Ogród Marty cz. VII
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VII
Witam Martuś takie tam wspominki ale cudne a jak tam w ogrodzie czy masz tam jakieś krokusiki. 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie wróciłam z centrum kultury z dnia kobiet,gdzie mój wnuk występował,więc nie mogło mnie tam nie być ,sympatyczna atmosfera ,piękne piosenki wyśpiewane przez dzieci ,iluzjonista i dla każdej pani kwiatek od burmistrza miasta,a teraz wracam do Was kochani.
Paulino,fajnie ,że podobają się rhododendrony i azalie,nie traktuję ich specjalnie ,właściwie to takie zapomniane przeze mnie bo są już dużawe,to wydaje mi sie ,ze dadzą radę ,w tamtym roku raz je podlałam rozcieńczonym nawozem odpowiednim dla nich,pozdrawiam
Marysiu,ten goździk czerwony jest byliną ,jego kolor jest super,mało jest goździków takiego koloru,u mnie wilczomlecze Griffitha zaczynają sie pokazywać z ziemi małymi kiełeczkami,piwonia to taki dodatek
pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Beatko,witaj w moim ogrodzie,dziękuję za miłe słowa ,,szczególnie podoba mi sie Twoje zdanie ,że tyle piękna jest zamknięte w jednym ogrodzie,ale urosłam -jestem nieskromna ,ale uważam że wszystkie rośliny rzeczywiście są piękne ,i tak się przez te 10 lat uzbierały w jednym ogrodzie,pozdrawiam i zapraszam znowu
Dorotko,w tym roku trochę nowości i zmian w ogrodzie ,ale przede wszystkim totalna zmiana przed ogródka,zobaczymy co z tego wyniknie,tobie też dziękuję za miłe słowa ,chyba każdy człowiek je lubi,pozdrawiam i buziaczki
Aniu,mam pachnące odmiany ,jeżeli coś odbije od korzenia to Ci dam sadzoneczkę,dziękuję gorąco za tyle pochwał,pozdrawiam i duża buźka dla Ciebie
Soniu,uwielbiam ten rdest ,świetnie wygląda wśród roślin ,jak grupa świec jest wysoki 60 cm ,nie za duży ale dobrze go widać,a zmiany zawsze muszą być ,bo coś wypadnie ,coś samo się stworzy,coś sie zestarzeje ,więc pracę w ogrodzie mamy zapewnioną
,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Kasiu,wstyd przyznać ,ale nie mam krokusów,w tamtym roku kwitły 2 szt,ale w jesieni nic nie dokupiłam ,bo goniłam w jesieni za grzybkami w świętokrzyskim ,i nawet nie poszłam popatrzyć czy sa te 2 ,czy ich nie ma,pozdrawiam i buziaczki
Paulino,fajnie ,że podobają się rhododendrony i azalie,nie traktuję ich specjalnie ,właściwie to takie zapomniane przeze mnie bo są już dużawe,to wydaje mi sie ,ze dadzą radę ,w tamtym roku raz je podlałam rozcieńczonym nawozem odpowiednim dla nich,pozdrawiam

Marysiu,ten goździk czerwony jest byliną ,jego kolor jest super,mało jest goździków takiego koloru,u mnie wilczomlecze Griffitha zaczynają sie pokazywać z ziemi małymi kiełeczkami,piwonia to taki dodatek

Beatko,witaj w moim ogrodzie,dziękuję za miłe słowa ,,szczególnie podoba mi sie Twoje zdanie ,że tyle piękna jest zamknięte w jednym ogrodzie,ale urosłam -jestem nieskromna ,ale uważam że wszystkie rośliny rzeczywiście są piękne ,i tak się przez te 10 lat uzbierały w jednym ogrodzie,pozdrawiam i zapraszam znowu

Dorotko,w tym roku trochę nowości i zmian w ogrodzie ,ale przede wszystkim totalna zmiana przed ogródka,zobaczymy co z tego wyniknie,tobie też dziękuję za miłe słowa ,chyba każdy człowiek je lubi,pozdrawiam i buziaczki

Aniu,mam pachnące odmiany ,jeżeli coś odbije od korzenia to Ci dam sadzoneczkę,dziękuję gorąco za tyle pochwał,pozdrawiam i duża buźka dla Ciebie

Soniu,uwielbiam ten rdest ,świetnie wygląda wśród roślin ,jak grupa świec jest wysoki 60 cm ,nie za duży ale dobrze go widać,a zmiany zawsze muszą być ,bo coś wypadnie ,coś samo się stworzy,coś sie zestarzeje ,więc pracę w ogrodzie mamy zapewnioną

Kasiu,wstyd przyznać ,ale nie mam krokusów,w tamtym roku kwitły 2 szt,ale w jesieni nic nie dokupiłam ,bo goniłam w jesieni za grzybkami w świętokrzyskim ,i nawet nie poszłam popatrzyć czy sa te 2 ,czy ich nie ma,pozdrawiam i buziaczki

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
O Martuś, taki wilczomlecz mam
Nie wiedziałam że on kwitnie. Dostałam go od Forumki, posadziłam, fajnie rośnie i fajnie wygląda, a teraz mam radochę, że on jeszcze kwitnie.

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A czego u Ciebie nie chwalić
, właśnie po raz kolejny robię sobie spacerek po Twoich poprzednich wątkach i analizuję. Dużo robią w ogrodzie rośliny iglaste, nie ma co się oszukiwać, trzeba będzie pomyśleć też o różnych tujach, świerkach, cisach- to dopiero z nimi byliny robią swoje. Ale to duże wydatki więc pewnie w przyszłym sezonie, na ten sezon limit wyczerpany
.
Fajnie spędziłaś dzień kobiet, występ u dzieci , wnuków to przeżycie dla rodziców i dziadków i wielka radość z osiągnięć pociech.

Fajnie spędziłaś dzień kobiet, występ u dzieci , wnuków to przeżycie dla rodziców i dziadków i wielka radość z osiągnięć pociech.

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Marto trochę się zagapiłam a u Ciebie już kolejny wątek się kręci i czarujesz pięknymi rodondrenami. Te zakątki z aniołkami są urocze 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Chyba zapisze się na jakąś terapię z roż bo przez te twoje to normalnie nie wiem

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne kwitnienie róż
Niektóre mam. Powiedz mi jak masz obsadzona ,,ścianę'' od sąsiada?

Pozdrawiam - Justyna
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Wow
Marto
. Jaki piękny, cudowny ogród! Jestem w szoku.
Bardzo mi się tu podoba, masz wspaniałe rośliny i piwonie, które kocham.
Mam pytanko odnośnie brunnery: jak szybko ona się rozrasta?

Marto

Mam pytanko odnośnie brunnery: jak szybko ona się rozrasta?
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Marto.
Róż też zgromadziłaś sporo.Wszystkie odmianowe
.Ja mam może z 10 szt wszystkie bez nazw,ale też cieszą jak kwitną. Czy róże też zamawiałaś?
Powiedz mi jak Ci rośnie Ingrid? Wydaje mi się ,że ja mam,ale mało przyrasta,choć nie jest młoda.

Róż też zgromadziłaś sporo.Wszystkie odmianowe

Powiedz mi jak Ci rośnie Ingrid? Wydaje mi się ,że ja mam,ale mało przyrasta,choć nie jest młoda.

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potrafisz zrobić zdjęcie swoim roślinom przez to one są jeszcze piękniejsze.
życzę na jutro 

Pozdrawiam Ela
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Martusiu z prawdziwą przyjemnością oglądam Twoje kwiatowe wspomnienia, Twój ogród jest jak z bajki 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Bogactwo roślin w Twoim ogrodzie Martusiu powalające !Jak dla mnie to same giganty u Ciebie choć ja mam wiele ale ja muszę je utrzymywać z konieczności w rozmiarze mini...
A poszalałoby się oj, poszalało...jeszcze chęci by były ale mocy mało...
Miłego dzisiejszego ogrodowania Marto!

Miłego dzisiejszego ogrodowania Marto!

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu piękne wspomnienia, Dzień Kobiet miałaś wspaniały, mi moi panowie też sprawili niespodzianki, jeden wnuczek zadzwonił z życzeniami, niestety do babci nie dotarł bo chory, a drugi namalował prześliczny kolorowy obrazek, oj jaka ja uradowana jestem 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Martuś jak zawsze cudowne wspomnienia u Ciebie

Zachwyciły mnie fotki azali i wilczomleczy pośród nich
A Wilczomlecz Gryfitha - cudowny

Czytam, że działasz z całych sił aby zdążyć z rabatami dla róż

U mnie po 15 marca róże przybędą a ja jeszcze nic nie ruszyłam