A mnie się spodobała hosta Sagae. Bardzo ładny kształt liści i ta biała obramówka... Śliczna
Nie mówiąc o żurawkach, które pięknie wyglądają gdy słońce im przez liście "przebija".
Zuziu ladna kępa z niej rosnie i szybko przyrasta do donicy w sam raz . Myślę że spokojnie możesz dopisać do listy , ale kupuj tylko u sprawdzonych sprzedawców, aby nie przytargać do ogrodu wirusa HVX Danusia Ty wiesz jak ja Ci tej wiosenki" zazdraszczam". Ja na działkę dopiero w przyszłym tygodniu się wybieram - teraz jeszcze troszkę za zimno a dzieciaki dopiero skonczyły chorować Madziu a kto powiedział że będzie lekko .Ty mnie powojnikami to ja się zrewanżuje jeżowkami Mateusz Aniu - a wiesz że I Ona jest jedną z moich ulubienic - już ją podzieliłam i mam dwie Romciu powiem Ci w zaufaniu - mam znaczniki
Pogoda do kitu - cały dzień popaduje i z domu się nie chce wychodzić .
Nie wiem czy coś z ciśnieniem jest nie tak ,ale przyszłam z pracy i po prostu padłam- nawet nie wiem kiedy mi się przysnęło
No niestety... że też ten deszcz musi teraz padać .
Skupmy się na hostach . Dancing Queen , Liberty i Orange Marmolade najpiękniejsze. Cała reszta po prostu ładniutka .
Wstawisz żurawki?
Liberty to strasznie powolna hosta ,ale warto poczekać te kilka lat - widzę że w oczka wpadły Ci żółtki. Zurawki wstawię Madziu ,ale najpierw muszę je znależc bo na fotosiku sporo zdjęć usunęłam
A na Dancing? Też trzeba tyle czekać? Moja skromna kolekcja zawiera same zielone. Dlatego mój wzrok ściągają żółtki. No to czekam z niecierpliwością na żurawki. Uwielbiam podglądać Twoje żurawki.
A mnie z tej grupy, dla odmiany najbardziej podobają się: Francee, Liberty i Patriot. Takie to ja chętnie bym upolowała... kiedyś... bo teraz kasę przepuszczam na inne zieleniaste.
No właśnie cień jest niezbędny aby ładnie przyrastały . Na mojej glebie na piachach i w dodatku w słońcu męczą się okrutnie dlatego czas pomyśleć o przeprowadzce
Ewuś!
Piszesz, że pod powojniki sadzisz hosty.
Czy rozbudowany system korzeniowy, szczególnie starszych host, nie będzie zagłuszał korzeni powojników?
Wykopywałam kiedyś taką kilkuletnia hostę, gąszcz niesamowity.
Ja mam posadzone barwinki pod powojnikami ale zastanawiałam się też nad żurawkami.