Moja wielka improwizacja Fleur 78 - cz.2/2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Alu, widać i to dokładnie wszystko co chciałam zobaczyć.Dziękuję i idę mojemu przemówić do rozumu.Zawstydzę go może, że zagranica, żeby nie był gorszy, może coś do niego dotrze i się w końcu ocknie.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, Annapurnę zasadziłam dopiero najwyżej dwa miesiące temu, więc miała dopiero ten jeden, pierwszy kwiat. :? Jest zaszczepiona na pniu, wiec bardzo "wygodna" do wąchania. Pachnie przecudownie : niezwykle intensywnie i przepięknie! Nie jestem ekspertem od zapachu róż, bo , jak wiesz, moja przygoda z ogrodem jest jeszcze krotka, mogę jednak powiedzieć, że jest to jedna z najpiękniej pachnących róż, jakie wąchałam (chodziłam ją wąchać co pół godziny, jak narkoman :;230 :;230 :;230 . Niemniej jednak, jesienią będę miała z pewnością więcej do powiedzenia (i do pokazania :D ). W tej chwili nie kwitnie, ale ma sporo pączków, więc niedługo będę mogla się "narkotyzować" od nowa. :;230

Dzisiaj, mogę Ci pokazać jedynie tyle (spójrz na daty):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Eluniu, jestem pewna, ze zrozumie! :lol:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jest przepiękna .... doskonała wręcz, dziękuję stokrotnie...mogę tylko pomarzyć o jej zapachu
albo iść do ogrodu i ponarkotyzować się zastępcza różą . :;230
Właściwie nie mam jakiejś ulubienicy zapachowej ...ale tez potrafię wdychać i wdychać bez końca.
U mnie w tej chwili w ogrodzie pachnie najpiękniej chyba ....
słodki ton nadają krzewuszki,dyptamy,róże,jaśminowiec - mam dużo aromatów do skonsumowania.
Dziękuję Alu jeszcze raz :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A więc Alu ja też czekam na twoje odkrycia i na przedstawienie tej pięknej , pachnącej, zdrowej w wydaniu naj, naj, naj....... :wink: :P
Całuski dla Ciebie i drapanko dla Bobiczka ;:79
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Alu, róże masz cudowne, aż mnie zatkało co by nie powiedzieć to i tak będzie zbyt mało.

U mnie kilka zakwitło ale na razie żadna nie pachnie.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Witaj Alu!
Palma dodaje niezwykłości Twojemu ogrodowi! ;:215
Róże - przepiękne!
Będę czekać na jesień i odpowiedź na pytanie zadane przez Kogrę - którą różę najbardziej
polecasz, a potem ... będę jej szukała. :lol:

Powiedz mi jeszcze, co jest na tym zdjęciu? Czyżby taka oryginalna krzewuszka?! :shock:

Obrazek

Fajnie ogląda się zdjęcia, pokazujące metamorfozę ogrodu.
W ciągu zaledwie kilku lat niesamowicie się zmienił!
Pozdrawiam serdecznie
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aluś aleeeeeee mam tyły. Nie wiem czemu nie dostaję wiadomości o nowych postach. Jestem trochę zapracowana, ale zawsze sprawdzam pocztę. Teraz to już nawet nie wiem o czym pisać. Tymi fotkami "jak było" i "jak jest" dodałaś mi otuchy. Róże są przecudne. Ja próbuję moje (te które dostałam w spadku po byłych właścicielach) doprowadzić do zdrowia. Wszystko się na nie uwzięło. Jest mącznik, mszyce i skoczek. Już kropiłam i czekam na rezultaty. Jak zakwitną to powiesz mi może co to jest, bo oczywiście nie mam zielonego pojęcia. aha, twoją radę ze skórkami banana stosuję i udaję mądralę przekazując ją znajomym ;:112.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, Grażynko, Krzysiu, Wisienko, dziękuję że mnie odwiedzacie i dodajecie sil i energii miłymi słowami. ;:33 ;:79

Tak, Wisienko, to są krzewuszki (weigela). Mam ich kilka Na zdjęciu widać dwie: jedną o kwiatach różnokolorowych, drugą , w głębi, ciemnomalinową.

Zeby nie było zbyt monotonnie, zanim zaprezentuję Wam następną porcję róż, obejrzyjcie trochę innych kwiatków z mojego ogródka. Zamieszczam je z lekkim opóźnieniem, ale daty są na zdjęciach.
Bo musicie wiedzieć, że uwielbiam tez łubiny (i ich zapach!!!!!) oraz irysy. Irysy nie wszystkie pachną ale jedne z moich irysów (te najwyższe, jasnoniebieskie) pachną niesamowicie! Kiedy przechodzę w odległości 2 metrów, aż mi się same oczka z błogości zamykają... :lol: :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

ooooo Alu wszystkie piękne i łubiny i irysy ale ten ostatni z ciemniejszym "falbankiem' to rewelacja !!! :D
Alu przypomnij proszę jak duży masz swój ogród?
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Witaj Ala
U ciebie jestem pierwszy raz piękne róże a jakie irysy .Masz ładny kolorowy ogródek
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, bardzo mi miło, że wpadłaś! Ciesze się również, że dodałam Ci otuchy zdjęciami "przed "i "po"! Takie właśnie było moje zamierzenie!
Buziaczki! ;:196

Krysiu, jak szybciutko przybiegłaś! :D :D :D Niezmiernie mi miło! ;:97 Cały teren ma 1800 m kw. Jest dom i spory "parking"... a to co zostaje, to ogród... :lol:

Izabelko
, dziękuję za mile odwiedziny! Wracaj częściej!

;:100 ;:41
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Alu dziękuję ...wiesz ja śmigam po forum ;:71 i staram sie być wszędzie tam gdzie znajdę strawę dla mojej duszy...
Liczyłam na różaną karmę ale zastapiłaś ja równie wspaniałymi irysami i łubinami.
:D ;:63
Czyli masz zbliżony metraż do mojego ...u mnie ogromny budynek gospodarczy i kawał podjazdu... i niewłaściwie zaprojektowane drogi dojazdowe ale bedzie remont ,bedzie kopanie kanalizacji więc wszystko (mam nadzieję,że na lepsze) sie zmieni .

Oj Alu jak masz dobrze,że masz dostęp do różnych cudeniek ogrodowych.
Pokazuj,pokazuj ,proszę a ja bedę zawsze wpadać i podziwiać ;:79
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Alu- takim pięknścią naprawdę nie można się oprzeć, te zapachy i kolory przyciągają do Twojego ogrodu jak magnes :P
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”