Lila 
dzięki za odwiedziny w moim ogródku. Nadszedł czas, że teraz już wszystkie ogródki nabierają barw.
Chciałabym jeszcze w nim wiele zrobić, może mi się uda. Jak plany wyjdą to pokażę.
Magnolia 
zapraszam do mojego ogródka, nie jest on za duży ale mam w nim zajęć sporo.
Dziękuję za odwiedziny.
Igor944 masz rację, że stokrotka jest ładna, ale wszystkie jakie mam tak wyglądają, to samo dotyczy bratków. Myślę, że to zimna wiosna im pomogła utrzymać swój wdzięk tak długo.
Krysiu tulipany zawsze lubiłam i dbałam o to żeby cieszyły oko i duszę jak najdłużej. Ich okres kwitnienia jest zróżnicowany, więc jeszcze troszkę się nimi nacieszę. Mam komfort, bo nie mam nornic na działce, ale za to mamy turkucie podjadki/ nie wiem czy je znasz/, chociaż znaleźliśmy już sposób na nie. Problem w tym, że nie wszyscy z nimi walczą. Moja działka mieści się w ROD, a tam różnie bywa, każdy ma swój pogląd.
Olu jednak klimat robi swoje. U mnie już połowa tulipanów przekwitła, narcyze też już główki pospuszczały
a Ciebie jeszcze śpią. Będziesz dłużej czuła wiosnę. Za to masz innych uroków co nie miara których nam zawsze będzie brakowało.
I ten cudowny Twój dom,

jak tylko się zjawię w tych okolicach na pewno na niego zerknę.