Moja wyspa na prerii

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja wyspa na prerii

Post »

Witam pomysł ze stołem ciekawy inny ;:215 kompostownik dobrze że jest przydatna rzecz w ogrodzie :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Kompost
200p
200p
Od: 9 lut 2015, o 15:26

Post »

KOMPOST-to podstawa tzw. czarne złoto. Ja stawiam na ekologię więc tylko naturalne nawozy ;:138
Ogród biodynamiczny na kompoście

Moja wyspa na prerii
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Łukasz chyba już w sobotę się tak zapracowałeś, ze padłeś, bo tak cicho siedzisz :wink:
Kompost
200p
200p

Post »

Co prawda, to prawda Katarzyno...masz trochę racji. W sobotę dałem czadu na działce. Nie wszystko uwieczniłem na zdjęciach, ale wojowałem także z altanką, bo wiatr zerwał z niej kawałek papy.

Od wczoraj siedzę i przeglądam strony www dotyczące zastosowania palet w ogrodzie. Macie może jakieś sugestie? Nabyłem bowiem za darmoszkę kilka prawilnych palet, istny cymes. :tan

Moja wyspa na prerii
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Super leżaczki widziałam - to zeby po pracy odpocząć :D Na stylowych i na pintereście jest sporo zdjęć z wykorzystaniem palet.
Kompost
200p
200p

Post »

Leżaczki i leżanki jak znalazł na odpoczynek po pracy w ogrodzie. Mam nadzieję, że weekend będzie ładny, wówczas wezmę się za dalszą część prac- przewidzianych na luty. Bo od marca ruszam z pełną parą, a w zasadzie z siewem :)

Moja wyspa na prerii
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kompost pisze:Od wczoraj siedzę i przeglądam strony www dotyczące zastosowania palet w ogrodzie. Macie może jakieś sugestie? Nabyłem bowiem za darmoszkę kilka prawilnych palet, istny cymes. :tan
I już Ci zazdroszczę ;:306
Zaglądnij także tu - na dole strony
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=210
Kompost
200p
200p

Post »

Super, trafiłaś w sedno sprawy. Właśnie czegoś takiego potrzebuję.
Wiosną zeszłego roku robiłem stolik campingowy i wyszło całkiem nieźle ;:3

Moja wyspa na prerii
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Kompost pisze:KOMPOST-to podstawa tzw. czarne złoto. Ja stawiam na ekologię więc tylko naturalne nawozy ;:138
Masz racje Łukasz. W każdym ogrodzie powinien być kompostownik nawet w ozdobnym, a szczególnie tam gdzie uprawiamy rośliny do konsumpcji.Stworzenie odpowiedniego ekosystemu to podstawa aby rośliny czuły się dobrze, a my razem z nimi. Widać ,że masz dużo pomysłów i energii do pracy, na pewno z czasem stworzysz swój mały raj.

p.s. masz wiadomość na pw
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Kompost
200p
200p

Post »

Nie ukrywam, że jestem z natury ekologiczny i konserwatywny, także stawiam zawsze na najprostsze i sprawdzone rozwiązania.
Przeczytałem wiele monografii poświęconych konkretnym zagadnieniom w ogrodnictwie i muszę przyznać, że biodynamiczna uprawa warzyw zrobiła na mnie piorunujące wrażenie.
Jestem głęboko przekonany, że w ekologicznym uprawach jest przyszłość, dlatego za wszelką cenę staram się promować w swoim środowisku zdrowy i oparty na naturalnych nawozach sposób hodowli warzyw i owoców.
:tan

Moja wyspa na prerii
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ja też już dawno zainteresowałam się uprawami biodynamicznymi. Moim marzeniem było przeprowadzić się z dala od cywilizacji i prowadzić gospodarstwo samowystarczalne. Niestety życie napisało inny scenariusz , a w rekompensacie dało mi działkę za miastem.Jeżdżę na nią bardziej weekendowo, więc nie wszystko jest zgodne z wpływem kosmosu, ale ekologia to u mnie podstawa.

Uprawy biodynamiczne powinny być nie tylko przyszłością ale teraźniejszością. Ale mam wrażenie ,że niedługo nawet obecne uprawy rolne przejdą do przeszłości. Rynek produkcji rolnej przejmują obecnie wielkie koncerny których głównym celem jest jak najwyższy zysk a ekologia to dla nich słowo zakazane. Zresztą to dla nich nasz prezydent podpisał ustawę o gmo.

Najlepiej więc mieć swój kawałek ziemi , żeby znać prawdziwy smak warzyw, owoców i ziół i czerpać z nich zdrowie ;:333
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

hej. Dziwne napisałam post wcześniej i go nie ma. :D ale cóż. Może jakiś błąd. Piszę znów w takim razie. Fajnie, że pokazałeś nam swój ogródeczek. :D
Awatar użytkownika
Poziomkowa
100p
100p
Od: 18 mar 2013, o 22:25

Post »

O, forumek o moim ulubionym nicku ma wątek :lol:

Ja też mam młody, a właściwie stary ogród, ale tworzę go od nowa, więc co się upocę to moje. Czasem mam dość, ale to raczej pod koniec sezonu. Teraz chętnie bym polatała z łopatą i sekatorem, ale już niedługo.

Również uważam, że ekologia w ogrodzie i pomysł na coś z niczego to podstawa. Tak trzymaj ;:333
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

W sumie ja też stawiam na ekologię. :). Kilka lat temu zaglądałam na pewną stronkę zwiażana z zagadnieniem permakultury, ale nie przypominam sobie co to za stronka była. Muszę odświeżyć pamięć. Ale dużó fajnych informacji. Teraz by mi się przydały. :)
Kompost
200p
200p

Post »

Cieszę się, że mój nick się podoba :) Cieszę się także z tego tytułu, że gro osób coraz bardziej przekonuje się do ekologicznego prowadzenia ogrodu aczkolwiek podsypywanie gotowymi nafaszerowanymi chemią nawozami jest dużo prostsze i z pewnością mniej czasochłonne, niż produkcja kompostu.
Jestem w stanie uwierzyć, że zbieranie do torby odpadków organicznych na kompost tudzież zwożenie obornika nie należy do najprzyjemniejszych, ale to właśnie jest działanie na rzecz środowiska naturalnego i dla NAS samych.
Niestety ludzie tego jeszcze nie rozumieją:(
Może czas wyjść do społeczeństwa z kampanią uświadamiającą...

Moja wyspa na prerii
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”