Ogródek-moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek-moje początki

Post »

dziękuję za czółko ;:168 ja storczyki mam od niedawna imieniny, urodziny, rocznice i tak się ich dorobiłam :heja :tan są łatwe w uprawie.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

zuzola11 pisze:dziękuję za czółko ;:168 ja storczyki mam od niedawna imieniny, urodziny, rocznice i tak się ich dorobiłam :heja :tan są łatwe w uprawie.
Jakoś sie ich boję... Kiedyś sąsiadka zostawiła mi swojego storczyka pod opiekę - jechała na 2 tyg. na wakacje. Robiłam ściśle jak mi kazała, a on - ten storczyk, chyba się na mnie obraził i z tęsknoty, czy cholera wie czego, wyłysiał ze wszystkich liści , został goły badyl. Myślałam, że się zapadnę pod ziemię, jak sąsiadce oddawałam kwiatek. Tłumacząc się i przepraszając tak na prawdę nie wiadomo za co (?) ;:109
Te doświadczenie trzyma mnie od stroczyków z daleka, ale podobają mi się, bo to cudne kwiaty !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

Dla mnie storczyki są trudne ;:185. Mam jednego, wypuścił już 5 keików a kwiatek ma tylko jeden ;:131.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny bo z kwiatami trzeba rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać ;:224 :tan
Awatar użytkownika
andrea
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 17:32

Post »

mój storczyk też jest kiepski.Mimo, że do niego co dzień zaglądam i z nim rozmawiam, to rosną mu tylko liście. :?
Zostawiłam mu dwa pędy, może wypuści następne z uśpionych oczek.
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

witajcie :wit no nie wiem czemu ale pomimo mojej szczerej życzliwości do storczyków też nie potrafię się nimi zajmować. Pierwszego po uschnięciu łodyg i wycięciu wyrzuciłam :D Bo myślałam że nie odrosną i zrobiłam coś nie tak. Drugiego wyrzuciłam bo mi usechł. Mam teraz w domu trzy. Żaden już nie ma pąków , jeden ma tylko łodygę do połowy. Mam nadzieję że się obudzą i wreszcie nauczę się z nimi współpracować hehe.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Asiu czasami mu się łapki rozjeżdżają, ale on bez butów by nie wyszedł na spacer. Zimą jak było zimno , podnosił łapki i musiałam go brać na ręce. Starość, reumatyzm i już wszystko wiadomo, ale i tak jest kochany, rozpuszczony do granic możliwości.

-- 21 lut 2013, o 13:10 --

Mnie od dawna storczyki się podobają, ale też nie mam do nich ręki. Rozmawiać z kwiatkami trzeba tylko czasami nas nie słuchają.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Chyba mu zagrożę wyrzuceniem na śmietnik :;230.
:wit
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tez dobry sposób :) ja mam jabłonkę, drzewo nie pierwszej młodości w tamtym roku obmyślilam , że pójdzie ona na ścięcie wielkie to , rozrosła się a owoców prawie wcale i taka myśl, że trzeba to usunąć ale w tym roku (nawet jej nie podcinałam gałęzi ) miała tyle owoców , że rozdawałam na prawo i lewo zrobiłam 40 słoików musu na jabłecznik ;:138 wystarczyło troszkę pogrozić :;230 i efekt jest :heja

-- 21 lut 2013, o 15:19 --

tzn w roku 21012 miala tyle owoców jeszcze żyje tamtym rokiem ;:124 ;:14
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No proszę, proszę... Jaka kolejna cenna informacja:D Trzeba grozić to się zmienią te nasze rośliny na lepsze:D Nieocenione jest to forum. Na wszystko znajdzie się rada heheh.
Awatar użytkownika
andrea
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 17:32

Post »

Droga Elu polecam ten sposób.Mam na działce glicynię,którą dostałam od ciotki. Była tak duża gdy ją sadziłam że niestety nie przyjęła się i cała uschła.Ile razy byłam na działce zapominałam ją wykopać.Aż pewnego dnia postanowiłam zrobić z nią porządek, a tu niespodzianka.Wypuściła zdrowe, zielone odrosty. ;:oj
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Asiu, wybacz, ze w Twoim wątku ale zapytać chciałam Juliannę czy już dojrzała :;230 do otwarcia swojego. Próby zdjęciowe udane to czekamy :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Witaj Asiu, co taka cisza u Ciebie? ;:89 ;:17
:wit
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Julianko, rozumiem, że piesek Twój jest już staruszkiem i rozumiem, że zima dla niego nie jest łatwa. Kiedyś miała skundlonego latrelka, to wiem coś o tym ... :)

Co do jabłonki, sposób wydaje się rewelacyjny ! :tan . Muszę pogadać z moimi :heja - tylko, że moje to jeszcze młodziaki ...

A to moje ostatnie zakupy Biedronkowe ... sorki za jakość zdjęć - robiłam telefonem

Obrazek

Obrazek
pierwszy, to burak liściowy, czy Ktoś może z Was go uprawiał ? Kupiłam eksperymentalnie ;:224
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

;:138 Asiu, z B. też mam nasionka ;:138, jak nie było to nie było nasion a teraz wchodzi się do byle sklepu i pełno. Na tego buraka patrzyłam ale szukam takiego kolorowego co pełni funkcję dekoracyjną i zupę się gotuje ;:224. O, a pietruchę przegapiłam. :!:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”