Kuchnia Kaśki
-
- 50p
- Od: 21 kwie 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kuchnia Kaśki
Fajny watek i przepisy zaznaczam.
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
KASIU
Miłe wspomnienia z Kołobrzegu i ta młodość ,bo piękne zapewne jeszcze jesteśmy
Odnośnie lodówek to ja mam dwie - starą Polar z oddzielnym zamrażalnikiem chyba 20 lat - super chodzi /bo polska /i dużą Mastercook z szufladami ale nie rewelacja /przy rozmrażanieu nie ma problemów /jak z Polar ,bo to stary typ. Też myślę o jednej nowej i się przyglądam ,bo zwracam uwagę na to aby nie szroniła i była energooszczędna . Uważam ,że polska marka jest dobra ,zwrócę uwagę na ten typ lodówki którą kupiłaś . Pozdrawiam

Pozdrawiam Ewula
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Kasiu moja lodówka to Lg jest świetna ,w zamrażarce zero lodu i szrony ,cichutka pobiera mało prądu ,a najfajniejsze w niej jest to że piszczy jak ktoś w niej zbyt długo buszuje
a przy okazji masz jakiś sprawdzony przepis na buraczki zasmażane

a przy okazji masz jakiś sprawdzony przepis na buraczki zasmażane

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Przejrzałam cały watek od deski do deski , najchętniej wszystkie przepisy bym zrealizowała , będę zaglądać i po woli realizować
Normalnie już jestem głodna takie pyszności pokazałaś
Pozdrawiam Gosia
-- 30 sie 2013, o 23:17 --
O Marzenka też jest

Pozdrawiam Gosia

-- 30 sie 2013, o 23:17 --
O Marzenka też jest

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dziewczyny pytanko:jak robicie zupę gularzową ,kupiłam pół kg szynki i jutro chcę zrobić?
- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pozwolę sobie wpisać mój sposób na zasmażane buraczkimarzena06 pisze: a przy okazji masz jakiś sprawdzony przepis na buraczki zasmażane
Gotuję buraki w łupinach (podobnej wielkości) około 30-45 minut.
Po ostygnięciu obieram, ucieram w mikserze na drobnych oczkach
Na patelnię daję łyżkę masła (gdy było 4-5 średnich buraków)
Kładę na patelnię utarte buraki, lekko przesmażam
Doprawiam: octem jabłkowym lub kwaskiem cytrynowym, cukrem, solą - to wszystko do smaku
Na koniec daję 1 łyżkę śmietany (ładnie zagęści) i razem przesmażam przez chwilę.
Gotowe, smacznego
Do klusek śląskich lub kopytek z sosikiem - rewelacja
Ja też mam od kilku lat lodówkę z zamrażalnikiem LG (no frost)

Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- marzena06
Ewuniu za przepis serdecznie 
Marzenko przepis na zupę gulaszową podam wieczorkiem ,tak ze jutro będziesz pichcić
;wit

Marzenko przepis na zupę gulaszową podam wieczorkiem ,tak ze jutro będziesz pichcić
;wit

- marzena06
Zupa gulaszowa
50 dag wieprzowiny( łopatka ,karkówka)
4 duże cebule
papryka zielona i czerwona
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
3 duże ziemniaki
natka pietruszki do dekoracji
2-3 ząbki czosnku
łyżka suszonego majeranku
sól ,pieprz
kostki bulionowe 3 szt.
oliwa do smażenia
Mięso pokroić w niezbyt drobną kostkę i usmażyć na oleju do miękkości/
Do garnka ok.2-2,5 litrowego nalać wodę zagotować z kostkami bulionowymi dodać podsmażone mięso,pokrojoną cebulę następnie ziemniaki - -wszystko ugotować do miękkości,następnie dodać przecier pomidorowy doprawić solą i pieprzem ,dodać majeranek ( ja zawsze rozcieram go palcami) następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .Wszystko ponownie zagotować .Zupę podawać posypaną natką pietruszki.W moim domu wszystkim bardzo smakuje ,jest sycącym i pożywnym daniem
Smacznego

50 dag wieprzowiny( łopatka ,karkówka)
4 duże cebule
papryka zielona i czerwona
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
3 duże ziemniaki
natka pietruszki do dekoracji
2-3 ząbki czosnku
łyżka suszonego majeranku
sól ,pieprz
kostki bulionowe 3 szt.
oliwa do smażenia
Mięso pokroić w niezbyt drobną kostkę i usmażyć na oleju do miękkości/
Do garnka ok.2-2,5 litrowego nalać wodę zagotować z kostkami bulionowymi dodać podsmażone mięso,pokrojoną cebulę następnie ziemniaki - -wszystko ugotować do miękkości,następnie dodać przecier pomidorowy doprawić solą i pieprzem ,dodać majeranek ( ja zawsze rozcieram go palcami) następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .Wszystko ponownie zagotować .Zupę podawać posypaną natką pietruszki.W moim domu wszystkim bardzo smakuje ,jest sycącym i pożywnym daniem
Smacznego

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O widzę,że sporo osób się tu u mnie kręci,bardzo mnie to cieszy
Ja buraczki przesmażam na oliwie,doprawiam solą,cukrem i octem,takim normalnym spirytusowym.
Zupkę gulaszową robię podobnie jak Marzenka-podsmażam mięsko,ale tylko do zrumienienia,na tym samym tłuszczu cebulkę,czosnek,paprykę i na końcu koncentrat i przyprawy,podlewam wodą i duszę do miękkości.Jak dla mnie dodatek wołowiny bardzo polepsza smak
Ostatnio robiłam makaron z cukinią-jak dla mnie pychotka.A zrobiłam tak:
MAKARON Z CUKINIĄ
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 nieduża cukinia
2 spore pomidory-pozbawione skórki
Zeszklić na oliwie posiekane cebulkę i czosnek,dodać pokrojoną w ćwierć plasterki cukinię-ze skórką,podsmażyć 2,3 minuty,dodać pomidora pokrojonego w drobną kostkę,smażyć aż pomidor trochę się rozciapcia,doprawić solą,pieprzem,ostrą papryką,można dodać oliwki.
A co do lodówki już wiem,że zrobiłam błąd,po pierwsze,że kupiłam właśnie taką,po drugie,że nie kazałam rozpakowywać.Okazało się ze ma pękniętą szufladę zamrażalnika,i brak ramki dokoła szklanej półki.Chodzi głośno i często.Udało mi się w końcu dodzwonić do serwisu,usłyszałam,ze tych części reklamacja nie obejmuje,a praca lodówki normuje się... w ciągu trzech miesiąc,i ewentualnie wtedy można reklamować.Zwrotu towaru nie ma możliwości.A i pani zapytała jak wyglądał karto,ja na to że normalnie,zabindowany,dodatkowo oklejony taśmą i na jednym boku zszyty zszywkami,na co usłyszałam,że jeżeli zszyty to nie oryginalny,i nie powinnam odebrać,nie wiem może ja jakaś głupia jestem,ale skąd mam wiedzieć jak ma być zapakowana lodówka? Wiem,ze to nie pomoże,ale wylałam tu swoją złość.Uff.

Ja buraczki przesmażam na oliwie,doprawiam solą,cukrem i octem,takim normalnym spirytusowym.
Zupkę gulaszową robię podobnie jak Marzenka-podsmażam mięsko,ale tylko do zrumienienia,na tym samym tłuszczu cebulkę,czosnek,paprykę i na końcu koncentrat i przyprawy,podlewam wodą i duszę do miękkości.Jak dla mnie dodatek wołowiny bardzo polepsza smak

Ostatnio robiłam makaron z cukinią-jak dla mnie pychotka.A zrobiłam tak:
MAKARON Z CUKINIĄ
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 nieduża cukinia
2 spore pomidory-pozbawione skórki
Zeszklić na oliwie posiekane cebulkę i czosnek,dodać pokrojoną w ćwierć plasterki cukinię-ze skórką,podsmażyć 2,3 minuty,dodać pomidora pokrojonego w drobną kostkę,smażyć aż pomidor trochę się rozciapcia,doprawić solą,pieprzem,ostrą papryką,można dodać oliwki.
A co do lodówki już wiem,że zrobiłam błąd,po pierwsze,że kupiłam właśnie taką,po drugie,że nie kazałam rozpakowywać.Okazało się ze ma pękniętą szufladę zamrażalnika,i brak ramki dokoła szklanej półki.Chodzi głośno i często.Udało mi się w końcu dodzwonić do serwisu,usłyszałam,ze tych części reklamacja nie obejmuje,a praca lodówki normuje się... w ciągu trzech miesiąc,i ewentualnie wtedy można reklamować.Zwrotu towaru nie ma możliwości.A i pani zapytała jak wyglądał karto,ja na to że normalnie,zabindowany,dodatkowo oklejony taśmą i na jednym boku zszyty zszywkami,na co usłyszałam,że jeżeli zszyty to nie oryginalny,i nie powinnam odebrać,nie wiem może ja jakaś głupia jestem,ale skąd mam wiedzieć jak ma być zapakowana lodówka? Wiem,ze to nie pomoże,ale wylałam tu swoją złość.Uff.
- marzena06
Tak Kasieńko odwiedzamy Cię ,tylko gospodyni brakuje 

Kasiu przejdź się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów, jeżeli jest możliwość, to on Tobie pomoże, a powinien pomóc złożyć reklamację. Wiem, że wielu osobom u nas udało się przy ich pomocy wygrać trudną sprawę. Usługa jest za darmo, pracują przy Urzędzie miasta.
Pozdrawiam Krystyna
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
KASIU
No popatrz jak to trzeba na wszystko zwracać uwagę
. Dobrze że opisałaś taki przypadek. Faktycznie udaj się do rzecznika praw konsumenta - koniecznie .Powodzenia

Pozdrawiam Ewula
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ja mam nr telefonu do wrocławskiego, jeśli chcesz 713441997