W wężowym cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W wężowym cz.3

Post »

:wit Grażynko widzę teraz u Ciebie ścieżki wąziutkie a rabaty szerokie ,liliowy czas piękne
lelije i na pewno zapach obłędny miło jest teraz w ogrodzie ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko witaj . :wit
Dzięki Twojemu wpisowi trafiłam do cudownego ogrodu. ;:138
Jakie Ty masz piękne lilie, duże rozrośnięte kępy, u mnie nornice co roku wyjadają, ale mimo to zawsze wiosną dosadzam, gdyż lato bez lilii jest nie pełne . Zazdroszczę różowej Anabellki. :oops:
Czy ja dobrze kojarzę, że byłaś na spotkaniu u Tadeusza?
Miłego dnia Ci życzę. :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Grażynko :wit
Te fotki po prostu są słoneczne,ogród skapany w słońcu,pieknei i kolorowo na Twoich rabatach ;:108
A lilie cuuudne :D ;:167
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry wszystkim w ten piękny,słoneczny poranek...hmmmm....raczej przedpołudnie :wink: :wit
Dziękuję kochani za odwiedzinki i miłe słowa ;:196
Zuzanno witam sedecznie i dziękuję za pochwały.Trawy to jedna z ostatnich moich miłości ogrodowych,nie wyobrażam sobie teraz ogrodu bez nich...Dodają rabatom lekkości,zwiewności,a jesienią gdy już nie wiele bylin kwitnie są niezastąpione :)
Mariolciu przyznaję teraz to jest busz kwiatowy...jest tak kolorowo że oczopląsu można dostac :roll:
Muszę coś wreszcie z tym zrobic...poprzesadzac,powyprowadzac,ale jak pomyślę ile bylin i cebulowych rośnie na tej wężowej rabacie to mi się odechciewa zmian...
Agatko jeśli z mojej winy takiego czynu dokonałaś to nawet przykro mi nie jest...pozwalam Ci tak częściej grzeszyc ;:306
Hostowisko i to cieniste i to słoneczne to ostatnio moje ulubione miejsca...nie ma tam przesytu koloru,ani zbytniego buszu jeszcze...fajnie się tam odpoczywa :D
Poniżej Twoje "ulubione" lilie prezentuję...proszę podziwiaj :;230 ;:306
Stasiu posadziłam w jednym miejscu zbyt dużo lili pochnących i teraz nie da się tam spokojnie posiedziec,bo od tego zapachu głowa boli.Plusem jest to,że ten zapach dociera do domu przez otwarte okna...nie jest już tak mocny jak na zewnątrz i w całym domu mam zapach naturalnych odświeżaczy powietrza :D
Tajeczko witaj ;:196 ja do Ciebie zaglądam od czasu do czasu,ale Ty chyba u mnie po raz pierwszy jesteś?
Masz rację byłam na spotkaniu u Tadeusza i z tamtąd Cię pamiętam :D
To przykre gdy człowiek się napracuje,posadzi cebule i liczy na pikęne kwitnienia a te paskudne stwory wszystko wyjedzą :roll:
U mnie co roku też wiele lili i tulipanów przepada i nie wiem czy to wina zimy czy nornic.
Różowa anabelka to zeszłoroczny prezent od koleżanki-miłośniczki hortensji.Dostałam mały patyczek,a w tym roku mam już fajnie kwitnący krzaczek :tan
Dla Ciebie jeszcze dwie foteczki....
Obrazek

Obrazek

Aniu te fotki są jak najbardziej słoneczne,baaa za bardzo nawet...ale mój aparat lepszych nie wydusi w bardzo słoneczny dzionek :wink: Powiedzmy więc że te cienie dodają ogrodowi tajemniczości ;:224 :;230

Dziś więc może seria lili z ciemnym okiem :wink:(Agatka-pomidorzanka mnie zainspirowała ;:306 )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Zgadzam się z tym, co piszesz o trawach, w całej rozciągłości :) Lubie je bardzo i z przyjemnością zauważam, że urzędnicy od zieleni miejskiej też doszli do wniosku, że mogą być wspaniałym akcentem jako solitery lub rosnąć w szpalerach na pasach zieleni. Ale teraz to ja mam Twoje lilie przed oczami i lekutko mi dech zaparło! ;:oj Dziewczyno, cuda wyhodowałaś :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Graziu różowa Anabelka piękna. Twoje lilie są bajeczne. U mnie z roku na rok ich ubywa ,ale pewnie oglądając Twoje cuda znowu do nich powrócę.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Miałam pytać co to za hortensja różowa ale już doczytałam- muszę na taka zapolować.
Graziu co za kolekcja lilii a te posypane maczkiem są cudne. Ja w tym roku też zapodałam sobie kilka.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Grażynko cudne te różowe hortensje i lilie obłędne . ;:167
Dziękuję za fotkę. ;:196
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grażynko dałaś po oczach tymi cudnymi lilijami ;:138 Pięknie się prezentują a w tak mnogiej liczbie
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Zuzanno nasi urzędnicy jeszcze do takiego wniosku nie doszli,ale masz rację bo widziałam w innych miastach :wink:
A lilije...cieszę się że Ci się podobają...ja je uwielbiam i teraz jest ich czas :D
Alu a dlaczego u Ciebie lili ubywa,Ty ich nie lubisz czy nornice za bardzo lubią?
Jolu u mnie są ładne lilie a u Ciebie cudne jeżówki...i w każdym ogrodzie jest co podziwiac :wink:
Z różowej Anabelki mogę Ci patyczek ukorzenic(będzie na wymianę za hojkę :wink: )...chyba że jesteś bardzo niecierpliwa i wolisz dorosłą roślinę zakupic.
Tajeczko różową Anabelkę spróbuję ukorzenic...jeśli się uda będę mogła się nią podzielic :wink:
Szyszuniu to pierwszy rok kwitną mi tak kępiasto i są bardzo wysokie(niektóre ponad 2m mają) wcześniej były pojedyncze lilije z niewielką liczbą kwiatów...

z serii z obwódeczką...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

żeby nie było że tylko same kwiatki mam to pokażę cyklanterę lub achochę jak kto woli
Obrazek
i owoc
Obrazek

i pomidorki z nasionek z akcji forumowej
Obrazekzielono-fioletowa zebra

ObrazekKalman

ObrazekBlack Cherry

Obrazeksakiewka

Obrazekmalinowa zebra z dzióbkiem ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Lilie piękne, śliczne, przecudowne ;:138 ;:138 ;:138

strrrrrrrrasznie mi się podobają ;:202 ;:202 ;:202

pomidorki na najwyższym poziomie

u mnie jeszcze zielenizna ;:306 ;:306 jakoś tak nie wierzę że jakikolwiek mi dojrzeje

czuję jakiś marazm pomidorkowy, no jasne że koktajlaczki dojrzewają i są super smaczne

ale normalny to zawsze cooooooośśśśśś ;:215 ;:215
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Eeee,no troszkę pomidorków masz jednak.....a mówiłaś że zalało....
a ja też mam.....chwastów od groma.....jakoś migiem urosły ;:224 ;:306
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kochana, nawet pomidorki po nazwach odmainowych ;:173 Niesamowita jesteś :) Piękne kwiaty, piękne warzywa :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grażynka, niektórzy bardzo się starają i kombinują, by taki rozświetlony efekt uzyskać. Ty go masz bez wysiłku. On jest świetny dla uzyskania efektu raju! Tak, u Ciebie jak w raju :!:
Lilie z ciemnym okiem jak negatywy :;230 Normalnie w naturze jasny środek ma przyciągać owady. A tu ciemny przyciąga ale nas ;:oj I hipnotyzuje, bo jest niesamowity :!:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Graziu pomidorki już Ci czerwienieją? U mnie jeszcze zielonutkie. A co do lilii to bardzo dużo mi wyginęło. To nie nornice, tylko powodż w 2010 roku im zaszkodziła i tak stopniowo się wykruszały a nowych nie dokupywałam już parę lat. Oglądając Twoje piękności powrócę do nich.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”