Na wsi u maakity cz.2
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na wsi u maakity cz.2
A ja lubię tą twoją drogę ze skarpą .
Chętnie bym nią poszła dalej.... .
Chętnie bym nią poszła dalej.... .
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne pierwiosnki.
Fajny pomysł na ogródek, takie serducho
Fajny pomysł na ogródek, takie serducho
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
witam wszystkich .
Moniczko no właśnie liliowce to nie są na 100 %, no bo nie skąd . W zeszłym roku pierwszy raz posadziłam liliowce w trzech miejscach (dobrze wiem w których). A tego mam dość dużo w zupełnie innych miejscach.
Dorotko chwalę, chwalę... Wiosna już sobie poszła, a wszystko wokół zamienia się w bagno.
Izuniu też mi się wydaje, że są piękne i pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu były nasionkami...Moja pomocnica też raczej słomiany zapał.
Bernadetko ona mi różne zabawki rozkłada po całym ogrodzie. A na punkcie p[iesków ma świra.
Aga no to nie pozostaje mi nic innego jak porobić serię zdjęć dalej, tylko niech się ta pogoda troszkę polepszy.
Zielona Aniu to inwencja twórcza mojej córki . Taka jestem z niej dumna. A na punkcie pierwiosnków mam hopla, co roku kupuje nasionka i wysiewam.
Moniczko no właśnie liliowce to nie są na 100 %, no bo nie skąd . W zeszłym roku pierwszy raz posadziłam liliowce w trzech miejscach (dobrze wiem w których). A tego mam dość dużo w zupełnie innych miejscach.
Dorotko chwalę, chwalę... Wiosna już sobie poszła, a wszystko wokół zamienia się w bagno.
Izuniu też mi się wydaje, że są piękne i pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu były nasionkami...Moja pomocnica też raczej słomiany zapał.
Bernadetko ona mi różne zabawki rozkłada po całym ogrodzie. A na punkcie p[iesków ma świra.
Aga no to nie pozostaje mi nic innego jak porobić serię zdjęć dalej, tylko niech się ta pogoda troszkę polepszy.
Zielona Aniu to inwencja twórcza mojej córki . Taka jestem z niej dumna. A na punkcie pierwiosnków mam hopla, co roku kupuje nasionka i wysiewam.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Pierwiosnki przepiękne, mi też się one podobają tylko że mnie nie lubią, beznadziejnie u mnie rosną.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Madziu - pierwiosnki też bardzo lubię a twoje są śliczne Tej malowniczej przestrzeni to ci zazdroszczę
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Ogródek córki rewelacja!
Fajnie że mała chce robić toco mama ..
a co masz na tej gołej babie? jakąś różyczkę?
Fajnie że mała chce robić toco mama ..
a co masz na tej gołej babie? jakąś różyczkę?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wiem skąd i dlaczego w tym miejscu, ale to 200% jest liliowiecmaakita pisze: Czy to jest liatra?
- maakita
Ewusiu u Ciebie coś beznadziejnie rośnie i to jeszcze w dodatku pierwiosnki? Dziwne to, bo wydawało mi się, że pierwiosnki to takie mało wymagające roślinki, a wiem, że masz cuda w ogrodzie. Może masz je w jakimś złym miejscu?
Basiu dziękuje za ciepłe słówka, ja też lubię tą moją przestrzeń choć jak przychodzi do planowania to ciągle mam jej za mało, jak do roboty to znowu za dużo .
Izo tak na tym gołym manekinie to różyczka. A ten manekin to wielka miłość mojego męża powiedział, że jak ją wyrzucę to nie będzie kosił .
Izo wiem, że wygląda na liliowiec, ale skąd? Jesienią kupiłam 4 liliowce wsadziłam je w zupełnie innym miejscu (są tam i wyglądają właśnie tak), "tego czegoś" mam 20 sztuk w zupełnie innych miejscach . Myślałam, że to liatrie, bo miałam ich trochę z wysiewu, a teraz nie mam .
Basiu dziękuje za ciepłe słówka, ja też lubię tą moją przestrzeń choć jak przychodzi do planowania to ciągle mam jej za mało, jak do roboty to znowu za dużo .
Izo tak na tym gołym manekinie to różyczka. A ten manekin to wielka miłość mojego męża powiedział, że jak ją wyrzucę to nie będzie kosił .
Izo wiem, że wygląda na liliowiec, ale skąd? Jesienią kupiłam 4 liliowce wsadziłam je w zupełnie innym miejscu (są tam i wyglądają właśnie tak), "tego czegoś" mam 20 sztuk w zupełnie innych miejscach . Myślałam, że to liatrie, bo miałam ich trochę z wysiewu, a teraz nie mam .
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Liliowce łatwo się rozmnażają przez podział kłącza, musiały się skądś znaleźć w podłożu - może przy przekopaniu rozniosły się na całym terenie? Z nasion nie urosłoby tak niepostrzeżenie takie duże od razu.
- maakita
Aniu, pewnie macie racje, wkrótce będzie pewne, co to jest. Zaczynam wierzyć w ufo...
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
No tak jakoś mi się nie udają pierwiosnki. Zapominam o nich, a może rosną za bardzo zasłonięte większymi roślinami. Sama nie wiem. Kiedyś spróbuję je posadzić na oddzielnej rabacie na słoneczku może wtedy sie uchowają.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- maakita
Ewusiu, ale pierwiosnki lubią cień. U mnie w wielu miejscach rosną w cieniu i maja się jak widać dobrze. Fajne miejsce dla pierwiosnków są pod dużymi drzewami liściastymi.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kurczę - nie wytrzymam - muszę zobaczyć Twój Piękny ogród w realu .... podoba mi się bardzo