Ogród kamyka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród kamyka

Post »

Dzięki za zdjęcie. :D Pokazałam mężowi. O takim płocie właśnie myślimy.
Sorki, że jeszcze pomęczę Cię pytaniami, :oops: ale dzięki Twoim odpowiedziom będzie mi łatwiej przy planowaniu ogrodzenia.
1. Jak wysoki masz płot i czy jesteś zadowolony z tej wysokości?
2. Ile cm mają odstępy między deskami?
3. Jak szerokie masz przęsła.
4. Czym malowałeś deski (rodzaj i kolor).

Mąż nie pamięta dokładnie, ale nasz podjazd ma chyba 3,5 m. Też jest taki długi i będzie wysypany tłuczniem.

Widzę, że z zimy najbardziej cieszą się nasze psy. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kamyczku podziwiam Cię za cieżką pracę ,jaką włożyłeś. .Remont domu, zagospodarowanie ogrodu, ileż to pracy trzeba samemu włożyć.Efekty są znakomite. :wit
Pięknie to wygląda. :D Pozdrawiam.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Z czasem nabierze efektu ogród.
Już widać pierwsze efekty.
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Piotr-Sz - Piotr masz rację, mogłeś kiedyś je tam widzieć, przed tymi zmianami forum :wink:

Wisienka - już wyjaśniam:
- sztachetki mają po 12 cm szerokości,
- odstępy między sztachetami to 2cm,
- długość sztachet - te na bramie i furtce mają 160 cm, a te na ogordzeniu 140 cm,
- malowane 3 razy najzwyklejszym Drewnochronem, kolor brąz czy jakoś tak (nie pamiętam dokładnie),
- tak jestem zadowolony z wysokości, nie odbiegałem z wysokością swojego ogrodzenia od wysokości ogrodzenia sąsiadów, a ulica jest 10 cm niżej.
Jeżeli chcesz całkowicie się odsłonić, to radziłbym odstępy pomiędzy sztachetkami co 0,5 do 1 cm i wyskość sztachetek 180 cm, a jeżeli nie zależy Ci na tym to spokojnie możesz robić tak jak u mnie.
Dla psów to faktycznie chyba raj, moja sunia od rana do wieczora urzęduje na dworze, niestraszne jej takie mrozy, ... :D :D :D

Helen, Anitaaa - dziękuję, :heja :heja :heja
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

Dalszy ciąg klimatów zimowych (w zbliżeniu):

Trzmielina oskrzydlona
Obrazek

Może ktoś mi powie jak można obrócić te zdjęcia :( :( :(

Już wiem, dalej będą już dobrze obrócone.
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kamyku - najlepiej edytuj swój post, poprzestawiaj zdjęcia w swoim folderze i
potem dopiero wstaw. Powinno chyba pomóc. :? Poza tym z mojego doświadczenia
wynika, że pionowe zdjęcia lepiej bardziej zmniejszyć, bo nie zajmują tyle strony.
Zajrzę popołudniu (odnośnie płotu). :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Kamyk. Właśćiwie to jestesmy prawie sąsiadami, w każdym razie często bywam nad Zalewem. Chodzimy tam sobie na spacerki i odwiedzamy "Klepisko".
Jak ja dobrze znam to "odśmiecanie" działki. Przechodziliśmy przez to 6 lat temu. Aż dziw bierze, co ludzie mogą na dziko wyrzucać. Też sami to wszystko regenerowaliśmy. A więc tym bardziej podziwiam twoje wysiłki. Dobrze, że robiłeś wtedy zdjęcia, bo człowiek sam by nie uwierzył, co zastał na początku i do czego doszedł teraz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

wanda7 - dzięki
Aż dziw bierze, co ludzie mogą na dziko wyrzucać.
Tylko że u mnie nie było to dzikie wysypisko, ktoś tu mieszkał. Po prostu straszne brudasy. Myślałem że wszystko już uprzątnąłem ale niestety nie. Na jesieni tego roku kopałem dołek na kompostownik taki o średnicy 1,30m i natrafiłem na warstwę ok 25 cm tłuczonego szkła, butelek po lekarstwach, folii. Sprzątnąłem to, nazbierało się 3/4 pojemnika na śmieci (120 l). Dałem sobie spokój aby dalej to odgrzebywać idąc w szerokość. Szkoda słów. Mam nadzieję że więcej już na nic nie natrafię :( Chyba że na złoto. :lol:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Kamyku być może wszystko zakopywali i śmieci, i drogocenne skarby. :;230 :;230 Swoją drogą to nigdy nie rozumiałam jak można być świadomym tego, że ma się wokół siebie tykającą bombę śmieciową i się tym wcale nie przejmować. Kamyku ja przy wiosennym sprzątaniu ogrodu też wynajdowałam szkło, reklamówki, plastik, resztki węża ogrodowego, kapsle itp. a na koniec przy grabieniu zahaczyłam o doniczkę, w której była mała forsycja wysadzona do gruntu w plastikowym opakowaniu...o tym, że nie miała jak rosnąć nie wspomnę, nie udało się jej uratować. :roll: Moich śmieci było trochę mniej niż u Ciebie, ale nie mogłam pojąć jak można posiadać ogród, przebywać w nim, korzystać z różnych darów natury, odpoczywać i jednocześnie zanieczyszczać swoją posiadłość odpadkami. ;:14 ;:14 Dodam, że ogród w zimowej szacie ciekawie się prezentuje. :wink:
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kamyku, bardzo! dziękuję Ci za odpowiedzi. :D
Od strony jednego sąsiada płot na pewno będzie wysoki. Od strony drogi na razie nie wiem.
Mam jeszcze tylko jedno pytanko :oops: - jakiej wysokości masz podmurówkę?

Widzę na ostatnim zdjęciu drzewko, na którym są zaschnięte listki.
Jakież to drzewko? Bo na buka raczej nie wygląda. :?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Kamyku.Gratuluję przedsięwzięcia.Widać że jesteś bardzo pracowitym człowiekiem a przed takimi zawsze chylę czoło.Chyba najgorsze masz już za sobą teraz może być tylko lepiej.Ogród z roku na rok będzie coraz piękniejszy.Ślicznie wyglądają te obrzeża rabat z kamieni,wyglądają na piaskowiec,mam rację :?:
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Jestem pełna podziwu za całą tę pracę włożoną w dom i otoczenie :shock: Naprawdę różnica jest ogromna!!! Oczywiście na korzyść :) Podoba mi się ogromnie i kolor domu (łosoś :wink: ), i podwyższone rabaty (układ i wykonanie), i zawijasy na trawniku (rabata przed domem), i rozmieszczenie i wybór roślin na rabatach, i wiaty, i płot, i właściwie wszystko, łącznie z wybiegiem dla psa :) A za to, że psica biega luzem, to już należą ci się specjalne podziękowania ;:180 Też bym nie chciała siedzieć w klatce non stop, nawet jeśli do duża i piękna klatka ;:65

Szkoda tylko, że wywaliłeś orzecha i wszystkie krzewy, nie sprawdzając co to takiego. Może któryś byłby piękny i przydałby się taki rozrośnięty... Ale cóż, nie warto płakać nad rozlanym mlekiem...

A teraz kilka spraw organizacyjnych.
kamykkamyk2 pisze: wiśnia śliwowa (czy jakoś tak),
Śliwa wiśniowa :lol:
kamykkamyk2 pisze:Może ktoś mi powie jak można obrócić te zdjęcia :( :( :(
Jasne, musisz je obrócić u siebie w komputerze zanim je wyślesz na serwer Imageshacka. Jakim programem graficznym się posługujesz?
Ostatecznie w samym Imageshacku pod każdym zdjęciem jest ikonka zmiany kierunku Obrót w lewo i Obrót w prawo, kliknij odpowiednią i już :) Nie wiem jak się to potem zapisuje, ale o tym poczytaj tu:
- Imageshack-nowa instrukcja obrazkowa
kamykkamyk2 pisze:ursulka - jutro coś napiszę,ale nie będzie już tylu zdjęć :( Mieszkam w okolicy Zalewu Zegrzyńskiego.
Wpisz więc coś w swoim Profilu w okienku Lokalizacja, wtedy pod avatarkiem pojawi się twoje miejsce na ziemi :) A my będziemy wiedzieli skąd jesteś :)

Aaaa, właśnie, nie wybrałeś avatara? Mogę to zrobić za ciebie, a ty albo go sobie zostawisz, albo zmienisz na inny, dobrze?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

Georginia - tak te kamienie to piaskowiec. Dzięki, zapraszam do częstszych odwiedzin. :wink: :wink: :wink:

Nalewka - Dzięki, chyba każdy lubi takie pochwały. ;:196 Orzech wyciąłem, ponieważ zasłaniłby mi widok na wodę. A na działce poza orzechem to głównie rosły: 2 dzikie grusze, stara jabłoń, zdziczałe wiśnie, jaśminiowiec, lilaki. Pobrałem sobie sadzonki lilaka (po jednej białego i fioletowego) oraz jaśminowca.
Zdjęcia nauczyłem się już obracać. Jeżeli chodzi o mój avatar, to możesz coś wybrać dla mnie, najlepiej jakiś ładny kamień, pasujący do mojego przezwiska. :D
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

W zimowej aurze:

Modrzew
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Leszczyna Concorta
Obrazek

Świerk ...?
Obrazek

Wierzba Hakuro
Obrazek

Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p

Post »

A teraz ogród za domem, również w zimowej odsłonie:

Moja huśtaweczka, własnoręcznie zrobiona, rurki i kątowniki stalowe, łańcuchy ze stali nierdzewnej, drewno sosnowe. Niestety zrobiona dopiero we wrześniu, więc nie nacieszyłem się nią jeszcze.
Obrazek
i
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”