Jagoda kamczacka cz. 2
-
- 200p
- Od: 20 kwie 2014, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jagoda kamczacka cz. 2
Witam a ja mam takie pytanie, mam dwuletnie sadzonki. Które były bardzo male Obecnie podrosły dość mocno jednak głównie rosną w jedną gałązkę. Cała roślina od ziemi ma z 30 cm natomiast ta jedna gałązka z 50cm, czy trzeba ją przyciąć?
Druga sprawa mam 4 krzaki jagody posadzone w od siebie o jakieś 2m. Wszystkie 3 jakoś sobie rosną ale jedna straciła praktycznie liście a na dodatek przestała rosnąć już jakiś czas temu. Jedyna czym podsypałem kilka razy to był florovit. Gleba przepuszczalna ale dokładnej kwasowości nie znam.
Druga sprawa mam 4 krzaki jagody posadzone w od siebie o jakieś 2m. Wszystkie 3 jakoś sobie rosną ale jedna straciła praktycznie liście a na dodatek przestała rosnąć już jakiś czas temu. Jedyna czym podsypałem kilka razy to był florovit. Gleba przepuszczalna ale dokładnej kwasowości nie znam.
-
- 50p
- Od: 15 kwie 2014, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ile owoców mają sadzonki 3- 4 letnie jagody?
-
- 100p
- Od: 25 wrz 2011, o 23:16
Wiecie gdzie moge kupic takie odmiany w detalu?:
Aurora,Bakczarskaja Jubilejnaja ,Bakczarskij Velikan,Borealis,Czułymskaja ,Docz' Velikana,Gordost' Bakczara,Honeybee,Indigo Gem,Jugana,Leningradskij Velikan, Silginka,Streżewczanka,Tundra,Vostorg
Aurora,Bakczarskaja Jubilejnaja ,Bakczarskij Velikan,Borealis,Czułymskaja ,Docz' Velikana,Gordost' Bakczara,Honeybee,Indigo Gem,Jugana,Leningradskij Velikan, Silginka,Streżewczanka,Tundra,Vostorg
tu można kupić "Leningradskij Velikan" :
http://florini.pl/rosliny-o-jadalnych-o ... c3700.html
http://florini.pl/rosliny-o-jadalnych-o ... c3700.html
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 25 mar 2013, o 19:28
Mam spostrzeżenia : krzewy starsze 6-letnie mniej obsypują jagody niż rośliny młode
Niektóre jagody wisiały do września, po osypaniu liści zauważyłem je, są smaczne, choć podsuszone
Niektóre jagody wisiały do września, po osypaniu liści zauważyłem je, są smaczne, choć podsuszone
per aspera ad astra
- Ebabka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Atut kupiłam tu, czasami robię u nich zakupy, nawet, jak coś namotają, reklamacje są uwzględniane i po roku, po sezonie wegetacyjnym
http://www.drzewa.com.pl/szukaj?control ... it_search=

http://www.drzewa.com.pl/szukaj?control ... it_search=

Pozdrawiam Eugenia
Ebabka
a czy warto u nich kupować drzewka owocowe??Mam zamiar zamówić albo z Podkarpackich Sadów albo właśnie u nich.
a czy warto u nich kupować drzewka owocowe??Mam zamiar zamówić albo z Podkarpackich Sadów albo właśnie u nich.
Pozdrawiam Ewa
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kupowałam tylko jagody kamcz. i różne krzewy ozdobne, w ozdobnych były pomyłki, jednak bez protestów dosłali po sezonie prawidłowe + gratis. A na jagodach się nie znam, to nie wiem
Opisane są dokładnie/pojemnik, wysokość sadzonki,ile razy przesadzane/ opisy symboli znajdziesz w zakładce informacje.

Opisane są dokładnie/pojemnik, wysokość sadzonki,ile razy przesadzane/ opisy symboli znajdziesz w zakładce informacje.
Pozdrawiam Eugenia
- corazonbianco
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
Dołączam do zapytania. Interesują mnie odmiany Aurora i Indigo Gem, w mniejszym stopniu Borealis i Tundra. Są to odmiany kanadyjskie o podwyższonej plenności w stosunku do odmian polskich i rosyjskich - dla porównania w przypadku Nimfy i Moreny średni plon z krzewu to 2 kg, dla Aurory wynosi on aż 5 kg, a maksymalnie może wynieść nawet 6 kg. Dla Indigo Gem średni plon z krzewu to 4 kg (max 5 kg). Trochę gorzej wypadają Borealis i Tundra obie plonują na poziomie 4 kg (max 4,5 kg), niemniej to i tak więcej niż tradycyjne odmiany. Wszystkie odmiany znalazłam w ofercie szkółki, która prowadzi sprzedaż hurtową, tym samym powinny chyba gdzieś trafiać do detalistów?chrzan90 pisze:Wiecie gdzie moge kupic takie odmiany w detalu?:
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
-
- Od: 17 sie 2014, o 20:56
Zobacz w : Gospodarstwo Ogrodnicze
Tadeusz Kusibab.
Tadeusz Kusibab.
- corazonbianco
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
To właśnie o nich wspomniałam wcześniej w poście. Prowadzą jedynie sprzedaż hurtową.Darko52 pisze:Zobacz w : Gospodarstwo Ogrodnicze
Tadeusz Kusibab.
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
U mnie w tym roku przyrosty liche, ale posadziłem na wiosnę i pewnie dlatego. Mam nadzieję, ze w przyszłym roku ruszy z kopyta 

-
- 50p
Witam, w 2013 roku jesienią wsadziłam 1100 sztuk dwuletnich sadzonek jagody. Na jaki plon mogę liczyć w 2015 i 2016 roku?
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Na odpowiedni ze względu na wybraną odmianę i warunki uprawy. U mnie w 2 roku krajowe odmiany dały spory plon.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
- 50p
Jaka jest cena kilograma owoców? W czym je się sprzedaje?