Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

tylko czekać aż rabata rozkwitnie z pewnością będzie super wyglądać :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziś znów byłam w mojej ulubionej szkółce kupiłam sobie hortensje kyushu i róże kimono dostałam też kartę stałego kl ;:138 Bardzo lubię tam chodzić bo obsługa jest bardzo miła. Ostatnio w innym ogrodniczym miałam bardzo nieprzyjemny incydent byłyśmy razem z mamą żeby kupić jakiś cebulek lilii i jak oglądałam cebulki to właściciel zaczął się na mnie drzeć że ja gniotę te cebulkę :shock: Przecież ja ją wziełam tylko do ręki żeby zobaczyć czy nie jest zgniła. W końcu powiedziałam mu parę słów "podziękowałam za miłą obsługę " i wyszłam.

Soniu wszystko sama robiłam rabata będzie się powiększać :D
Masakra też czekam aż się wszystko rozkwitnie
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to się napracowałaś nad nową rabatą. Hortensjowy urodzaj będziemy wkrótce podziwiać. ;:215
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Aniu na pewno jakieś nowe hortensje jeszcze się u mnie pojawią :D
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj zaciekawił mnie tytuł wątku bo tez miałam kota o imieniu Filemon ogród pięknieje w oczach :wink: pozwolisz że czasem zajrzę ?
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ładna rabatka i fajne zakupy . ;:215 Tyle roboty sama zrobiłaś . :shock: Jestem w szoku , bo to najcięższa robota wozić kamienie i ziemię .
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Witam w Twoim ogrodzie :wit
Bardzo fajne kociaki, oraz piękna ta rabatka z hostami ;:333
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko kolejna piękna hortensja zakwitnie. ;:215 Ja też chodzę tylko do takich sklepów, gdzie traktują mnie przyzwoicie. ;:204 Jeśli się zrażę, to żeby mieli najlepsze i najpiękniejsze towary, nie zaglądam.
turkucpodjadek
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 mar 2014, o 02:28

Post »

Ja mam tylko jedno ale. Coś mało Filemona w ogrodzie Filemona. ;P Ja sam mam 5 kotów, ale ogródek nie dla nich. Uroki życia w mieście. Urzędują za to koty od sąsiadów więc jakieś życie jest by :D
W badylach i barłogu czyli historia zmagań z materią glebowo-zieloną.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

:wit Witam was wszystkich. Mamy ogromny problem w ogrodzie z głównym szkodnikiem Rafikiem :roll: cały czas coś niszczy. Mi już ręce opadają wczoraj zniszczył mi kępę liliowców przy domu. Stara odmiana no ale jak to teraz wygląda ;:223 Nawet tuje pogryzł gdybym tego nie widziała to ciężko by mi było w to uwierzyć. Nie wspomnę o zniszczonym winogronie. Gania koty one już mają go serdecznie dosyć, wczoraj Filemon chował się przed nim do reklamówki :;230 Swoją budę też pogryzł, jeszcze takiego psa to nie mieliśmy. Co tu z nim począć

Paweł Niestety musiałam sama zrobić to wszystko nie miałam żadnego konkretnego pomocnika tylko Filemon i Rafik :;230 Wczoraj poprawiałam dwie rabatki i już chłopak mi pomagał ile lżej było ja tylko sadziłam kwiatki :D

Kamil Dzięki, też lubię tą rabatkę.

Soniu Dokładnie tak samo sądzę, do tamtego sklepu już na pewno nie zajrzę. Myślę, że jeszcze w tym roku dosadzę parę odmian hortensji.

turkucpodjadek Filemona jest pełno w ogrodzie zawsze mi "pomaga" obserwuje co robię.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Anito :wit
Widzę, że ogrom pracy wkładasz w swój ogród. Znam to z autopsji - ja też ryję w ziemi, zrywam darnie, kopię, noszę, sadzę i takie tam "babskie" rzeczy ogrodowe ;:198
Co do Rafika - zrobcie mu kojec, taki porządny z siatki. Masz dużo ziemi, więc nawet spory może być żeby psiuta miała miejsce do biegania. Ogrodzony nie będzie robił szkód. Kumpela moja tak ma i jest zadowolona. Czasami psa wypuszczają żeby sobie pobiegał, ale pod jej czujnym okiem ;:108 Potem wraca do kojca - tam ma swoją budę i michę.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale działasz, rozkręcasz się zakupowo. No no .. ;:173 . A ten sprzedawca to jakiś dziwoląg.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Ostatnio poczyniłam kolejne zakupy, rośliny uzależniają a jak się człowiek naogląda na forum to już w ogóle.
Kupiłam sobie hortensje soudan fraise , liliowca taiger blood ;:167 liliowca wild horses, tawułkę america, lilię drzewiastą pretty woman i powojnika z biedronki hagley hybrid - ciekawe co z niego wyrośnie.
Napatrzyłam się na te powojnikowe kolekcje u Madzi, Ewy i Ani to aż sama planuje zakupić powojnika kaiser. Wcześniej bym nigdy nie pomyślała żeby się w jakieś pnącza bawić :D Wczoraj oczywiście nie obyło się bez rycia w ziemi :;230 zaczęłam robić nową rabatkę za domem. Przykulgnęłam ogromnego kamienia i dziś to czuje :roll: Jednak planuje kolejne kulganie kamieni na rabatkę :D

Zuza dokładnie typowo kobiece robótki już nie wspomnę jaki mają zbawienny wpływ na stan paznokci :;230 Zuzka nie zrobimy mu zagrody bo już mamy jedną dla Karmela i nie ma odpowiedniego miejsca na drugą, w dodatku on by swoją budę zeżarł.

Madzia Dlatego sklep dziwolągów omijam dalekim łukiem :;230
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Filemon24 pisze:Zuza dokładnie typowo kobiece robótki już nie wspomnę jaki mają zbawienny wpływ na stan paznokci :;230
O to to to, lepiej bym tego nie ujęła ;:108 ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p

Post »

:-D po takiej robocie muszę się zawsze porządnie namoczyć w wanie pod prysznicem już tak nie zlikwiduje żałoby :;230 pod paznokciami
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”