ASTVIT nawóz naturalny
Re: ASTVIT nawóz naturalny
Skąd u Ciebie tak intensywne usiłowania zdyskredytowania tego preparatu? Jesteś z konkurencji czy jak? Nawet jeśli boli Cię, że ktoś inny kupuje kurze kupy tak drogo (jeśli już sprowadzić to do Twej retoryki) i jest to u niego skuteczne, to co Ci do tego?
Ala
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie rozumiem że podanie składu produktu to dyskredytowanie ? zwłaszcza że nic nie produkuję a też używam w moim ogrodzie końską albo bydlęcą kupę. Może pan Richard Ast się wstydzi składu bo na żadnej etykiecie nie widziałem aby to podał.
Mam w nosku na co kto wydaje swój szmal i czy jeden worek w cenie tony obornika końskiego to interes życia. Trochę mnie wnerwia tylko jak sprzedawcy wypisują opinię i zachwalają produkt na forach.
Mam w nosku na co kto wydaje swój szmal i czy jeden worek w cenie tony obornika końskiego to interes życia. Trochę mnie wnerwia tylko jak sprzedawcy wypisują opinię i zachwalają produkt na forach.
- rebeko
- 200p
- Od: 6 sty 2015, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A skąd wiesz, że osoby zachwalające ten produkt, to jego sprzedawcy ? Ja go nie sprzedaję, a stosuję od dwóch lat i jestem zadowolona z efektów. Polecam melisę na uspokojenie.
- asprokol
Od tysięcy lat ludzie wiedzą że nic tak nie pomaga w uprawach jak zwierzęca kupa.
Dlatego w żadnym momencie opierając się na doświadczeniach ludzkości nie napisałem że ASTVIT jest nic nie warty lub że to nie nawóz.
Może mój pra pra dziadek rozrzucał gnój a nie ASTVIT ale jestem przekonany że pra pra babcia zabierając z kurnika odchody nie wiązała z tym jego cudownych mocy kiedy swój warzywniak wpomagała.
Biedaczka moczyła pokrzywę wrotycz i inne a tymczasem miała w rękach panaceum.
Kiedy znany jest skład każdy może podjąć właściwą decyzję i oddzielić ziarno od plew. Wybrać metodę leczenia dokarmiania itp.
Receptura na uzyskanie cudownego środka:
Suszymy tonę kurzaka do nabycia np na OLX (markowy jest z fermy w Wysocku koło Ostrowa Wlkp) za 35 zł/tona !!
Uzyskujemy z tego 400 kilogramów produktu o parametrach identycznych jak ASTVIT ,ale w troszeczkę niższej cene 10 groszy za kilogram.
Następnie robimy co chcemy tępimy zarazę ziemniaczaną zabijamy stonkę pozbywamy się mszyc albo ukorzeniamy rośliny.
Dlatego w żadnym momencie opierając się na doświadczeniach ludzkości nie napisałem że ASTVIT jest nic nie warty lub że to nie nawóz.
Może mój pra pra dziadek rozrzucał gnój a nie ASTVIT ale jestem przekonany że pra pra babcia zabierając z kurnika odchody nie wiązała z tym jego cudownych mocy kiedy swój warzywniak wpomagała.
Biedaczka moczyła pokrzywę wrotycz i inne a tymczasem miała w rękach panaceum.
Kiedy znany jest skład każdy może podjąć właściwą decyzję i oddzielić ziarno od plew. Wybrać metodę leczenia dokarmiania itp.
Receptura na uzyskanie cudownego środka:
Suszymy tonę kurzaka do nabycia np na OLX (markowy jest z fermy w Wysocku koło Ostrowa Wlkp) za 35 zł/tona !!
Uzyskujemy z tego 400 kilogramów produktu o parametrach identycznych jak ASTVIT ,ale w troszeczkę niższej cene 10 groszy za kilogram.

Następnie robimy co chcemy tępimy zarazę ziemniaczaną zabijamy stonkę pozbywamy się mszyc albo ukorzeniamy rośliny.
asprokol a skąd bierze się taki wysoki poziom fosforu w tym nawozie ? Dodają coś jeszcze nie wymienionego ? 3-9-2 nie jest typowe dla żadnego obornika. Chyba, że te wartości to też ściema...
- asprokol
Co pisze producent na opakowaniu to jego zmartwienie

Jedno badanie zaprzecza drugiemu - wapno
Podając dla Ministerstwa Rolnictwa informację że wapnia jest 20 % wynika że dodawano fosforan wapnia paszowy. Ferma niosek produkuje obornik kurzy o podwyższonej zawartości wapnia i fosforu.
Stosunek wapnia do fosforu w paszy dla drobiu wynosi 2:1 czyli tak jak w podanych danych do ministerstwa.

Jedno badanie zaprzecza drugiemu - wapno
Podając dla Ministerstwa Rolnictwa informację że wapnia jest 20 % wynika że dodawano fosforan wapnia paszowy. Ferma niosek produkuje obornik kurzy o podwyższonej zawartości wapnia i fosforu.
Stosunek wapnia do fosforu w paszy dla drobiu wynosi 2:1 czyli tak jak w podanych danych do ministerstwa.
Czy na wszystkie rosliny domowe, egzotyczne mozna stosowac ten nawóz, sa chyba takie ktore nie powinny dostawac azotu?