Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Dziś pogoda okropna,mżawka na całego,a niebo zachmurzone bez jednej chmurki.temperatura w ostatnich dniach oscyluje na plus.
Początek grudnia i pada,pada pada....ziemia porządnie nasiąknięta i gdyby to nie był początek grudnia to może zamówienie na róże bym złożyła? ;:oj
Na razie jednak poprzestanę na marzeniach i przygotowaniach do świąt.
Mój pomysł mini ogródka na razie przystopował.Kilka dni temu wybrałam się do dużej hurtowni kwiatowej w poszukiwaniu mchu sztucznego do mojej szklarenki i jakże się zdziwiłam,kiedy nie było ;:131 Zapał na razie zelżał i w mojej głowie snuje się wiele pomysłów,ale chyba troszkę potrwa zanim uda mi się doprowadzić go do końca.Nigdzie się nie spieszę,więc poczekamy....

Soniu podsunęłaś mi super pomysł z biedronką ;:333 Moja mama będąc ostatnio w senatorium przywiozła mojej córci mini biedronkę w pudełeczku drewnianym ...będzie jak znalazł ;:215 Pająków się brzydzę...

Jadziu szklarenkę zamówiłam w sklepie ,który sprowadza na zamówienie rzeczy z Ikea...
Skrętniki moje dwa padły,niełatwe w uprawie niestety,ale jeszcze 4 się uchowały,może przeżyją zimę.
Storczyki tez mi dały popalić ;:222

Marlenko dziękuję za pomoc,oglądałam strony ,ludzie potrafią cuda tworzyć ;:167
Byłam też na stronie z miniaturkami,swego czasu na pewno złożę na kilka elementów zamówienie chociażby na ławeczkę ;:333
Szkoda,że nie zdołałaś dokończyć projektu,ale czekam również aż Ty pokażesz swoje cudo:)
Malutkie bukszpany super pomysł ;:333

Zuziu och te patyczki różane,marzę,by chociaż jedną różę tak wyhodować i moje starania zawsze kończą się fiaskiem ;:222
No nie wychodzi mi i już ;:145

Olu dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej:)

Maju ja chyba kupię w tym roku gotowe floksy może z BR? I goździki jako wypełniacz do róż ;:333
U nas aż takiego mrozu nie było jeszcze,ale ja się cieszę,bo kopców nie mam ;:303

Sabinko gablotkę możesz zakupić w IKei ;:108 Kurz nie wejdzie i to jest to ;:333

Aneczko jak dobrze pójdzie to i Tobie patyczek Winter Lodge wyślę ;:333

Aniu szklarnia nie jest duża,myślę,że znalazłabyś dla niej miejsce ;:333
O Winter Lodge można spróbować popytać panią Kamilę z Rosaplant,potrafi sprowadzić różane perełki :D

Blueanna podałam na priv:)

Marlenko jestem w fazie pomysłu,ale brakuje mi trawki ...

Hot Chocolate w ten pochmurny dzień na rozgrzanie:)

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu róża od razu poprawia nastrój. ;:196 Ja hoduję zimą jednego pająka w domu, żeby zjadał przędziorki na doniczkowych. ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, przez Ciebie (albo dzięki Tobie ;:196 ) powstała w mojej głowie wizja świątecznego mini lasu, renifera ..... Najbliższą wolną chwilę wykorzystać na pochodzenie po sklepach w poszukiwaniu weny. Powiem Ci jednak, że serdecznie się dziś uśmiałam
Annes 77 pisze:Kilka dni temu wybrałam się do dużej hurtowni kwiatowej w poszukiwaniu mchu sztucznego do mojej szklarenki
:;230
A nie możesz mchu przynieść z lasu? Naturalnego? W ostateczności polecam wizytę w najbliższej kwiaciarni ;:333

PS- wiesz, że takie "patyczki" to i ja jestem chętna :wit
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, gorąca czekoladka to jest to ;:167 Wiosną przywędruje i do mnie.. chyba, że przez zimę wymyślę jeszcze tysiąc innych wariacji.. ;:306 Artemis musi być, Minerva musi być i pewnie się jeszcze skuszę na Pashminę.. Czekoladka jest w ścisłej czołówce, ale mam też takie ciągoty, żeby wypróbować coś całkowicie nowego.. Sama nie wiem.. nadmiar wolnego czasu człowiekowi nie służy :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Annes 77 pisze: Winter Lodge

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Retuniu ja nie wiem jak, ale ja muszę ją zdobyć! Ona musi być moja!!!!Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinka pisze:....kurczę coś się z tą pogodą pokręciło,jak tak dalej pójdzie to Eden Rose będzie dużą pnącą różą ;:173
Ach... jakże by było cudnie. ;:224
Wielka Eden Rose... rozmarzyłam się... Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka, Eden Rose w cieplejszym klimacie jest własnie różą pnącą i osiąga około 3,6 m (według opisu w Rosarium), dlatego mam w tym roku chytry plan owinąć ją całą włókniną ;:108 Moja wypuściła sporo pędów takich ponad 1 m, może za rok poszaleje jeszcze bardziej ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko wiem, że ona może być pnącą. Moja którą dostałam od Ema na rocznicę też jest spora, ok 160cm a i ma jeden pęd na ponad dwa metry. ;:215 Już za młodu go naginałam, by był w poziomie. Liczę na morze jej kwiatów. Tym bardziej, że rośnie na wschodniej ścianie domku i jest osłonięta od zimnych wiatrów. ;:215 Kopiec już ma. Później jeszcze ją okryję. Kolejne dwie sztuki Eden mają kopczyki. Jedną z nich też okryję. Trzecia zostanie tylko z kopczykiem. Zobaczymy.
Aniu a jakie Ty masz doświadczenie z zimowaniem Eden Rose?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyobrażasz sobie to szaleństwo w wersji pnącej ;:oj ;:oj ;:oj To byłby szał ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szklarenka super sprawa, też muszę pomyśleć o takiej, już się do niej nawet przymierzałam, ale na razie mam pilniejsze wydatki /kanalizacja ;:oj ;:333 / wreszcie.

Aniu "czekoladka" smakowita, na Twoim zdjęciu cuudo ;:oj , widziałam wcześniej jej zdjęcia, ale jakoś mnie nie porwała, za to Twoja skradła mi ;:167 , tylko, gdzie ją wcisnąć :?: ;:131 Winter Lodge to róża w moim typie ;:167 , tę brałabym z zamkniętymi oczami ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i przestało padać,wiatr jakby ustał,czyżby nadchodziło ocieplenie? Jestem za....czekam na kilka stopni ciepła,parę promyczków,a wtedy lecę na działkę poobserwować grudzień w moim zakątku...muszę powiązać trawy i posadzić donice do gruntu...werbenę jedną wykopać...
Pograbić ....i zobaczyć jak wycięli mi las ;:145 Podobno nagle pusto się zrobiło,moja mamcia była i przekazała mi informacje.

Soniu no proszę jakie Ty masz pomysły:)

Marlenko w kwiaciarni powiadasz? No byłam w dwóch i nic nie mają...a mech z lasu trzeba podlewać ...poszukam jeszcze,mam czas...
No ciekawa jestem co wymyśliłaś....
Mam nadzieję,że patyczków wystarczy dla kilku osób:)

Sabinko ja jestem czekoladką zachwycona,wciąż kwitnie,zapach i kolor,który mnie intryguje,ciężko go określić...
Super odmiany wymieniłaś,wszystkie piękne,ja na Minervę wiosną się skuszę to na pewno.
Dolce Vita u Majeczki też mi się podoba...Nowości różane uwielbiam,dreszczyk emocji co wyrośnie? Czy piękna dama,czy brzydkie kaczątko? Eden z roku na rok będzie mocniejsza i bujniejsza:)
Masz nadmiar wolnego czasu? Mi ciągle go brakuje,jak Ty to robisz?

Aneczka ja wiedziałam,że jak Ty sobie coś obmyślisz to koniec nie spoczniesz póki nie będziesz miała Winter L w swoim ogródku ;:303 Praktycznie nie można tej róży kupić ani w niemieckiej szkółce,ani w Polsce ;:224 No rarytas mi się trafił ;:215
Eden Rose spora potrafi urosnąć,jak łagodna zima i ciepłe lato i woda to może zaszaleć ...
Moje 3 szt corocznie zimują bez problemu,mały kopczyk i gotowe,nie przemarzają do kopca,to mocarna róża...

Daysy czekoladka potrafi dać klimacik i ta nazwa jest pyszna mniam ;:224
Rude brązy to jej kolor....no wiesz cynamonowa róża...potrafi rozgrzać ;:215

Orliki o nich zapomniałam,a mam ich kilka i bardzo je lubię....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obok Jamesa Galwaya same się wysiały...

Obrazek

Orlik Black Barrow z zawilcami

Obrazek

Zawilce i nieskazitelna biel....

Obrazek

I jeszcze jedno ujęcie...

Obrazek

A to mój ulubiony powojnik Roogouchi,ma zawsze tyle dzwonków,latem niestety łapie mączniaka,ale i tak go lubię...

Obrazek

Munstead Wood z białą szałwią,lubiłam to połączenie,ale jesienią przesadziłam ją w inne miejsce,a tu będzie rosła nieznajoma jeszcze Madame Anisette...

Obrazek

Dr.Jamain z szałwią,które sieją się u mnie na potęgę...

Obrazek

Koper bardzo ładnie się spasował z różą,znów wysieję ....

Obrazek

Miłego weekendu i słonka życzę:)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu jak miło zaglądać do twojego ogrodu. Wiosenne kolory kolory od razu poprawiają nastrój i zapominam o jesiennej melancholii. ;:180 Orliki szybko kwitną i ładnie się komponują z innymi roślinami. ;:215 Masz szlachetne odmiany i piękne kolory. ;:oj Ja też koprowi pozwalam rozsiewać się na rabatach, czasem ciekawe zestawienie powstaje.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, śliczne zastawienia ;:oj ciemnego orlika i śnieżnobiałe zawilce koniecznie muszę odgapić ;:108 A Docteur Jamain ;:167 Miałam szalwię dopiero pierwszy rok, aż jestem ciekawa czy będzie się rozsiewać. Celowo nie obcinałam kwiatostanów ;:65 A co do kopru to powiem trak: dwa lata temu moje dzieciaki zamiast na grządce rozsypały całą paczkę nasion w rabacie i po wyrośnięciu tych wszystkich nasion miałam pogrom :shock: . Zbyt dużo, zbyt nachalnie.. Wyrwałam wszystko jak leci, ale.. część zdążyła się sama rozsiać i w tym roku tu i ówdzie powychodził koper. Niewielkie ilości wyglądały fajnie i lekko ;:108 . Myślę, że w tym roku kilka niedobitków również zostawię wśród kwiatów.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania lubię oglądać Twoje połączenia roślinek... zawsze coś mi się tak spodoba, że
później nic tylko szukać i zmieniać :;230
"Zawilce i nieskazitelna biel...." przeczytałam i obejrzałam... o jej, jakie one są śliczne. Jakich mam szukać, żeby je mieć?
Nie wiem dlaczego, ale zawilce zawsze kojarzyły mi się z jesienią, tymczasem chyba te Twoje kwitną dużo wcześniej ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj i jutro ma być w miarę ciepło jak na grudzień,czekam na wyjazd na działkę,tak dawno nie byłam...
Moi rodzice byli ostatnio na działce i mama porobiła zdjęcia jeszcze pąkom róż,czy ja zdążę to się okaże...

Soniu wiosenne kolory pomagają przeżyć ten trudny czas dla ogrodnika.
Mam ich trochę,więc na pewno do wiosny co nieco jeszcze pokażę:)
Orliki mnie zadziwiają,przy Black Barlow w tym roku wyrósł niebieski,musiał się pokrzyżować z innym.Jak ja lubię takie niespodzianki jak natura łączy się w pary ;:108

Sabinko ja uwielbiam to połączenie ;:108 Odgapiaj kochana...chętnie zobaczę efekty u Ciebie:)
W zeszłym roku coś pozjadało nam koper i tam gdzie się uchował to radocha była,że hej ;:306

Maju ja za to lubię oglądać i zapisywać w pamięci Twoje kolorki,a róże z floksami to mistrzostwo,na wiosnę szukam niskich floksów ;:333
Szukaj zawilec wielkokwiatowy,kwitnie razem z orlikami ;:215 Bezproblemowy,zimuje,to bylina ;:215

Artemis

Obrazek

Pozdrawiam w niedzielny poranek:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”