Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

Jestem w nowej części i muszę nadrobić cuda. :oops:
Martuś ale gonisz ale tak szybko musi być przy takiej ilości. ;:138
Widzę ze cudne spotkanie było, pozdrawiam wszystkie ślicznotki. ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś wspaniały widok, uśmiechnięte ogrodniczki w pięknym ogrodzie. ;:215 Kolejne piwonie. ;:oj Maliny smakowite, uwielbiam je. :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu witam się nieco spóźniona w kolejnej części wątku. :wit
Ogród pełen cudnych kwiatów, pyszne przetwory domowe.
Wspaniałe spotkanie ogrodnicze widzę było, wszystkim humory dopisują, jak to zazwyczaj na takich spotkaniach bywa.
Piwonie rzeczywiście imponujące zakupiłaś. Ja także czekam na przesyłkę, no i zaskoczyłaś mnie z tym miedzianem. Z pewnością zapobiegnie wielu chorobom piwonii wiosną, dziękuję.
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Martuś ;:138 a czy poprzednio kupowane piwonie też zaprawiałaś w miedzianie? mam na myśli te chorujące. Ach te Twoje kompoty zawojowały FO ;:306 Ja też zbieram maliny i jeżyny, Jabłka smażę ale na szczęście nie ma w tym roku klęski urodzaju :wink: Zapowiada się upalny dzień! Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu jestem. Nawet nie zauważyłam że już nowy wątek masz...Ciągły brak czasu robi swoje... ;:222
Wpisuję się a w wolnej chwili muszę nadrobić wątek. Doczytałam tylko że miałyście super spotkanie z którego została fajna pamiątka w postaci zdjęć...Pozdrawiam wszystkie dziewczyny... ;:333
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Super spotkanie. U nas jakoś zebrać się nie potrafimy. A szkoda.

Maliny ..... muszę swoje przesadzić. Szkoda, że wiosną tego nie zrobiłam. Ale kto wiedział, że będzie przemropny rok.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,dzień był taki gorący,że tylko leżeć by wypadało pod katalpami,nie wiele można zrobić w ogrodzie ,a malin na słoneczku znowu tyle dojrzało,że jutro muszę zbierać,chociaż coś jestem zbuntowana :uszy

Iwonko,i dalie i róże piękne ,ale ja dalej uważam ,że najpiękniejsze są piwonie :heja Gladiator też mi sie bardzo podoba ,malinek ,mimo ,że sarny połowę zjadły zaczyna być dużo,jutro nowa robota ,bo pewnie soczki będą robione ,bo nie wyobrażam sobie zimy bez soku malinowego do herbatki zimowej z cytrynką i imbirem ,pozdrawiam :wit spotkanie było cudowne :tan

Kasiu,witam u mnie ,nowe roslinki zakwitają mimo ,że praktycznie koniec lata,pogoda cudowna więc i rośliny roześmiane,spotkanie było wspaniałe,ale tak szybko się kończy wszystko co dobre,pozdrawiam ;:196

Soniu,musiałam wstawić te zdjęcia na pamiątkę ,żeby było widać jak sie świetnie bawimy,tak kolejne piwonie przyjechały,żeby było jeszcze piękniej,ja też uwielbiam malinki,pozdrawiam ;:196

Tereniu,witaj ,teraz w ogrodzie pracy jakby mniej ,to znowu przetwory zajmują sporo czasu ,jutro idę na maliny i znowu będzie przerabianie ,ale w zimie jest jak znalazł swoje i zdrowe,piwonie moczę w miedzianie ,bo zawsze są trochę zabezpieczone ,i będę wszystkie w tym roku podlewać miedzianem ,bo trochę mi się pochorowały przez to mokre lato,podobnie było 4 lata temu i do tego roku był spokój,ja wszystkie zakupione cebulki kąpię w miedzianie przed sadzeniem ,są potem zdrowe i piękne kwiaty,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Marysiu,właśnie nie zamoczyłam w miedzianie w tamtym roku ,bo mi sie jakoś wymknęło,ale w tamtym roku był rok suchy i piwonie były zdrowiusieńkie,chociaż sprzedawca twierdzi ,że prze wysyłką też kąpią ,ale czy pracownicy tak solidnie to robią to już inna rzecz,więc wolę teraz liczyć na siebie,w tym roku było dość mokro i piwonie sie pochorowały trochę ,tak też sie stało 4 lata temu bo był bardzo mokry rok,po miedzianie wyzdrowiały ,więc więcej nie pryskałam i nie podlewałam do tego roku bo był spokój i w tym roku też dość często u mnie padało i sytuacja się powtórzyła,ale mam nadzieję ,że to opanuję i znowu będzie dobrze,upał u mnie niebotyczny ,więc wsadziłam tylko 2 piwoni2 i zostały mi jeszcze 3 szt do posadzenia,jak będę w takim tempie robić w ogrodzie to mnie wiosna zastanie ;:306 ,pozdrawiam ;:196

_oleander_,ja wiem jakie jesteśmy zagonione ,więc nic się nie dzieje ,ważne ,że jesteś,spotkanie było fantastyczne i dziękujemy za pozdrowienia,pozdrawiam ;:196

Dorotko,to spotkajcie sie w mniejszej grupce,to wtedy reszta dołączy,miło się wspomina takie spotkania ,mam nadzieję,że gałązki róży dojechały,,ja też nie mam tyle malin co bym mogła mieć ,bo mi sarny zjadły pędy z pączkami ;:223
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do słonecznego ogrodu,zdjęcia jeszcze cieplutkie

Afrodyta
Obrazek

Eden 85 zaczyna drugie kwitnienie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzielżany i rudbekie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Martuś, patyczki dojechały akuray jak ja się wczasowałam. Ale gorąca linia na telefonie była i starszy synuś wsadził je na mkejsce. Wielkie dzięki. Teraz chucham i dmucham na nie.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu już wiem o piwoniach, ale zdążysz posadzić przed wiosną...no chyba że nowe idą ;:oj żartowałam ;:306
Białe ładnie się prezentują, jakbym miała kawałek to może stworzyłabym białą rabatę, ale może za rok :oops: Miłej malinowej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu więc cudnej i owocnej niedzieli życzę, a te Toje łany różnych roślin są przecudowne ;:215
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Zaskoczyłaś mnie Martuś tym miedzianem, a do podlewania jakie stężenie zrobić i jak często podlewać? U Ciebie to zawsze coś kwitnie, taki ogród to bajka i kwiaty i coś do zjedzenia ;:196
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Mnie też się podobają dalie, ale nie mam cierpliwości do ich sadzenia. Choć w tym roku zapunktowały dodatkowo długim utrzymywaniem kwiatów w wazonie, więc może się i skuszę na dokupienie swojej jedynaczce koleżankę :wink: Ogród piękny jak zwykle, u mnie też malin zatrzęsienie, a ja nie mogę się nimi opychać :(
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś i ja się wpisuję do kolejnego wątku najpiękniejszego ogrodu. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,piękne mamy dni ,chociaż już deszcz potrzebny ,myślałam ,że po południu trochę popada,ale tylko parę kropel było,może coś nocą będzie deszczyku,jeżeli nie to jutro podlewanie mnie czeka.

Dorotko,to się ciesze ,bo ja już o nich zapomniałam ,żeby się zapytać,może dadzą radę ,pozdrawiam :wit

Marysiu,na razie nowe już przyszły i może dość ,bo już nie mam miejsca,mam jeszcze 2 swoje do przesadzenia,a może by tak coś rozmnożyć ?,ale muszę coś przygotować miejsce,a tu tyle przetworów do robienia i grzyby czekają ,ale na razie ich tam nie ma to mogę spokojnie siedzieć na czterech literach,ale podobno u nas są już rydze,nie wiem już co mam robić ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,owocna niedziela była ,bo malinki zebrane i sok zrobiony,a roślinki sobie rosną już beze mnie ,najwyżej mogę ich pooglądać,pozdrawiam ;:168

Ewciu,do podlewania używam takiego stężenia jaki jest do oprysków,tak sie starałam posadzić ogród,żeby wszystko w nim było,bo on przecież mnie i rodzinie ma służyć ,pozdrawiam ;:196

Gosiu,dlaczego nie możesz jeść malin,one takie delikatne ,ale pewnie soczek i kompociki robisz,albo mozna zamrozić do placuszka,dalie tak bardzo lubię ,że nawet robota na razie mi nie straszna,pozdrawiam ;:196

Aniu,witaj ,jak miło ,że jesteś,Twój ogród już pewnie piękny i rozrośnięty,chyba mało go pokazujesz,albo ja jakoś na niego nie mogę trafić,pozdrawiam i życzę pomyślności ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”