Clemoholizm - mania zbierania, co kupiła(e)m nowego cz.1
- redchilly
- 50p
- Od: 22 cze 2009, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Clemoholizm.....
Kosztowały 24 zł i 35 zł (Josephine, C.F. i Arctic Q.). Były w ofercie w zeszły weekend.
- redchilly
- 50p
izabelka34- ja zostawiłabym juz w gruncie.
- nutka71
- 10p - Początkujący
- Od: 14 maja 2010, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
:P Dołączam do grupy clematisomaniaczek Jeżeli to objaw nienormalności, to zamierzam być nienormalna do końca zycia
W tym roku posadziłam już dziesięć różnych clematisów, głównie wielkokwiatowych. Choć to świeże sadzonki, to juz kilka z nich zakwitło i zachwyciło swoim widokiem.
ilekroć jestem na targu lub na stoisku przy ogrodzie botanicznym we Wrocławiu, to nie ma szans by nie wyjść z choć jednym nowym nabytkiem. Cóż...nalogi sa różne. Ten jest wyjątkowo cudny :0
Za kilka dni zamieszczę zdjęcia pierwszych kwiatów. Na razie oswajam sie z forum
W tym roku posadziłam już dziesięć różnych clematisów, głównie wielkokwiatowych. Choć to świeże sadzonki, to juz kilka z nich zakwitło i zachwyciło swoim widokiem.
ilekroć jestem na targu lub na stoisku przy ogrodzie botanicznym we Wrocławiu, to nie ma szans by nie wyjść z choć jednym nowym nabytkiem. Cóż...nalogi sa różne. Ten jest wyjątkowo cudny :0
Za kilka dni zamieszczę zdjęcia pierwszych kwiatów. Na razie oswajam sie z forum
Szybko pozbyłam się trzmieliny, bo podobno zbyt ekspansywne ma korzenie...
Gratuluję powojników!
Zainteresowała mnie również Twoja teoria na temat trzmieliny. Czy faktycznie powojniki źle znosiły to towarzystwo? Pytam, ponieważ moja drobna trzmielina przykrywa "stopy" roślinie, która, zaraz po powojnikach, nie pozwala mi spać po nocach tj. wiciokrzew.. Co o tym sądzicie ?
Gratuluję powojników!
Zainteresowała mnie również Twoja teoria na temat trzmieliny. Czy faktycznie powojniki źle znosiły to towarzystwo? Pytam, ponieważ moja drobna trzmielina przykrywa "stopy" roślinie, która, zaraz po powojnikach, nie pozwala mi spać po nocach tj. wiciokrzew.. Co o tym sądzicie ?
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupiłem TAKIE
ale pogoda deszczowa i już chorują .
ale pogoda deszczowa i już chorują .
„człowiek” brzmi dumnie-a "ja" skromnie.
Ja w tym roku postanowiłam odkupić część tych, które nie przetrwały zimy w donicach - Piilu, Comtesse de Bouchaud, Minister. A nie będę miała już niestety Westerplatte, Rhapsody i Burma Star . Za to w ramach pocieszenia przygarnęłam : Mikołaja Kopernika, Joannę, Mikelite, Hanajimę, Barbarę, Ashvę, Emilię Plater, Josephine, Ballet Skirt, Justę, Venosa Violacea, Mazowsze, Rooguchi i mandschurica. Bzik jak nic.
Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
- redchilly
- 50p
Ufff- cieszę się, że nie jestem sama z tym bzikiem.
Mnoży się nas, mnożyredchilly pisze:Ufff- cieszę się, że nie jestem sama z tym bzikiem.
Właśnie zakupiłem Arabellę , dwa razy Summer Snow ( Paul Farges) i jeden Mandżurski hi hi. Ciekawe co na to moja Żona jak je zobaczy
Na działce przy szpadlu można naprawdę odpocząć
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Będzie pani zadowolonastolar pisze: Właśnie zakupiłem Arabellę , dwa razy Summer Snow ( Paul Farges) i jeden Mandżurski hi hi. Ciekawe co na to moja Żona jak je zobaczy
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Stolar a gdzie je posadzisz? jak już znajdziesz dla nich miejsce to pochwal się nimi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie ma tak, żeby nie można było znleźć miejsca na nasadzenia nowych odmian, wystarczy przed snem na spokojnie przeanalizować sytuację.
- redchilly
- 50p
Ot, swięte słowa:)
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Jurku ,redchilly macie racje ale ja bym i tak chciała zobaczyć i oczywiście podziwiać wasze ukwiecone płoty ,balustrady,itp.,itd.