Czekam na końcowy efekt budowy mini szklarni

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję panie Piotrze za motywujące słowaRejden pisze:Wielkie brawa dla Ciebie.![]()
![]()
Masz zapał, a to w początkach kolekcjonowania jest najważniejsze.
Teraz tylko, wypełnić inspekt kaktusami, podziwiać i gromadzić nowe.
czarny nie ma skosu bo tak było najprościej wykonać, choć wiem, podczas deszczu woda będzie się zbierać na folii niestety- ogólnie ten inspekt to przejściowe rozwiązanie tylko na rok 2013czarny pisze:fajna miejscówa, tylko czemu dach choć minimalnego skosu nie ma?
abaddon1986 tak jak piszę wyżej to tylko przejściowe budżetowe rozwiązanie (pół recykling ze starego regału na narzędzia) w przyszłym roku postaram się wykonać coś o wiele porządniejszego i lepiej przemyślanegoabaddon1986 pisze:Obstawiam, że to nie dach tylko podstawa na nogachZapewne na to pójdzie płyta i reszta dopiero będzie dobudowana
Przynajmniej tak powinno być
LUKASxd pisze:Gratuluję![]()
Ślicznie zakwitły ci te rebucje
Pozdrawiam
LukasXD i nyskadu bardzo się cieszę, że wam także podobają się Rebucjenyskadu pisze:I parzeniska rosną jak grzyby po deszczu, co się dziwić jak codziennie lejeKonstrukcja zapowiada się obiecujaco
A kwiatuszki cudne, u mnie dopiero pączkują
maryjan13 mamy wreszcie wiosnę z prawdziwego zdarzenia więc działać i ogólnie żyć się chcemaryjan13 pisze:Widzę Szymonie,że ostro zabrałeś się do roboty.
Nowy inspekt ( parzenisko ) i sporo nowych ładnych kaktusów.
Dużo ma już pąki i co raz więcej kwiatów.
Będzie co podziwiać u Ciebie,gdy kwitnień będzie więcej.
abaddon1986 może na zdjęciach niezbyt widać, ale R.albiflora ma jeszcze całkiem sporo pączków i to nie jest jeszcze szczyt kwitnieniaabaddon1986 pisze:Rebutia marsoneri pięknie zakwitłaŚwietny kolor kwiatu.
Rebutia albiflora skromnie ale też cieszy i widać, że będzie więcejMam ją teraz w spadku od mojej lubej. Próbuję ją odratować, bo się roślinka zasuszyła... Ratuję te kulki, które wykazują jeszcze oznaki życia
abaddon1986 pisze:i widać, że będzie więcej