Ogród Ignis05 część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ignis05 część 6

Post »

Asiu camellia ;:196 lepiej późno niż wcale. :lol: Bardzo się cieszę , że jesteś.
Moja Nevada dopiero zaczyna kwitnienie.
Obrazek

Elżbietko ;:196 bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś. Cieszę się ,że mogłam poznać Ciebie i Ewę osobiście.
Roseum to jeden z najstarszych i dość dobrze trzymających się rododendronów w moim ogrodzie. Polecam go , bo warto go mieć i cieszyć się jego kwiatami. Też mam jeszcze kilka roślin czekających na posadzenie. Może dzisiaj , zaraz też wybieram się do ogrodu, tylko skończy mi się gotowanie obiadku. :lol:
Obrazek

Agnieszko :) też wiele roślin odkrywam na tym forum, o których istnieniu wcześniej nie wiedziałam.
Ta majówka w moim przypadku też jest jedną z takich roślin.
Obrazek

Aniu :) to jest jeden z najtrwalszych egzemplarzy w moim ogrodzie. Z innymi też różnie bywało, więc ,
żeby nie popaść w czarną rozpacz zaczęłam kupować też azalie.
Polecam , od razu poczujesz się kochana przez rodzinę RH. ;:333
Obrazek

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu
Myślę, ze Twoja piękna piwonia tak szybko przekwitła z powodu niesprzyjającej pogody- upał, grad. Tak było z moją koperkową. Drzewiasta trafiła na chłodniejszą pogodę i kwitnie od tygodnia. Z roku na rok ma więcej kwiatów, tak że jeszcze na pewno sobie jakąś do kupię, bo jestem z tej rośliny zadowolona.
Twoje powojniki- ZJAWISKOWE.
U mnie nie chcą rosnąć ;:145 , spróbuję za radą Klarysy z botanicznymi.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Cudności pokazałaś ;:215 Bodziszki nabiorą mocy urzędowej :lol:
Gdybyś gdzieś spotkała tego pierwszego clematiska to kup mi proszę ;:180 Boski ;:215
Gdzie mieszkasz Krysiu? ;:224
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

O, Tuscany Superb :D Pokaż ją koniecznie, jak zakwitnie. Kupiłam kiedyś ale okazała się pomyłką, zakwitła inna róża (też piękna).
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A właśnie, że nie padało do dzisiaj :evil: Zresztą dziś też nie pada, a ręce od noszenia wody konewką sięgają mi chyba do kolan :evil: Dzielnie pielę, ale w niektórych miejscach pazurki odbijają się od "gleby", w związku z czym porządki zajmują mi więcej czasu niż zwykle.
Cieszę się jednak, że pogoda wreszcie zrobiła się taka, jak trzeba-ani za zimno, ani za gorąco :D Wczoraj było tak przyjemnie, że cały dzień spędziłam w ogrodzie :D Efektów nie widać, ale co się napatrzyłam, to moje :D Dokonałam odkrycia-Stanwell Perpetual pachnie :tan Mam różę od trzech lat, a dopiero teraz się przekonałam, że oprócz ogólnej śliczności ma jeszcze śliczny zapach :D
U mnie Nevada też startuje. Nieduży krzaczek, z poprzedniej wiosny, ale wreszcie widzę trochę pączków. Rośnie w półcieniu, więc szału na razie nie ma, póki się nie przyzwyczai :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Krysiu
piękna wiosna u Ciebie ;:215 z powojnika Vyvyan Pennell będziesz zadowolona. :D
Zmienność koloru kwiatów i ich trwałość jest jego dużą zaletą. Poza tym kwitnie prawie całe lato.
Niby wiosna przyszła wcześnie, a i tak większość róż zakwitnie dopiero w czerwcu. ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Piękne powojniki.Lubie róże,ale powojniki w tej chwili królują ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Vyvyan Pennell nie mam, ale z tego, co widzę MUSZĘ mieć. Ma niesamowite kolorki :heja
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Krysieńko, same piękności pokazujesz i cudowne fotki robisz ;:138 mój aparat takich detali nie przekazuje. ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Krysiu :wit
Piękne powojniki,bardzo ;:215
VYVYAN PENNELL też mam pierwszy raz i juz jestem nim zauroczona ;:167
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Krysiu, zagubiłam cię ale dziś znalazłam, ale trochę czasu minęło ... piekne masz powojniki, a piwonie normalnie bajka ;:oj
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witam serdecznie ;:7

Dziękuję za tyle słów uznania dla powojników. Mam nadzieję , że z roku na rok będą dorodniejsze.
Jak widać , te , które teraz kwitną potrzebowały trochę czasu, aby dobrze zapuścić korzenie w moim ogrodzie.

Alicjo ;:196 też zaczynałam od różnych powojników wielkokwiatowych i trafiały mi się same porażki.
W końcu kupiłam clematis Paul Farges i ten mnie od początku nie zawodzi. Kolejny zakup , to był powojnik Warszawska Nike.
I ten pozwolił mi uwierzyć, że wielkokwiatowe , późno kwitnące też mają szanse rosnąć w naszych zimnych ogrodach.
Chyba jednak nie będę kupowała kolejnej drzewiastej, Wolę w to miejsce posadzić kolejne róże.
Obrazek

Asiu asma :wink: masz wiadomość na pw.
Nie wiem, czy trafię na kolejny egzemplarz Wywyan'a, ten stał taki jeden, bez podpisu i ostatni.
Obrazek

Asiu camellia :) oczywiście, że pokażę zdjęcia Tuscany S. Ale jak dotąd kwitnie tylko Nevada. :lol:
Obrazek

Ewcia ewamaj66 ;:196 tego ganiania z konewką serdecznie Ci współczuję. U nas wprawdzie z tym gradem spadło sporo deszczu ale zaraz potem wiatr szybko wszystko wysusza. Ciągle zapowiadane są opady a jak już są to spada kilka kropel.
Przez ten remont w moim ogrodzie też jeszcze chwasty się panoszą. Mało tego, zaczynają od nowa porastać już wyczyszczone rabatki. ;:222
Obrazek

Maju :) teraz już na pewno kwiaty będą w czerwcu. :lol: Może i dobrze, bo co by nam latem kwitło, gdyby nie róże.
Wiem , wiem , są jeszcze lilie i liliowce i trochę innych kwitnących. ;:108
Obrazek

Ewuś drewutnio ;:196 Róże i powojniki posadzone obok siebie i kwitnące , to dopiero będzie uczta dla oczu. :lol:
Kwitnąca Nevada. :tan
Obrazek

Aniu sweety :) Taki kwiat ten powojnik ma przy wczesnym kwitnieniu, a kiedy powtarza , kwiat jest już pojedynczy
i taki ciemny niebieski. Też ładny. :lol:
Obrazek

Stasiu ;:196 bardzo dziękuję za miłe słowa. Staram się zrobić jak najlepsze te zdjęcia, ale
też nie wszystkie mi się udają.
Obrazek

Aniu anabuko1 :tan będziemy razem go obserwować, jak nam będzie rósł i kwitł.
Jak na razie ciągle jeszcze kombinuję, gdzie go mam posadzić, by miał dobre warunki i jak najczęściej cieszył oko
Obrazek

Celinko ;:196 bardzo się cieszę, że mnie odnalazłaś. Człowiek gania po różnych ogrodach
i już nie pamięta gdzie go jeszcze nie było. Zwyczajnie czasu za mało, by wszystko naraz ogarnąć.
Obrazek
:wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Z tym czasem to święta prawda :wink:
Newada zjawiskowa ;:167
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Pięknie Ci kwitną powojniki ;:oj One podobnie jak róże potrzebują sporo czasu by pokazać na co je stać.
Vyvyan Pennell jest cudna. Mam na swoim koncie jedno podejście do tej odmiany. Posadziłam we wrześniu, po zimie już jej nie zobaczyłam :( Jak gdzieś trafię to kupię jeszcze raz.
Moja-Twoja piwonia szaleje :tan Zakwitła jako jedna z pierwszych i ma mnóstwo pąków. Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tak naprawdę na wszystkie rośliny trzeba poczekać, zanim pokażą swoje piękno :D Nevada prześliczna, ale duża ładniejsza :D Moja kwitnie na poziomie gruntu.
Vyvyan można znaleźć w sklepach internetowych z powojnikami :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”