zaczęłam go podlewać. Może o pomoże.
a ja nic nie wiedziałam, że trzeba łamaćkrab32 pisze:A mój ma już ze 20cm szczypiorkumoże pora mu ten szczypior złamać, co by zaczął rosnąć wszerz i wzdłuż
czy jeszcze czekać?
Myślę, że powinieneś przesadzić, tylko tak, żeby nie ruszać(jak najmniej ingerować) korzeni. Ja większą część posadziłem do gruntu w marcu. Pomiędzy truskawki, bób i do skrzynek, gdzie będą pomidory. Ponieważ nie wszystkie skrzynki miałem gotowe, to kilkanaście ząbków wsadziłem do doniczek zrobionych z butelek 0,33 po mineralnej (obcięta szyjka i dno). Dzięki temu uda mi się to wsadzić bez niszczenia korzeni.polo pisze: Witam, miesiąc temu posadziłem kilka ząbków czosnku do doniczki na balkonie. jeden z nich wypuścił już około 10 cm szczypior, reszta powoli wychodzi. czy przesadzić ten czosnek na działke czy lepiej trzymać je w doniczce? należy łamać szczypior? i kiedy takowy czosnek będzie gotowy do zbioru. pozdrawiam
Nie za bardzo zwracam uwagę na pochodzenie czosnku- kupuję jak jestem na zakupach - tak u tzw "bab" pod sklepami jak i w sklepach.suzana pisze:O jakim czosnku piszesz, o chińskim?