Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
Witaj Aga
Ja też dziś zmęczona ale za to jaka szczęśliwa. Jutro robię powtórkę . Jakoś sporo mam tego sprzątania, Myślałam, że dziś uda mi się więcej zrobić ale musiałam ten czas podzielić na sprzątanie domu i zakupy.
Twój ogród wygląda świetnie nawet o takiej porze roku.
Ja też dziś zmęczona ale za to jaka szczęśliwa. Jutro robię powtórkę . Jakoś sporo mam tego sprzątania, Myślałam, że dziś uda mi się więcej zrobić ale musiałam ten czas podzielić na sprzątanie domu i zakupy.
Twój ogród wygląda świetnie nawet o takiej porze roku.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Fotki poglądowe mówią nam, ze wiosna już zawitała!
Ale kory zamówiłaś, chyba ze sto worków? Też powinnam się rozejrzeć w okiolicy za tym towarem, albo wzorem Pawła pogadać w tartaku, czy nie mają odpadów....
Agu, a co to za fajny świerczek w donicy? Jakaś miniaturka widzę? Ja ostatnio bardzo zauważam iglaczki, bo reformuję swój żywopłot - ma być bardziej zimozielony i dlatego iglaków mi przybywa. A ze Kasia - Magenta znalazła "moją" sosenkę, to jestem na dobrej drodze do ukończenia dzieła!

Ale kory zamówiłaś, chyba ze sto worków? Też powinnam się rozejrzeć w okiolicy za tym towarem, albo wzorem Pawła pogadać w tartaku, czy nie mają odpadów....
Agu, a co to za fajny świerczek w donicy? Jakaś miniaturka widzę? Ja ostatnio bardzo zauważam iglaczki, bo reformuję swój żywopłot - ma być bardziej zimozielony i dlatego iglaków mi przybywa. A ze Kasia - Magenta znalazła "moją" sosenkę, to jestem na dobrej drodze do ukończenia dzieła!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Cześć Su
Wiosna już zawitała, owszem, chociaż u Ciebie chyba jest cieplej i lepiej ją widać... moje krokusiki są jeszcze maleńkie... Kory zamówiłam sporo - 120 worków, nie wiem, czy wystarczy, ale w razie czego domówię...
W skrzyni posadzilam jałowiec Suecica Aurea, a co do świerczka, to mam jedynie podejrzenie że to Will's Zwerg (nie pamietam co kupiłam
)...
Czytałam, że Kasia wynalazła Twoją sosenkę... Będziesz kupowała u nas?
Moniko, oj, narobiłyśmy się dzisiaj, ale jest satysfakcja, prawda? Ja też robię powtórkę i tak przez kolejne dni ;) Jest co robić.
Odpuściłam sobie wszystko inne... Dom na szczęście był ogarnięty, a i w lodówce coś tam jest do jedzenia... Jutro jednak muszę wyskoczyć po zakupy, zarówno te spożywcze jak i ogrodowe (opryski). Pozdrowienia!
Nutko, dzień zgodnie z przeznaczeniem był pracowity... Fajnie, że i Ty ogarnęłaś to i owo... Namiar na korę podeślę później na pw (póki co, palce mnie tak bolą, że nie dam rady sms-ować ;)).

W skrzyni posadzilam jałowiec Suecica Aurea, a co do świerczka, to mam jedynie podejrzenie że to Will's Zwerg (nie pamietam co kupiłam

Czytałam, że Kasia wynalazła Twoją sosenkę... Będziesz kupowała u nas?
Moniko, oj, narobiłyśmy się dzisiaj, ale jest satysfakcja, prawda? Ja też robię powtórkę i tak przez kolejne dni ;) Jest co robić.
Odpuściłam sobie wszystko inne... Dom na szczęście był ogarnięty, a i w lodówce coś tam jest do jedzenia... Jutro jednak muszę wyskoczyć po zakupy, zarówno te spożywcze jak i ogrodowe (opryski). Pozdrowienia!
Nutko, dzień zgodnie z przeznaczeniem był pracowity... Fajnie, że i Ty ogarnęłaś to i owo... Namiar na korę podeślę później na pw (póki co, palce mnie tak bolą, że nie dam rady sms-ować ;)).
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś zaszalałaś z korą
ja na razie kupiłam 3 worki
praca wre
Też chciałam dzisiaj palić ognisko, mam sterte gałązek do spalenia, to M powiedział, że jeszcze mokre
ale chyba jutro wieczorkiem spróbuje podpalić a nuż się uda i będę miała czyściej
Fotki supcio

Fotki supcio

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Z jeszcze większą przyjemnością będę zaglądać do Ciebie, żeby obejrzeć zdjęcia
Cały dzień po powrocie z pracy cięłam różne gałęzie, rąk i pleców nie czuję, ale zrobiłam prawie połowę. Jutro czeka mnie męczący dzień, bo jeszcze oprysk Promanalem po skończeniu cięcia modrzewi i przygotowanie rabaty na róże. Przyszły z Rosen Gonewein
W przyszłym tygodniu będą u mnie te, które zamówiłam 

Cały dzień po powrocie z pracy cięłam różne gałęzie, rąk i pleców nie czuję, ale zrobiłam prawie połowę. Jutro czeka mnie męczący dzień, bo jeszcze oprysk Promanalem po skończeniu cięcia modrzewi i przygotowanie rabaty na róże. Przyszły z Rosen Gonewein

Ewa, ja też zamawiałam w G. - czy to znaczy, że w przyszłym tygodniu należy wyglądać róż? Chyba powinnam zajrzeć do Gosi...
Staram się, żeby zdjęcia były dobre, ale róznie mi to wychodzi... Cieszę się, jeśli Ci się podobają
Ewa, ja też jestem skonana; z godziny na godzinę to czuję... wzięłam gorącą kąpiel a na jutro przygotowałam maść dla sportowców
Sporo dziś poprzycinałam, ale modrzewi jeszcze nie... Jutro dorwę się do nich, skoro już pora.
Renia, dzięki za dobre słowo! Ano zaszalałam z korą, bo u mnie sporo rabatowego areału - czas już uzupełnić to, co się rozłożyło... Gałązki pomieszane z suchymi badylkami, trawą czy liśćmi na pewno Ci się spalą... Jak ja lubię ogień
Staram się, żeby zdjęcia były dobre, ale róznie mi to wychodzi... Cieszę się, jeśli Ci się podobają

Ewa, ja też jestem skonana; z godziny na godzinę to czuję... wzięłam gorącą kąpiel a na jutro przygotowałam maść dla sportowców

Sporo dziś poprzycinałam, ale modrzewi jeszcze nie... Jutro dorwę się do nich, skoro już pora.
Renia, dzięki za dobre słowo! Ano zaszalałam z korą, bo u mnie sporo rabatowego areału - czas już uzupełnić to, co się rozłożyło... Gałązki pomieszane z suchymi badylkami, trawą czy liśćmi na pewno Ci się spalą... Jak ja lubię ogień

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Aguś zaszalałaś z korą ...
.Rabatki się teraz zapełnią ...
.A kora w przystępnej cenie ? Ja dzisiaj ciąłem drzewka owocowe ,ale jeszcze sporo zostało 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguniu narobiłaś się bardzo i naszykowałaś sobie robotę na przyszłość, tyle kory zamówiłaś że mnie aż coś ścisnęło, czy ona czasem Ci nie spleśnieje.
Mnie się tak rok temu zdarzyło i od tego czasu z respektem do tego podchodzę, boję się kupować kory i kropka. A powinnam bo muszę wysypać kwaśne rabaty.
Pracowałam dzisiaj znowu cały dzień, jutro znowu cały dzień pracy a w niedzielę odpoczynek.

Pracowałam dzisiaj znowu cały dzień, jutro znowu cały dzień pracy a w niedzielę odpoczynek.

- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Ja dzisiaj tez popracowałam, ale przerzucić tyle worków... nie dziwię się, ze jesteś zmachana.
Małgosiu na zdjęciach masz krzew bez liści-całe czerwone gałęzie. Co to?

Małgosiu na zdjęciach masz krzew bez liści-całe czerwone gałęzie. Co to?

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agu super ci wyszła ta skrzynia, już widzę jak coś będzie się między iglaczkami płożyło. Napisz proszę na pw jaka jest cena tej ziemi, zorientuje się ile mi potrzeba i jaka cena i może się zastanowię 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus superos w skrzyni wyglada
Na foto ta skrzynia dosc pelna wyglada, myslisz ze cos tam sie jeszcze zmiesci? Moze po bokach to tak ale kolo Pastelli, to raczej nic bym nie sadzila, bo ona jest wigorna i ja swoje musialam z mniejszej donicy do wiekszej przesadzic, bo sie rozpychac zaczela. Aaaa jeszcze, jak bedziesz cos dosadzac, to raczej wez pod uwage albo cos bialego albo niebieskiego. Pastela ma dziwne kolory, raz jest lososiowa, raz bardziej w brzoskwinie, raz rozowa, biala, zielona. To zalezy od stawium rozwoju kwiatu i na krzaczku moze byc pare kolorow na raz.

- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Fajne foty Aga
Makro - super, słyszę, ze testujesz nowy sprzęt, ja też lubię takie zabawy
W ogrodzie już coraz bardziej kolorowo, aż miło
Świetny pomysł masz z tymi skrzyniami, sama się zastanawiam, czy nie sprawić sobie czegoś takiego. Sadzisz wprost do skrzyni? są jakoś zabezpieczone od wilgoci? Widziałam coś podobnego w Obi, gdzie kupowałaś swoje? Ja dzisiaj też ostro popracowałam, choć kory miałam mniej do rozsypania... 

W ogrodzie już coraz bardziej kolorowo, aż miło

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Spodziewaj się przesyłki
Piękny dzień się zapowiada, mam zamiar w końcu zająć się różami-czekają już kilka dni na normalne warunki na rabacie. Tylko tania siła robocza musi mi zdjąć trawę na przyszłej rabacie.

Piękny dzień się zapowiada, mam zamiar w końcu zająć się różami-czekają już kilka dni na normalne warunki na rabacie. Tylko tania siła robocza musi mi zdjąć trawę na przyszłej rabacie.
Witam sobotnio, dodam, że z lazurowym niebem 
Wszystko mnie boli po wczorajszym, ale tragicznie nie jest - da się dzisiaj kontynuować... Ok, kawa, zakupy i do dzieła, ale po południu odpoczywam!
Ewa, pogoda dziś idealna na pracę w ogrodzie
Co bedziesz robić różom? Sadzić i już przycinać, pryskać? OK, to czekam na przesyłkę 
Robaczku, sprzęt testuję od jesieni, z różnym skutkiem... To znaczy on ma fantastyczne możliwości, gorzej z moimi umiejętnościami, ale się staram, a trening ponoć czyni mistrza ;)
Skrzynie zamawiałam na wymiar... Drewno ciśnieniowo impregnowane, wewnątrz zabezpieczone na bokach 3cm styrodurem, na to folia... Na dole drenaż z keramzytu, na to agro albo stara firanka i dopiero na to ziemia. Widziałam różne skrzynie w marketach, także na pewno można coś dla siebie wypatrzeć.
Jolciu, wszystkie krzaczory tnę wiosną (poza tymi, które wczesną wiosną kwitną)... Derenie trzeba przycinać, wówczas ładnie się zagęszczają, a w ogóle to niekłopotliwe krzewy... Masz u siebie zdjęcie swojego? Jaka to odmiana? Przytnij o 1/3 tuż nad pąkiem.
Jule, o, fajnie, że Ci się podoba... Chcę dosadzić tylko biel, zapewne zwisające petunie po zewnętrznych bokach skrzyni. Wiem, jak potrafi się zmieniać Pastella - u naszej Majki doskonale to widać... Nic więc innego poza bielą według mnie nie pasuje...
Kasia, dam znać na pw, podam Ci też telefon do sprzedawcy. Kupowałam poza all.
Ewa-tuli, jeszcze tych worków nie przerzuciłam - wczoraj były prace porządkowe których końca nie widać... Worki przerzucimy razem z M., on nosi i wysypuje, ja 'układam'
Krzew z czerwonymi gałązkami to dereń Elegantissima...
Maju, ano napracowałam się, Ty też... Zainteresowało mnie to Twoje doświadczenie z korą... Spleśniała Ci w workach? Za długo stały z wilgotną korą na słońcu i przydusiły się?
Andrzej, taki los... spory ogród to i kory trzeba dużo wysypać... tym razem muszę uzupełnić wszędzie, bo się rozłożyła... Cena 5zł za worek.

Wszystko mnie boli po wczorajszym, ale tragicznie nie jest - da się dzisiaj kontynuować... Ok, kawa, zakupy i do dzieła, ale po południu odpoczywam!
Ewa, pogoda dziś idealna na pracę w ogrodzie

Robaczku, sprzęt testuję od jesieni, z różnym skutkiem... To znaczy on ma fantastyczne możliwości, gorzej z moimi umiejętnościami, ale się staram, a trening ponoć czyni mistrza ;)
Skrzynie zamawiałam na wymiar... Drewno ciśnieniowo impregnowane, wewnątrz zabezpieczone na bokach 3cm styrodurem, na to folia... Na dole drenaż z keramzytu, na to agro albo stara firanka i dopiero na to ziemia. Widziałam różne skrzynie w marketach, także na pewno można coś dla siebie wypatrzeć.
Jolciu, wszystkie krzaczory tnę wiosną (poza tymi, które wczesną wiosną kwitną)... Derenie trzeba przycinać, wówczas ładnie się zagęszczają, a w ogóle to niekłopotliwe krzewy... Masz u siebie zdjęcie swojego? Jaka to odmiana? Przytnij o 1/3 tuż nad pąkiem.
Jule, o, fajnie, że Ci się podoba... Chcę dosadzić tylko biel, zapewne zwisające petunie po zewnętrznych bokach skrzyni. Wiem, jak potrafi się zmieniać Pastella - u naszej Majki doskonale to widać... Nic więc innego poza bielą według mnie nie pasuje...
Kasia, dam znać na pw, podam Ci też telefon do sprzedawcy. Kupowałam poza all.
Ewa-tuli, jeszcze tych worków nie przerzuciłam - wczoraj były prace porządkowe których końca nie widać... Worki przerzucimy razem z M., on nosi i wysypuje, ja 'układam'

Maju, ano napracowałam się, Ty też... Zainteresowało mnie to Twoje doświadczenie z korą... Spleśniała Ci w workach? Za długo stały z wilgotną korą na słońcu i przydusiły się?
Andrzej, taki los... spory ogród to i kory trzeba dużo wysypać... tym razem muszę uzupełnić wszędzie, bo się rozłożyła... Cena 5zł za worek.