Działka korzo_m cz. 4
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka korzo_m cz. 4
Ta piękna trawka ,czy to miscant ADAGIO .
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu nie znam nazwy tej trawki
, gdzieś mam schowaną jej nazwę ale pamięć nie pozwala mi przypomnieć gdzie schowałam wiele etykiet z nazwami. Może Ty masz rację i dzięki Tobie będę znała nazwę mojej kolejnej trawki 

- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Dorotko ciekawa jestem czy żyje ten kwiatuszek kwitnący na niebiesko , u mnie rośnie pod kręconym modrzewiem . Na wiosnę postaram się go podzielić na kilka sadzonek . Wsadziłam też kilka badylków mojej czerwonej hortensji , zobaczymy czy coś z tego wyjdzie .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam cieplutko Zosia

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
Zosiu tą gałązeczkę posadziłam do doniczki, stoi w jasnej, chłodnej piwnicy, powoli zaczęła zrzucać listeczki, mam nadzieję że przeżyje w tych warunkach zimę. Mnie tego roku udało się ukorzenić badylki jednej hortensji, robiłam to na początku sierpnia, doniczka również stoi w piwnicy. W tej piwnicy przechowuję większość donic z roślinkami zrobił się tam lekki gąszcz.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Puk puk... zamknięte 
Grzecznie poczekam...
Jędruś!!

Grzecznie poczekam...

Jędruś!!
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- korzo_m
Jędrusiu
akurat jestem. Mój wątek zapadł razem ze mną i ogrodem na spoczynek jesienno zimowy. Taki nieciekawy czas dla naszych ogrodowych wątków nie mam nawet ciekawych zdjęć do pokazania, no bo co w taką słotę można pokazać.
Teraz przyszedł czas na nadrabianie zaległości domowych.

Teraz przyszedł czas na nadrabianie zaległości domowych.
- korzo_m
Igor witaj, chyba nie masz na myśli, aby robić wiosenną zdjęciową powtórkę. Na pewno części zdjęć nie pokazałam, ale teraz odtworzyć które to jest problem, ja należę do tych lekko nieuporządkowanych 

- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Trawki w zimowej szacie prezentują się świetnie. 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trawy w zimowej scenerii to wielka ozdoba ogrodu - dziwię się,że niektórzy ścinają je przed zimą.
Faktem jest,że niektóre z wyższych odmian są dość łamliwe i po silnych jesiennych wiatrach wyglądają paskudnie.
Pozdrawiam cieplutko
Faktem jest,że niektóre z wyższych odmian są dość łamliwe i po silnych jesiennych wiatrach wyglądają paskudnie.
Pozdrawiam cieplutko
Witaj Dorotko!
Kolejny ogród , w którym oglądam zdjęcia pięknych traw na tle śniegu i dochodzę do wniosku ,że moje dwie rozplenice i parę innych traw to stanowczo za mało....Muszę to nadrobić , bo po prostu nie mogę się napatrzeć na Twoje zdjęcia - jednak w zimie też pięknie może ogród wyglądać
Kolejny ogród , w którym oglądam zdjęcia pięknych traw na tle śniegu i dochodzę do wniosku ,że moje dwie rozplenice i parę innych traw to stanowczo za mało....Muszę to nadrobić , bo po prostu nie mogę się napatrzeć na Twoje zdjęcia - jednak w zimie też pięknie może ogród wyglądać

Pozdrawiam,Małgorzata
Lubię widok śniegu na trawach. Czekam jak trawki się rozrosną, by można tworzyć chochoły
pozdrawiam

pozdrawiam

- korzo_m
Zaniedbałam mój wątek, a tu tylu gości.
Macie rację trawy pięknie wyglądają opruszone śniegiem, najgorzej znosi to rozplenica, która pod ciężarem śniegu jest rozpłaszczona, złamana, lepiej prezentują się te o grubych twardych łodygach.
Moja rabatka trawiasta powstała dwa lata temu, posadziłam wtedy pierwsze pięć odmian, zeszłej wiosny dużo traw dosadziłam,. Teraz na wiosnę będę tę rabatkę naprawiała, pogrupuję trawki, większe kępki porozdzielam. Myślę ,że będzie lepiej rabatka wyglądała. Mam też posadzoną tam macierzankę i ją muszę przesadzić w inne miejsce, gdyż za bardzo się panoszy, pięknie wygląda ale tam mi ona nie pasuje.
Macie rację trawy pięknie wyglądają opruszone śniegiem, najgorzej znosi to rozplenica, która pod ciężarem śniegu jest rozpłaszczona, złamana, lepiej prezentują się te o grubych twardych łodygach.
Moja rabatka trawiasta powstała dwa lata temu, posadziłam wtedy pierwsze pięć odmian, zeszłej wiosny dużo traw dosadziłam,. Teraz na wiosnę będę tę rabatkę naprawiała, pogrupuję trawki, większe kępki porozdzielam. Myślę ,że będzie lepiej rabatka wyglądała. Mam też posadzoną tam macierzankę i ją muszę przesadzić w inne miejsce, gdyż za bardzo się panoszy, pięknie wygląda ale tam mi ona nie pasuje.
- korzo_m
W tak mrożny poranek -20 st zamarzyłam do takich wiosennych widoczków

Miałam bardzo dużo posadzonych krokusów, ale zeszłej wiosny część w ogóle nie wykiełkowała, tej jesieni dosadziłam nowe cebulki już nie mogę się doczekać ich kwitnienia. Chyba powoli zacznę porządkować nasionka, planować jak i gdzie co posiać.
Nie wiem dlaczego tej jesieni nie pozbierałam nasionka aksamitek, a miałam tyle ciekawych odmian

Miałam bardzo dużo posadzonych krokusów, ale zeszłej wiosny część w ogóle nie wykiełkowała, tej jesieni dosadziłam nowe cebulki już nie mogę się doczekać ich kwitnienia. Chyba powoli zacznę porządkować nasionka, planować jak i gdzie co posiać.
Nie wiem dlaczego tej jesieni nie pozbierałam nasionka aksamitek, a miałam tyle ciekawych odmian

- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
Wiosna się zbliża już coraz większymi krokami.
Ja jesienią wsadziłam żółte krokusy i czekam cierpliwie aż wyrosną. Zdjęcia piękne.