Baryczkowe Storczyki
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za słowa otuchy, szczerze mówiąc to nie liczę, że moje Cambrie dojdą do siebie. Ale znów się czegioś nauczyłam, w takich sprawach nie można liczyć na innych.
Tak na pocieszenie złapałam za aparat i oto skutki:
Cezar, pod moja nieobecność stracił kilka pąków.
Rudy, ostatni pąk niedługo się rozwinie:
Plamisty, jeszcze chwila i będzie w pełnym rozkwicie:
Tak na pocieszenie złapałam za aparat i oto skutki:
Cezar, pod moja nieobecność stracił kilka pąków.
Rudy, ostatni pąk niedługo się rozwinie:
Plamisty, jeszcze chwila i będzie w pełnym rozkwicie:
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
aleeeee piekności.
Po 'Cezarze' nie widać aby miał coś stracić, pąków u niego jeszcze od groma a kwiatuszki z małymi kropeczkami wyglądają naprawdę słodko.
Czy Twój 'Rudy' pachnie? Mam podobnego, co prawda od niedawna - dostałam od mamy na Dzień Dziecka ale od tej pory porozgałęział się, ma nowe pączki, które już wkrótce zaczną kwitnąć a zapach ma upojny - to mój faworyt wśród moich storczyków.
Twój 'Plamisty' też niesamowity, nie dość że ma piękne liście, już same w sobie to ozdoba a do tego jeszcze na dwóch pędach tyle kwiatuszków - wygląda jak drzewko wisienki na wiosnę.
Po 'Cezarze' nie widać aby miał coś stracić, pąków u niego jeszcze od groma a kwiatuszki z małymi kropeczkami wyglądają naprawdę słodko.
Czy Twój 'Rudy' pachnie? Mam podobnego, co prawda od niedawna - dostałam od mamy na Dzień Dziecka ale od tej pory porozgałęział się, ma nowe pączki, które już wkrótce zaczną kwitnąć a zapach ma upojny - to mój faworyt wśród moich storczyków.
Twój 'Plamisty' też niesamowity, nie dość że ma piękne liście, już same w sobie to ozdoba a do tego jeszcze na dwóch pędach tyle kwiatuszków - wygląda jak drzewko wisienki na wiosnę.
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cezar cudo, kurcze, żeby mój w plamki zechciał pozbyć się ich większości tak jak zrobił to Twój, w takiej subtelnej wersji podoba mi się dużo bardziej
Nakrapiany też rewelka, tu też westchnę- kiedy mój taki zechce zakwitnąć, ech...
Trzymam kciuki za cambrie, myślę, że dacie radę
Nakrapiany też rewelka, tu też westchnę- kiedy mój taki zechce zakwitnąć, ech...
Trzymam kciuki za cambrie, myślę, że dacie radę
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Baryczka
Dzięki kochani za chwilę poświęconą moim storczykom Bardzo mi miło, gdy ktoś do mnie zagląda.
Justynko- Rudy też pachnie, tak słodkawo z domieszką cytrynki. Lubię takie kolorki, więc pomarańczowe mam dwa, drugi pachnie różami. Spodobało mi sie Twoje porównanie Plamistego do kwitnącej wiśni, coś w tym jest!
Halinko- urlop był, ale za krótki! Na szczęście znalazłam czas, by odwiedzić kaktusiarnię w Rumi. Stamtąd to przywiozłam sobie pamiątkę znad morza- 4 śliczne sukulenty. Następny cel to storczykarnia w Łańcucie
Łukaszu- miło jest wiedzieć, że moje storczyki mają zupełnie podobnych kuzynów w arystokracji. Dzięki!
Agnieszko-życzę Ci, by Twój z plamkami zakwitł tak jak Cezar. Mi te pojedyncze plamki mniej się podobają, wygląda to jakby muchy go pos..ły. Cambrie zostały dziś obficie podlane, chyba nie będzie tak źle, bo u jednej z nich zauważyłam maleńką psb.
Aniu- dzięki Cezarowi chyba przybędzie nam kolejna storczykomaniaczka, ale na razie cii... Ostatnio Plamisty to moja duma, odwdzięczył się za opiekę dwoma pędami i mnóstwem kwiatków, pomyśleć tylko, że był z przeceny za piątaka...
Pisałam ostatnio, że zakwitła moja miniaturka-niespodzianka, oto ona:
Fotki nie najlepsze, ale zauważyłam, że chyba aparat mi szwankuje!
Justynko- Rudy też pachnie, tak słodkawo z domieszką cytrynki. Lubię takie kolorki, więc pomarańczowe mam dwa, drugi pachnie różami. Spodobało mi sie Twoje porównanie Plamistego do kwitnącej wiśni, coś w tym jest!
Halinko- urlop był, ale za krótki! Na szczęście znalazłam czas, by odwiedzić kaktusiarnię w Rumi. Stamtąd to przywiozłam sobie pamiątkę znad morza- 4 śliczne sukulenty. Następny cel to storczykarnia w Łańcucie
Łukaszu- miło jest wiedzieć, że moje storczyki mają zupełnie podobnych kuzynów w arystokracji. Dzięki!
Agnieszko-życzę Ci, by Twój z plamkami zakwitł tak jak Cezar. Mi te pojedyncze plamki mniej się podobają, wygląda to jakby muchy go pos..ły. Cambrie zostały dziś obficie podlane, chyba nie będzie tak źle, bo u jednej z nich zauważyłam maleńką psb.
Aniu- dzięki Cezarowi chyba przybędzie nam kolejna storczykomaniaczka, ale na razie cii... Ostatnio Plamisty to moja duma, odwdzięczył się za opiekę dwoma pędami i mnóstwem kwiatków, pomyśleć tylko, że był z przeceny za piątaka...
Pisałam ostatnio, że zakwitła moja miniaturka-niespodzianka, oto ona:
Fotki nie najlepsze, ale zauważyłam, że chyba aparat mi szwankuje!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uroczy kwiatuszek
przymierzam się właśnie do zakupu miniaturki, i chyba też będzie to biała (lub żółta o ile spotkam takową )
przymierzam się właśnie do zakupu miniaturki, i chyba też będzie to biała (lub żółta o ile spotkam takową )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Baryczka
Asiu- ja mam dwie i obie z przeceny. Z tą miałam trochę kłopotów, o czym można poczytać wcześniej w moim wątku. Druga pięknie rośnie, ale nie chce zakwitnąć. Miała maleńki pędzik, który zasuszyła. Niedługo robię przeprowadzkę moim storczykom i liczę na to, że zmiana dobrze jej zrobi i a nuż zechce zakwitnąć.
Żółtej miniaturki jeszcze nie widziałam, głównie są różowe, fioletowe i białe. A może wystarczy tylko poszukać?
Żółtej miniaturki jeszcze nie widziałam, głównie są różowe, fioletowe i białe. A może wystarczy tylko poszukać?
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Kamilko, to u mnie znajdziesz żółtą...
Miniaturka niespodzianka prześliczna, nie wygląda na taką "za piątaka" ani nie widać, żeby kiedykolwiek coś jej dolegało. Gratulacje. Taki z niej biały aniołeczek z długimi wąsami.
Tak się przyglądam w czym stoi biała miniaturka - ładnie się prezentuje i w końcu się dopatrzyłam, świetnie sobie wykombinowałaś a jaki ciekawy efekt.
Miniaturka niespodzianka prześliczna, nie wygląda na taką "za piątaka" ani nie widać, żeby kiedykolwiek coś jej dolegało. Gratulacje. Taki z niej biały aniołeczek z długimi wąsami.
Tak się przyglądam w czym stoi biała miniaturka - ładnie się prezentuje i w końcu się dopatrzyłam, świetnie sobie wykombinowałaś a jaki ciekawy efekt.