Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, Annapurnę zasadziłam dopiero najwyżej dwa miesiące temu, więc miała dopiero ten jeden, pierwszy kwiat. Jest zaszczepiona na pniu, wiec bardzo "wygodna" do wąchania. Pachnie przecudownie : niezwykle intensywnie i przepięknie! Nie jestem ekspertem od zapachu róż, bo , jak wiesz, moja przygoda z ogrodem jest jeszcze krotka, mogę jednak powiedzieć, że jest to jedna z najpiękniej pachnących róż, jakie wąchałam (chodziłam ją wąchać co pół godziny, jak narkoman . Niemniej jednak, jesienią będę miała z pewnością więcej do powiedzenia (i do pokazania ). W tej chwili nie kwitnie, ale ma sporo pączków, więc niedługo będę mogla się "narkotyzować" od nowa.
Dzisiaj, mogę Ci pokazać jedynie tyle (spójrz na daty):
Eluniu, jestem pewna, ze zrozumie!
Dzisiaj, mogę Ci pokazać jedynie tyle (spójrz na daty):
Eluniu, jestem pewna, ze zrozumie!
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jest przepiękna .... doskonała wręcz, dziękuję stokrotnie...mogę tylko pomarzyć o jej zapachu
albo iść do ogrodu i ponarkotyzować się zastępcza różą .
Właściwie nie mam jakiejś ulubienicy zapachowej ...ale tez potrafię wdychać i wdychać bez końca.
U mnie w tej chwili w ogrodzie pachnie najpiękniej chyba ....
słodki ton nadają krzewuszki,dyptamy,róże,jaśminowiec - mam dużo aromatów do skonsumowania.
Dziękuję Alu jeszcze raz
albo iść do ogrodu i ponarkotyzować się zastępcza różą .
Właściwie nie mam jakiejś ulubienicy zapachowej ...ale tez potrafię wdychać i wdychać bez końca.
U mnie w tej chwili w ogrodzie pachnie najpiękniej chyba ....
słodki ton nadają krzewuszki,dyptamy,róże,jaśminowiec - mam dużo aromatów do skonsumowania.
Dziękuję Alu jeszcze raz
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A więc Alu ja też czekam na twoje odkrycia i na przedstawienie tej pięknej , pachnącej, zdrowej w wydaniu naj, naj, naj....... :P
Całuski dla Ciebie i drapanko dla Bobiczka
Całuski dla Ciebie i drapanko dla Bobiczka
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Witaj Alu!
Palma dodaje niezwykłości Twojemu ogrodowi!
Róże - przepiękne!
Będę czekać na jesień i odpowiedź na pytanie zadane przez Kogrę - którą różę najbardziej
polecasz, a potem ... będę jej szukała.
Powiedz mi jeszcze, co jest na tym zdjęciu? Czyżby taka oryginalna krzewuszka?!
Fajnie ogląda się zdjęcia, pokazujące metamorfozę ogrodu.
W ciągu zaledwie kilku lat niesamowicie się zmienił!
Palma dodaje niezwykłości Twojemu ogrodowi!
Róże - przepiękne!
Będę czekać na jesień i odpowiedź na pytanie zadane przez Kogrę - którą różę najbardziej
polecasz, a potem ... będę jej szukała.
Powiedz mi jeszcze, co jest na tym zdjęciu? Czyżby taka oryginalna krzewuszka?!
Fajnie ogląda się zdjęcia, pokazujące metamorfozę ogrodu.
W ciągu zaledwie kilku lat niesamowicie się zmienił!
Pozdrawiam serdecznie
Aluś aleeeeeee mam tyły. Nie wiem czemu nie dostaję wiadomości o nowych postach. Jestem trochę zapracowana, ale zawsze sprawdzam pocztę. Teraz to już nawet nie wiem o czym pisać. Tymi fotkami "jak było" i "jak jest" dodałaś mi otuchy. Róże są przecudne. Ja próbuję moje (te które dostałam w spadku po byłych właścicielach) doprowadzić do zdrowia. Wszystko się na nie uwzięło. Jest mącznik, mszyce i skoczek. Już kropiłam i czekam na rezultaty. Jak zakwitną to powiesz mi może co to jest, bo oczywiście nie mam zielonego pojęcia. aha, twoją radę ze skórkami banana stosuję i udaję mądralę przekazując ją znajomym .
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
Krysiu, Grażynko, Krzysiu, Wisienko, dziękuję że mnie odwiedzacie i dodajecie sil i energii miłymi słowami.
Tak, Wisienko, to są krzewuszki (weigela). Mam ich kilka Na zdjęciu widać dwie: jedną o kwiatach różnokolorowych, drugą , w głębi, ciemnomalinową.
Zeby nie było zbyt monotonnie, zanim zaprezentuję Wam następną porcję róż, obejrzyjcie trochę innych kwiatków z mojego ogródka. Zamieszczam je z lekkim opóźnieniem, ale daty są na zdjęciach.
Bo musicie wiedzieć, że uwielbiam tez łubiny (i ich zapach!!!!!) oraz irysy. Irysy nie wszystkie pachną ale jedne z moich irysów (te najwyższe, jasnoniebieskie) pachną niesamowicie! Kiedy przechodzę w odległości 2 metrów, aż mi się same oczka z błogości zamykają...
Tak, Wisienko, to są krzewuszki (weigela). Mam ich kilka Na zdjęciu widać dwie: jedną o kwiatach różnokolorowych, drugą , w głębi, ciemnomalinową.
Zeby nie było zbyt monotonnie, zanim zaprezentuję Wam następną porcję róż, obejrzyjcie trochę innych kwiatków z mojego ogródka. Zamieszczam je z lekkim opóźnieniem, ale daty są na zdjęciach.
Bo musicie wiedzieć, że uwielbiam tez łubiny (i ich zapach!!!!!) oraz irysy. Irysy nie wszystkie pachną ale jedne z moich irysów (te najwyższe, jasnoniebieskie) pachną niesamowicie! Kiedy przechodzę w odległości 2 metrów, aż mi się same oczka z błogości zamykają...
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
Beatko, bardzo mi miło, że wpadłaś! Ciesze się również, że dodałam Ci otuchy zdjęciami "przed "i "po"! Takie właśnie było moje zamierzenie!
Buziaczki!
Krysiu, jak szybciutko przybiegłaś! Niezmiernie mi miło! Cały teren ma 1800 m kw. Jest dom i spory "parking"... a to co zostaje, to ogród...
Izabelko, dziękuję za mile odwiedziny! Wracaj częściej!
Buziaczki!
Krysiu, jak szybciutko przybiegłaś! Niezmiernie mi miło! Cały teren ma 1800 m kw. Jest dom i spory "parking"... a to co zostaje, to ogród...
Izabelko, dziękuję za mile odwiedziny! Wracaj częściej!
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Alu dziękuję ...wiesz ja śmigam po forum i staram sie być wszędzie tam gdzie znajdę strawę dla mojej duszy...
Liczyłam na różaną karmę ale zastapiłaś ja równie wspaniałymi irysami i łubinami.
Czyli masz zbliżony metraż do mojego ...u mnie ogromny budynek gospodarczy i kawał podjazdu... i niewłaściwie zaprojektowane drogi dojazdowe ale bedzie remont ,bedzie kopanie kanalizacji więc wszystko (mam nadzieję,że na lepsze) sie zmieni .
Oj Alu jak masz dobrze,że masz dostęp do różnych cudeniek ogrodowych.
Pokazuj,pokazuj ,proszę a ja bedę zawsze wpadać i podziwiać
Liczyłam na różaną karmę ale zastapiłaś ja równie wspaniałymi irysami i łubinami.
Czyli masz zbliżony metraż do mojego ...u mnie ogromny budynek gospodarczy i kawał podjazdu... i niewłaściwie zaprojektowane drogi dojazdowe ale bedzie remont ,bedzie kopanie kanalizacji więc wszystko (mam nadzieję,że na lepsze) sie zmieni .
Oj Alu jak masz dobrze,że masz dostęp do różnych cudeniek ogrodowych.
Pokazuj,pokazuj ,proszę a ja bedę zawsze wpadać i podziwiać