Knga jaszczurek w tym roku jest u mnie pod dostatkiem, dosłownie trzeba patrzyć pod nogi ,żeby nie nadeptać. Wygrzewaja sie na tarasie od południowej strony między doniczkami i na ścianie domu. Jakiś czas temu jedna skoczyła na mnie ze ściany właśnie, myślałam ,że zawału dostanę
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
.
Mirko no przecież martwych roślin nie będe pokazywać ,bo kto by to chciał oglądać?? A susza była, oj była, a właściwie dalej jest , bo ten deszczyk ,który popadał to tak tylko zwilżył wierzchnią warstwę gleby. Hortensje ,które rosną pod drzewami dalej wiszą smętnie.
Basiu ano żywa, żywa hahaha. Rzeczywiście mam taki miszmasz roślinny, nie mogę zdecydować sie na konkrety. Wiąże się to niestety z większymi wydatkami jeśli chodzi o ziemię,nawozy itp, bo jedne rośliny lubią kwaśną ziemię inne zasadową, inne z kolei z domieszką gliny itp,itd...Ale kocham wszystkie rośliny i wszystkie sa dla mnie piękne i ciekawe, dbam o nie jak umiem ale one nie zawsze chcą ze mną współpracować
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
.
Henryku masz rację, nawet w najgorsze dni przynoszą ukojenie duszy
Aniu to klonik variegata wplątany w fuksje
Halinko bardzo dziękuję
Ewka bardzo sie cieszę ,że zaglądasz choćby i po cichu
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
. Paweł juz odpowiedział co to za roślinka
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
. Bardzo go lubię, jest bezproblemowy w uprawie i kwitnie bardzo długo.
Aniu a nie wiesz ,że marzenia sie spełniają???? Zyczę Ci tego z całego serca
Naranija wreszcie zawiązała owocka, może w końcu skosztuje jak smakuje ten "nektar bogów"??
Granat
Iiiii... zapomniałam jak ta roślinka sie nazywa , ale zawsze kwitnie na biało, a w tym roku jedna postanowiła zakwitnąć na różowo w ciemno rózowe kropeczki
![Obrazek](http://images70.fotosik.pl/1157/1c70cc955a767e1amed.jpg)