraw. Musisz nauczyć je od początku. że ogród to jeszcze dom. Mój mały kundelek jak sobie upatrzył jakąś roślinkę to nie było bata. Szła na straty. Porobiliśmy płotki, palisady. Sunia kopała dołki i siusiała na trawkę, tak, że były placki wypalonej trawy.
Jeżeli będziesz kopać w ogrodzie to lepiej żeby w tym czasie były w domku i nie widziały co robisz, bo będą naśladować.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Alinko co ja z nimi mam w tym ogródku to nie pytaj nawet.. :lol: :lol: Piesek upatrzył sobie wszystkie krzaczki i kwiatki..i podsikuje na szczęście nie trafia.. :lol: :lol: a suczka ma cieczke i też teren zaznacza.. :lol: :lol: Wychodzę z nimi na długi spacer zanim na ogród wypuszcze ale i tak zawsze coś zniszczą :cry: Ale szkoda mi też ich w domu trzymać jak pogoda ładna..
Ale najbardziej to mi ten grad roślinki poniszczył co ostatnio sypał..był tak silny,że kamyczki z ewelacji się posypały..dwa wiaderka zebrałam.. :shock:
x-T-s
---

Post »

Aniu
już wiem gdzie mój syn będzie mieszkał

:lol: :lol: Maynooth
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witaj Tess!!Maynooth to w county Kildare,25 kilometrów autostradą z Dublina. I z lotniskiem super połączenie :D Będziesz miała bliziutko. :D

Dzisiaj na tej róży którą w niedziele kupiłam zauważyłam mszyce :shock: Chyba z tego ogrodniczego je przywlokłam :cry: Na drugiej róży też już się zalęgły :cry: Zrobiłam dwie mikstury korzystając z porad na forum z czosnku i octu z ludwikiem..dwa razy popryskałam i czekam na efekty.Mam nadzieje,że uciekną :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”