Pospacerowałam po twoim pięknym ogrodzie, poodychałam świeżym powietrzem po deszczu i, jak zwykle, powzdychałam sobie przy wazach To wyjątkowe miejsce.
Nowe centrum ogrodnicze "Konewka" jest, jadąc z centrum, po lewej stronie. Mijasz Biedronke, potem taki biały blok, domek jednorodzinny i bistro z Kebabem. A dalej jest już właśnie ten nowy sklep. Nic wielkiego - taki placyk z roślinkami.
Oprócz tego, że podoba mi się wszystko w Twoim ogrodzie, to napiszę, że rewelacyjnie wyglądają donice po obu stronach ławeczki na ganku. Na jaśminowiec się skuszę, bo piękny jest. On rośnie w formie krzewu, czy drzewka?
Na jaśminowca chorowałam od zawsze i wreszcie w tym roku kupiłam. A jak kupiłam, to potem pojechałam do znajomego i wykopałam 3 odrosty. Mam nadzieję na ich zapach jak dojrzeją.
Twój ogród to ciągła inspiracja i mogłabym wszystko zgapiać od Ciebie. Ty sobie poleż na leżaczku a ja pochodzę po ogrodzie i będę wzdychać
Ewelino, przechadzając się po ogrodzie zobaczyłam u Ciebie przyciętego świerka (wysoki, srebrny). Mam w bardzo podobnym nasadzeniu i też powoli zaczyna wchodzić na podjazd. Powiedz mi proszę - kiedy ciąć, czy pora roku ma jakiś wpływ, nie choruje Ci po zabiegu?
Dzień dobry Zaczynam przygodę mojego życia pt. ogród Jak się do tego zabrać, żeby było jak u Ciebie??? Dobrze, że tu trafiłam, tyle pięknych inspiracji Widziałam u Ciebie kamyki wokół magnolii, też mam taki plan, ale gdzieś przeczytałam, że to zły pomysł Podpowiedz proszę, co o tym sądzisz? I co to za świerk rośnie koło niej?
Ewelino skorzystałam z uchylonej furtki i zwiedziłam piękny ogród, na razie pobieżnie, ale w miarę wolnego czasu będę tutaj na pewno wracać jak najczęściej.
No to furtkę do mojego ogrodu zostawiam dla Was gościnnie uchyloną , a sama na trochę wyjeżdżam. Cieszę się z urlopu, bo tego naszego niby- lata mam już serdecznie dość ! Do zobaczenia
Witaj Ewelinko widzę ,że masz tak jak ja serecznie dosyć tej pogody i wakacje jak najbardziej wskazane.Ja co roku raczej wyjeżdżam w sierpniu ,bo nie lubię być już po wakacjach jak wszyscy w około jeszcze przed,ale w tym roku wyjątkowo się cieszę ,że już za dwa dni uciekam z tej zimnej ziemi i troszkę się wygrzeję.
Udanego urlopu Tobie życzę