Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety ALUTKO one miały być jeszcze w ziemi . Miałaś zostawić 2 listki ,żeby miały papu . Teraz z taich małych no nie wiem . Teraz nawet nie opłaca się przechowywać mieczyków . Zawsz to robiłam ,ale one zatracają kolory i w tym roku powiedziałam BASTA i zostawiłam je w ziemi . Co będzie to będzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

hmm to czemu u paru osób czytałam że jak minęły dwa, trzy tygodnie to trzeba chwytać za widły...

no nic... trudno, co będzie to będzie...

Ech i dzisiaj zaczęłam szkołę...także pewnie będę tutaj coraz rzadziej... :cry:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu może cię nie pocieszę ale ja dziś gdzie mogłam cv złozyłam więc to już koniec laby :roll: .
Mieczyki hm.....u mnie dziwna sprawa bo nie sadziłam a były 2 jeszcze koleżanki sie pytam co to bo od zeszłego roku tak sterczy-ona na to że jak zimę poleżały to tak będą sterczeć.
Więc 2 dni po wizycie (nie chciało mi się kopać) ciągnę -kłącza jakieś mi wyszły i tak 3 kolejne:lol: a te nieszczęsne mieczyki cebulowe pół metra dalej.
Nie będę sobie nimi głowy zawracała-ale tobie tym swoim gadaniem raczej nie pomogłam :roll:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ala-kupisz od Anitki nowe,śliczne...i na drugi rok bedziesz wiedziała co robić :wink: :D
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale to kiedy się te mieczyki wykopuje tak na przyszłość żeby ładne były a i choroby nie zdążyły ich porazić.... i jak to 2 listki zostawić :roll:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witajcie...
ech pogoda nas nie rozpieszcza... a i brak czasu daje już o sobie znać... muszę przez to bardziej się zmobilizować...póki nie spotkałam się jeszcze z promotorem wykorzystuję ostatnie chwilę na porządki jesienne a uzbierało się tego... w sobotę pościnałam i porozdrabniałam łodygi zjedzonych już słoneczników i poobcinałam trochę pędów dyń z których i tak już nic nie będzie a zawalały wszystko, także pergolę, którą potem zamiotłam, zrobiłam miejsce na kompostownik bo muszę go zdjąć od góry bo jest prawie pełny i wybrać to co już się przekompostowało, bo przez te małe drzwiczki co tam są to kiepsko to idzie... zadołowałam też większość doniczuszek z kwiatkami... zostały jeszcze krzewy... matko ile tego... zwariowałam w tym roku z rozmnażaniem... mam nadzieję że sporo zmarznie... będę miała naturalną selekcję bo nie wiem co z tym na wiosnę zrobię :lol: ale szkoda mi było wyrzucać :wink:

no i posadziłam połowę cebul ... ze 100 krokusów, czosnki olbrzymie - to do gruntu, a w donicach do wiosennej ozdoby wejścia do domu - hiacynty, szafirki.... zostało mi jeszcze do posadzenie 80 tulipanów i szachownice perskie... z tymi ostatnimi to trochę nie wiem co i jak... cebule są ogromne z jakby dziurą przez środek i nie mam pojęcia jak to posadzić :?

No a dzisiaj był u mnie odpust i oprócz waty cukrowej i obwarzanków kupiłam sobie.... wiatrak do ogródka... taką ekstra biedronkę ;:112 tak wiem dzieciak ze mnie... ale dobrze mi z tym... więcej radości mam ;:91

no a marcinki mi nadal nie kwitną ( mam tylko jedne) więc nie mam co pokazać :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ech to dalej kontynuuję mój monolog :? :cry:

Ponieważ zapowiadają dzisiaj możliwe przygruntowe przymrozki poczyniłam większość zbiorów... bo u mnie mikroklimat jak w Suwałkach :? mimo że pod Warszawą mieszkam...

No i czyż matka ziemia nie jest cudowna? takie piękności i różności :wink:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Alu, fajowskie to Twoje dynie i jak ich dużoooo :shock: :D Winogron wygląda bardzo apetycznie :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUNIU masz fajne duze winogrony . Moje to taie wypierdki . Będziesz teraz przyozdabiać mieszkanie tymi dyniami . . Będzie piękny jesienny wystój a do tego trochę liści i kasztanów i żołędzi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Piękne zbiory,urodzaj dyniowy,a po za tym to jesieni u Ciebie mało widać,ogród jeszcze taki kolorowy,pięknie porostu...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47

Post »

Aluś, piękne jesienne plony - śliczne dynie i dorodne winogronka :lol:
A co do mieczyków, to według mojej wiedzy ich bulwy wykopuje się 3 do 4 tygodni po przekwitnięciu. Ja tak zrobiłam i wykopałam dorodne bulwy; tak więc chyba zrobiłaś dobrze...
Miłego wieczorku :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu Kochana zgadzam się z Tobą że matka ziemia jest cudowna ;:109 cudności i piękności :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,

Grzesik - tych żółtych purchawek tak się namnożyło, jakieś bardzo plenne :) A winogron w tym roku nie ma bardzo dużo bo wiosenne przymrozki im zaszkodziły... ale i tak jest co pojeść ;)

Jadzia - też nie są te winogrona jakieś bardzo duże... jedne są takie grube ciemne... uwielbiam je ale bardzo mało owoców rodzą :? A z dyń oczywiście że przyozdobię kuchnie... taki był mój zamiar... a z tymi kasztanami, liśćmi to faktycznie fantastyczny pomysł :wink:

Marylo,
faktycznie coś tam jeszcze kwitnie i cieszy oczy :) A dyń byłoby pewnie więcej tylko tak jak wcześniej pokazywałam... wiele zawiązków z nieznanych mi przyczyn pogniło... jakaś choroba...

Daluś - nic tak nie cieszy jak własne zbiory, nawet jak są niewielkie :) A z tymi mieczykami też mi się wydaje że w miarę dobrym terminie je wykopywałam ale coś większość takich mizernych... no cóż wiele nie kosztują... więc zobaczymy czy za rok z nich coś wyrośnie....

Joluś
- dziękuję Kochana :wink: szkoda tylko że tak niewiele osób ją szanuje... :cry:

i tak na poprawę humoru i dowód mojego szaleństwa... wspomniana biedrona :lol: a trochę kiczu w i tak wiejskim ogrodzie nie zaszkodzi a będzie weselej :lol:

eee niestety coś fotosik nie współpracuje... co oni.. jakiś limity zdjęć... zdzierają znowu... masakra...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”