Wszystko o pomidorach cz. 15
- badzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wszystko o pomidorach cz. 15
I to jest prawidłowe podejście do społeczności forumowej i w ogóle do wszelkich poczynań z jakimi się tu paramy. Brawo Hiobe
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
U góry strony jest wyszukiwarka. Wejdź w nią, następnie wpisz poszukiwaną przez Ciebie odmianę, a następnie zaznacz w pozycji ,,Szukaj w" tytuł i treść postu.
W wynikach poszukaj odpowiedzi na nurtujace Ciebie zagadnienia. Możesz też dodać do wyszukiwarki hasła typu: zdjęcie itd by zawęzić poszukiwania.
W wynikach poszukaj odpowiedzi na nurtujace Ciebie zagadnienia. Możesz też dodać do wyszukiwarki hasła typu: zdjęcie itd by zawęzić poszukiwania.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Od 26.01 do dzisiaj napisałeś 11 postów w co najmniej 2 wątkach pomidorowych a ten jest piąty dotyczący odmiany Honey Moon. Już się pogubiłeś ?Olej pisze:słyszał ktoś o odmianie Honey moon i belladona ? zdjęcia mile widziane
W viewtopic.php?f=42&t=103688&start=588 napisałem:
Teraz na 99% jestem pewien, że miałem rację .kaLo pisze: Olej możesz napisać choć troszke o tym jakie masz doswiadczenie w uprawach? Wiem, że można wygrać w LOTTO, odziedziczyć gospodarstwo, zainwestować kasę zebraną na weselu albo wziąć kredyt i zakładać plantację borówki amerykańskiej 5 tys. szt. na glebie o pH = 7,5. Było już kilka takich przypadków w ciągu ostatnich lat, że ludzie wychowani na pustyni, bez treningu chcieli przepłynąć ocean. . Jak jest u Ciebie? Nie pytam z ciekawości tylko z troski.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Spoko, teraz z wyszukiwarką znajdzie nawet swoje pytania.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
To Costoluto Fiorentino.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
dziękuję za pomoc
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Witku mnie też ten pomidorek skojarzył się z Costoluto Fiorentino, ale czy on nie jest za mało żebrowany na tym zdjęciu??
Miałam go kilka lat temu, nawet smaczny i plenny był, no i do tego śliczności, ale to obieranie ze skórki do szału mnie doprowadzało.
Kiedy siejesz pomidorki do tunelu????
Pozdrawiam Irena
Miałam go kilka lat temu, nawet smaczny i plenny był, no i do tego śliczności, ale to obieranie ze skórki do szału mnie doprowadzało.
Kiedy siejesz pomidorki do tunelu????
Pozdrawiam Irena
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja nie obieram pomidorów ze skórki , to jego kształt nie będzie mi przeszkadzał ,no chyba ze skórka jest gruba.
Jedyne co ,to to,że na niektórych zdjęciach w necie w środku jest pustawy
U Ciebie Rzepko też taki był?
Asia
Jedyne co ,to to,że na niektórych zdjęciach w necie w środku jest pustawy
U Ciebie Rzepko też taki był?
Asia
- Rzepka
Nieeee, skórka cieniutka była, tyle, że wyciągać ją z tych karbów ciężko, pustego w środku nie spotkałam.
Pozdrawiam Irena
Pozdrawiam Irena
- Faworyt
Irenko to na pewno ta odmiana bo sam mam taką w tym roku.A na zdjęciu Costuloto Fiorentino oczywiście nie jest pokazany tylko....nie wiadomo co.Coraz częstszy proceder stosowany na torebkach,bądź w internecie w myśl zasady im ładniejszy owoc tym lepiej się sprzeda.Dlatego ja przed zakupem czegokolwiek na temat danej odmiany czytam głównie fora - ostatnio tylko zagraniczne.
Myślę że ok.-po 20 lutym wysieję nasiona przeznaczone pod pierwszy tunel.Jakoś w tym roku mi się nie spieszy a poza tym palenie po nocach to nic miłego.
Myślę że ok.-po 20 lutym wysieję nasiona przeznaczone pod pierwszy tunel.Jakoś w tym roku mi się nie spieszy a poza tym palenie po nocach to nic miłego.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Rzepka
No tak, Ty masz mnożarkę, palić trzeba, ale i sadzonki wzorowe.
Na zdjęciach z opakowań to i ja się przejechałam, dostałam oryginalne nasionka Rafa z firmy Semilas, na zdjęciu piękny, tygrysi pomidorek, wyrosło czerwone nie wiadomo co, ani zbyt plenne, ani smaczne, od tej pory z dużą ostrożnością podchodzę do zdjęć na opakowaniach.
Pozdrawiam Irena
Na zdjęciach z opakowań to i ja się przejechałam, dostałam oryginalne nasionka Rafa z firmy Semilas, na zdjęciu piękny, tygrysi pomidorek, wyrosło czerwone nie wiadomo co, ani zbyt plenne, ani smaczne, od tej pory z dużą ostrożnością podchodzę do zdjęć na opakowaniach.
Pozdrawiam Irena
- Faworyt
Dlatego zanim zdecyduję się na nową odmianę do testów,wpierw rozbieram ją na czynniki proste w uprawie u danego ogrodnika.Tej zimy analizowałem żeby nie skłamać ok.500.Ten sezon będzie inny niż poprzednie gdyż swoje sprawdzone odmiany będą zaledwie kropelką wśród nowości.Mnożarka ma tą zaletę że pomimo nie do końca optymalnych temperatur tam panujących jak na zewnątrz jest kiepsko - światło słoneczne wykonuje zasadniczą robotę.A to ważne żeby sadzonka gotowa do wysadzenia była krępa nie wybiegnięta.Nie każdy ogrodnik ma taką możliwość.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK