Kwiatoterapia u Asi
Re: Kwiatoterapia u Asi
Twoje F 16 mnie rozwaliło
pozdrawiam
pozdrawiam
muszę się tyyyle nauczyć jeszcze...
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
ogród wspaniały!!!!!!!!!roślinki piękne !!!!!!!!!!! a bażanty cudo!!!!!!! z moich osobistych spostrzeżeń bazantów od kilku lat przybywa i to w bardzo szybkim tempie!!!!!!!! chyba jest im bardzo dobrze!!!!!!
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaki piękny masz ogród , Asiu ! Dobrze ,że założyłaś swój wątek i zdecydowałaś się nam pokazać te zadbane rabaty, oryginalne rośliny, krzewy i ... ptaki !
Spodobało mi się to zdanie :
Na początku , to pewnie każdy miał taki plan Tyle ,ze grzebanie w ziemi wciąga , uzależnia , w nieubłagany sposób prowadzi do zakochania w coraz to nowych roślinach ,które koniecznie musimy mieć u siebie ,prowokuje do zmian , przeróbek w ogrodzie i do dosadzania, dosadzania, dosadzania...
Spodobało mi się to zdanie :
asia0809 pisze: Na początku plan był taki: tylko trawka i iglaki.
Na początku , to pewnie każdy miał taki plan Tyle ,ze grzebanie w ziemi wciąga , uzależnia , w nieubłagany sposób prowadzi do zakochania w coraz to nowych roślinach ,które koniecznie musimy mieć u siebie ,prowokuje do zmian , przeróbek w ogrodzie i do dosadzania, dosadzania, dosadzania...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Asiu
wpadłam z wiadomością o irdze i oniemiałam - przepiekny i uporządkowany ogród, nasadzenia bardzo przemyślane, dobrane, nie ma tu tłoku, wszystko ma swoje miejsce! Można by robić pokazowe fotki do książek
Każda pora roku ma swój urok , wiosna cieszy, bo tak długo na nią czekaliśmy,
lato eksploduje kwiatami a jesień łapie za serce kolorowym listowiem
Asiu, moje gratulacje
wpadłam z wiadomością o irdze i oniemiałam - przepiekny i uporządkowany ogród, nasadzenia bardzo przemyślane, dobrane, nie ma tu tłoku, wszystko ma swoje miejsce! Można by robić pokazowe fotki do książek
Każda pora roku ma swój urok , wiosna cieszy, bo tak długo na nią czekaliśmy,
lato eksploduje kwiatami a jesień łapie za serce kolorowym listowiem
Asiu, moje gratulacje
Asiu - hiacynty faktycznie przepiękne, magnolia również. Kupiłem ostatnio magnolię w Biedronce, taka malutka witeczka, kiedy to będzie kwitło? Byłem dzisiaj w szkółce i widziałem magnolię za 250 zł - rozbój, ja za moją dałem 25.
Niestety idą kilkudniowe chłody, oby nie zaszkodziły roślinom.
Pozdrawiam ciepło
Niestety idą kilkudniowe chłody, oby nie zaszkodziły roślinom.
Pozdrawiam ciepło
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Leno, u nas też przybywa bażantów. Ich nieco egzotyczny wygląd przepięknie ubarwia nasz krajobraz. Dziękuję za wiztę .
Ewelinko, miło mi Cię gościć. Widzę, że nikt inny nie zrozumie tak, jak drugi ogrodoholik
Małgosiu, Aniu
Ewo, Dziękuję za miłe słowa i za namiary na szkółkę, już do nich napisałam maila.
Arkandor, jeśli faktycznie będzie przymrozek to boję się tylko o magnolie. Szkoda, że nie zrobiłam im dziś zdjęć. Jutro może być już za późno
Dziś, zupełnie przypadkiem wstąpiłam do ogrodniczego żeby sprawdzić czy mają różę Scarlet Moss. Nie mieli . Ale za to był rododendron pontyjski "Graziella" (ma bardzo niespotykane liście) i rododendron wielkokwiatowy Albert Schweitzer". Oba już są u mnie
Ewelinko, miło mi Cię gościć. Widzę, że nikt inny nie zrozumie tak, jak drugi ogrodoholik
Małgosiu, Aniu
Ewo, Dziękuję za miłe słowa i za namiary na szkółkę, już do nich napisałam maila.
Arkandor, jeśli faktycznie będzie przymrozek to boję się tylko o magnolie. Szkoda, że nie zrobiłam im dziś zdjęć. Jutro może być już za późno
Dziś, zupełnie przypadkiem wstąpiłam do ogrodniczego żeby sprawdzić czy mają różę Scarlet Moss. Nie mieli . Ale za to był rododendron pontyjski "Graziella" (ma bardzo niespotykane liście) i rododendron wielkokwiatowy Albert Schweitzer". Oba już są u mnie
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Piękny ogród i piękne zakupy. Wszystko u Ciebie w ogrodzie takie poukładane.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ ogród .. słów mi zabrakło z zachwytu
Pięknie
Pięknie
Ho, ho Asiu piękne rododendronki. Ja w tym roku już cztery zakupiłem, ale nie takie dorodne. Przymrozku u mnie dzisiaj na szczęście nie było, ale najbliższa noc ma być bardzo zimna. Jeżeli się dzisiaj rozpogodzi to będzie w nocy mróz. A u mnie właśnie kwitnie morela...
Pozdrawiam o poranku
Pozdrawiam o poranku
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Fantastyczne zakupy! U mnie ten rok ma być pod znakiem rh i azalii Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Pogoda jest koszmarna. Mam sporo roślin na balkonie do posadzenia i wstrzymuję się z tym ze względu na nocne przymrozki. Po niedzieli ma być zdecydowanie lepiej. O! Właśnie zaczął padać deszcz ze śniegiem
Pogoda jest koszmarna. Mam sporo roślin na balkonie do posadzenia i wstrzymuję się z tym ze względu na nocne przymrozki. Po niedzieli ma być zdecydowanie lepiej. O! Właśnie zaczął padać deszcz ze śniegiem
- asia0809
- 1000p
Fabiolo, Miiriam, dziękuję
Arkandor, ależ Ty wcześnie wstajesz... ja o tej porze smacznie . Dziś koniecznie zrobię te zdjęcia magnolii, zwłaszcza, że 3 magnolie to zeszłoroczne nabytki + jeden prezent (jak to fajnie, że niektórzy goście potrafią się zachować ).
Morelki byłoby szkoda, ale kwiaty chyba są za delikatne żeby ją czymś otulić. U mnie na szczęście morela przekwitła tydzień temu i są już zawiązki owoców. Mam nadzieję, że im przymrozek nie zaszkodzi. W każdym razie: wysyłam w Twoje okolice , żeby morelka miała ciepełko.
Izuniu, deszcz ze śniegiem? ten kwiecień to porażka. W taką pogodę nawet nie mam chęci nic robić w ogrodzie. Mówisz, że będzie u Ciebie rok azalii i Rh... hmmm... już nie mogę doczekać się zdjęć Uwielbiam je.
miałaś rację, to się dzieje teraz u mnie, tyle, że zamiast śniegu leci grad
pa, pa magnolie, zobaczymy się za rok....
Arkandor, ależ Ty wcześnie wstajesz... ja o tej porze smacznie . Dziś koniecznie zrobię te zdjęcia magnolii, zwłaszcza, że 3 magnolie to zeszłoroczne nabytki + jeden prezent (jak to fajnie, że niektórzy goście potrafią się zachować ).
Morelki byłoby szkoda, ale kwiaty chyba są za delikatne żeby ją czymś otulić. U mnie na szczęście morela przekwitła tydzień temu i są już zawiązki owoców. Mam nadzieję, że im przymrozek nie zaszkodzi. W każdym razie: wysyłam w Twoje okolice , żeby morelka miała ciepełko.
Izuniu, deszcz ze śniegiem? ten kwiecień to porażka. W taką pogodę nawet nie mam chęci nic robić w ogrodzie. Mówisz, że będzie u Ciebie rok azalii i Rh... hmmm... już nie mogę doczekać się zdjęć Uwielbiam je.
miałaś rację, to się dzieje teraz u mnie, tyle, że zamiast śniegu leci grad
pa, pa magnolie, zobaczymy się za rok....
- asia0809
- 1000p
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie - a ja dzisiaj nie odważyłam się wyjść do ogrodu ... zimno
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Asiu, spacer po Twoim ogrodzie prawdziwie mnie zachwycił! Muszę tu wspomnieć że dzisiaj miałam spadek nastroju, ale Twoje zdjęcia podziałały jak balsam i już się uśmiecham
Cudownie, że w miejsce sztampowego trawnikowo-tujowego ogródka, powstało tak bogate zbiorowisko roślin, pięknie dobranych formą, kolorem, z dużymi plamami kwitnących kwiatów. Ogród który oferuje wszystko co można sobie wymarzyć. Masz cudnych ptasich gości, te zdjęcia są rewelacyjne. Na pewno będę tu częstym gościem!
Cudownie, że w miejsce sztampowego trawnikowo-tujowego ogródka, powstało tak bogate zbiorowisko roślin, pięknie dobranych formą, kolorem, z dużymi plamami kwitnących kwiatów. Ogród który oferuje wszystko co można sobie wymarzyć. Masz cudnych ptasich gości, te zdjęcia są rewelacyjne. Na pewno będę tu częstym gościem!