Mój ogród -koci raj.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla Kacperka masz tyle miejsc do wylegiwania.
Pewno wszystkie kociaki leniuchują pod iglakami.
Moje kotki uwielbiają to robić.
Zwłaszcza kiedy teraz przyświeca tam słoneczko.
Pewno wszystkie kociaki leniuchują pod iglakami.
Moje kotki uwielbiają to robić.
Zwłaszcza kiedy teraz przyświeca tam słoneczko.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Dangar śliczny ten twój ogród i taki zadbany.
Powiedz co to za drzewko o czerwonych listkach?

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
fajny ogród i fajne koty, moje nie chcą tak pozowac, zaraz się rozłażą na wszystkie strony... pokazuj więcej, będę podglądac 

pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO

Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Ostatnio nie lubię chodzić do sklepów ogrodniczych. Zbyt cierpię patrząc na piękne rośliny, które chciałabym mieć u siebie. Marzy mi się złotokap, glicynia, sporo iglaków, a tu już nie ma gdzie sadzić. Nie zlikwiduję przecież całego trawnika. Niektórzy już mówią , że za bardzo mamy zarośnięte.
A jednak- parę dni temu kupiłam sadzonki piwonii. Dla jednej z biedą znalazłam miejsce w mojej alei piwoniowej. Drugą wsadziłam do doniczki. Może zadecyduję wiosną co z nią zrobić i przesadzę jesienią. Tylko będę musiała zlikwidować jakiś krzew. A to boli. Może jedną tawułę przesadzę na wiejski skwer na mojej ulicy? Nie wiem jeszcze. Czas pokaże, bo przecie po każdej zimie są jakieś wypady.
Dla kociarzy.
Kawusia wraca do domu. Drabinka jest specjalnie zrobiona dla niej.

A jednak- parę dni temu kupiłam sadzonki piwonii. Dla jednej z biedą znalazłam miejsce w mojej alei piwoniowej. Drugą wsadziłam do doniczki. Może zadecyduję wiosną co z nią zrobić i przesadzę jesienią. Tylko będę musiała zlikwidować jakiś krzew. A to boli. Może jedną tawułę przesadzę na wiejski skwer na mojej ulicy? Nie wiem jeszcze. Czas pokaże, bo przecie po każdej zimie są jakieś wypady.
Dla kociarzy.

Kawusia wraca do domu. Drabinka jest specjalnie zrobiona dla niej.

Muszę się pochwalić: już drugi rok z rzędu kwitnie mi bluszcz. Kwiaty niepozorne, ale mocno pachnące, wabiące pszczoły. Zapach podobny do kwiatów berberysa.Niestety, widziałam na własne oczy polujące szerszenie. Latają za pszczołami, a jeśli któraś zagapi się, siedząc na kwiatku, to szerszenie je porywają. Zanoszą pewnie do swoich gniazd.
Owoce bluszczu przypominają okrągłe, ciemne winogrona i pojawiają się późną jesienią. Bluszcz ma ponad 15 lat. Dokładnie nie wiem ile.
Widok ogólny na bluszcz.

Z bliska.

Smętnie już się robi w ogrodzie. Szaro i smutno. Dobrze, że jeszcze tu i ówdzie coś kwitnie. Tydzień temu jeszcze kwitły ostatnie kwiaty:
Róże.

Wiciokrzew.

Milin.

Byliny:

Nad oczkiem głębokie cienie i szarości.

Widok ogólny na bluszcz.

Z bliska.

Smętnie już się robi w ogrodzie. Szaro i smutno. Dobrze, że jeszcze tu i ówdzie coś kwitnie. Tydzień temu jeszcze kwitły ostatnie kwiaty:
Róże.

Wiciokrzew.

Milin.

Byliny:

Nad oczkiem głębokie cienie i szarości.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogrodu
U r o c z y s k o ! A piwonie przepiekne zwlascza te niepelne od dawna o takich marze.
Pozdrawiam: goryczka
Pozdrawiam: goryczka
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Witaj, Kocia Mamo :P .
Pięknie urządzony ogród i szczęśliwe, zadbane, czworonożne dzieciaki.
W kontekście mruczącego towarzystwa, może zainteresuje Cię jakaś roślinka dla kolegi-kotka ?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=27698
Pięknie urządzony ogród i szczęśliwe, zadbane, czworonożne dzieciaki.
W kontekście mruczącego towarzystwa, może zainteresuje Cię jakaś roślinka dla kolegi-kotka ?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=27698