ZUPA Z CUKINII Z CURRY I SERKIEM TOPIONYM
* 2 spore cukinie ze skórką ( ok 3 kg )
* duża cebula
* kilka ząbków czosnku
* czubata łyżeczka curry
* łyżka vegety ( ja używam własnej produkcji )
* 2 serki topione hochland
* grzaneczki z bułki lub chleba razowego ( pokroić pieczywo w kostkę, podprażyć na suchej patelni )
Cebule pokroić na pół i w paseczki, podsmażyć na odrobinie oleju.
Dodać curry, wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię, zalać wodą, tak aby cukinia nie była nawet do końca przykryta, pogotować do miękkości ( około 20 min ) Pod koniec gotowania wcisnąć czosnek, dodać serki, doprawić vegetą, solą jeśli jest taka potrzeba . Zupkę zmiksować. Podawać posypaną grzankami, lub groszkiem ptysiowym.
Naprawdę polecam, zupka jest przepyszna
Piotrze Ty jesteś ,,człowiek orkiestra,, już wcześniej pisałam, że jestem pod ogromnym wrażeniem jedzonka, które sam robisz
Ja dziś przelewałam nalewki i jestem niesamowicie rozczarowana pigwowcówką..... kwasota, aż dziób wykręca. Chyba będę dodawała jej odrobinkę do marynowania mięsa przed pieczeniem, bo do picia nie nadaje się
Andziu bardzo sie cieszę, że bardziej
wypasiona wersja spełniła Twoje oczekiwania
Aniu ciasto wygląda naprawdę bardzo apetycznie i z przyjemnością wykorzystam przepis i wypróbuję, póki jeszcze cukinii pod dostatkiem

Bardzo dziękuję za przepis
