Dzień dobry wszystkim w ten piękny,słoneczny poranek...hmmmm....raczej przedpołudnie
Dziękuję kochani za odwiedzinki i miłe słowa
Zuzanno witam sedecznie i dziękuję za pochwały.Trawy to jedna z ostatnich moich miłości ogrodowych,nie wyobrażam sobie teraz ogrodu bez nich...Dodają rabatom lekkości,zwiewności,a jesienią gdy już nie wiele bylin kwitnie są niezastąpione
Mariolciu przyznaję teraz to jest busz kwiatowy...jest tak kolorowo że oczopląsu można dostac
Muszę coś wreszcie z tym zrobic...poprzesadzac,powyprowadzac,ale jak pomyślę ile bylin i cebulowych rośnie na tej wężowej rabacie to mi się odechciewa zmian...
Agatko jeśli z mojej winy takiego czynu dokonałaś to nawet przykro mi nie jest...pozwalam Ci tak częściej grzeszyc
Hostowisko i to cieniste i to słoneczne to ostatnio moje ulubione miejsca...nie ma tam przesytu koloru,ani zbytniego buszu jeszcze...fajnie się tam odpoczywa
Poniżej Twoje "ulubione" lilie prezentuję...proszę podziwiaj
Stasiu posadziłam w jednym miejscu zbyt dużo lili pochnących i teraz nie da się tam spokojnie posiedziec,bo od tego zapachu głowa boli.Plusem jest to,że ten zapach dociera do domu przez otwarte okna...nie jest już tak mocny jak na zewnątrz i w całym domu mam zapach naturalnych odświeżaczy powietrza
Tajeczko witaj

ja do Ciebie zaglądam od czasu do czasu,ale Ty chyba u mnie po raz pierwszy jesteś?
Masz rację byłam na spotkaniu u Tadeusza i z tamtąd Cię pamiętam
To przykre gdy człowiek się napracuje,posadzi cebule i liczy na pikęne kwitnienia a te paskudne stwory wszystko wyjedzą
U mnie co roku też wiele lili i tulipanów przepada i nie wiem czy to wina zimy czy nornic.
Różowa anabelka to zeszłoroczny prezent od koleżanki-miłośniczki hortensji.Dostałam mały patyczek,a w tym roku mam już fajnie kwitnący krzaczek
Dla Ciebie jeszcze dwie foteczki....
Aniu te fotki są jak najbardziej słoneczne,baaa za bardzo nawet...ale mój aparat lepszych nie wydusi w bardzo słoneczny dzionek

Powiedzmy więc że te cienie dodają ogrodowi tajemniczości
Dziś więc może seria lili z ciemnym okiem

(Agatka-pomidorzanka mnie zainspirowała

)