Skromny ogród Joli część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Skromny ogród Joli część 7

Post »

Kizia-mizia fajnista, chociaż jak dla mnie to tylko takie maluchy są fajne, dorosłych kotów raczej nie lubię ;:224
Ale jestem typem psiarza, więc wiadomo :wink:
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudna maleńka kicia :D Jolu gdybyś nie podpisała zdjęcia z jaśminowcem, to byłabym pewna, że to pęcherznica :wink:
Piterku tak się zastanawiam, jakim ja jestem typem, bo przy pracy w ogrodzie ciągle potykam się o jakiegoś leżącego mi pod nogami czterołapa, z tym że raz jest to kot , a raz psica :D Cała trójka podąża za mną zawsze sznurem :D :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu ;:196 jak widać Twoje koty bardziej sprytne :lol:

Obrazek

Tarusiu ;:196 mam nadzieję że nadal będziesz moim częstym gościem :lol:

Obrazek

Piterku ;:196 już tak jest każdy lubi co innego, ogólnie wszystkie zwierzaki małe są przeurocze i takie właśnie najbardziej lubimy...a jeszcze lepiej byłoby gdyby takie właśnie zostały i nie rosły... ;:109

Obrazek

Ewuś ;:196 dziękuje za poprawę a moją gafę :? tak przez pomyłkę dałam fotkę pęcherznicy kupowałam w tym samym czasie....
A to jest właśnie ten jaśminowiec.... :lol:

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Jolu ja nie byłam pewna, czy to nie jakaś nowa odmiana jaśminowca, tylko bardzo mi krzaczek przypominał moja pęcherznicę :lol: Wcale nie chciałam Cię poprawiać, bo tak serio to ja nie mam głowy do nazw i sadzę to, co mi się podoba nie mając bladego pojęcia jak sie nazywa :oops: Najgorsze jest to, że wcale się tym nie przejmuję :oops: :lol: :wit ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś ;:196 ja tez nie mam głowy do nazw.... :roll: niedawno nawet zrobiłam sobie opis każdej rabaty i co na niej jest...bo jak ktoś mi się zapyta o nazwę to nie wiem, ciągle zapominam ;:109
I tutaj nie ma o co się obrażać...duży plusik dla Ciebie za spostrzegawczość ;:196

Obrazek

To prawda że las rośnie bardzo długo.....

Obrazek
Trzy lata to niedługo ale mam nadzieje że w następnych latach świerki wystrzelą jak torpedy i będzie widać że to las... ;:109
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52

Post »

Podziwiam ludzi za ich wiedzę.
Ja bym nie zauważyła różnicy nawet gdyby te krzewy same mi się przedstawiły... :cry:

Asia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

jollla500 pisze:Piterku ;:196 już tak jest każdy lubi co innego, ogólnie wszystkie zwierzaki małe są przeurocze i takie właśnie najbardziej lubimy...a jeszcze lepiej byłoby gdyby takie właśnie zostały i nie rosły... ;:109

Jolu ja mam to samo , uwielbiam młode zwierzątka ,chyba tak jest też z dziećmi są rozkoszne jak są małe, potem dorastają i już nie koniecznie :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś cudnie się u Ciebie rozzłociło tymi wszystkimi kwiaciorkami, bardzo lubię żółte kwiatuszki :D
Kcoaczek cudny, a i mamusia piękność prawdziwa, niesamowite ma ubarwienie :shock: :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jolu, dziękuję ale mam już swoją pomocnicę :lol: Moja kocica ma 3 lata i nie zamieniłbym jej nawet na najpiękniejszego kociaka. To pełnoprawny członek rodziny i jej metryka nie zmienia moich uczuć do niej.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrzy ludzie podobno lubią wszystkie zwierzaki.
Ja mam psa i koty i wszystko to są członkowie rodziny.
Nawet jeżom na zimę robię legowiska z których chętnie korzystają.
W końcu to one zjadają ślimaki. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asieńko ;:196 jakbym siebie słyszała 3 lata temu :roll: jeszcze dużo muszę się nauczyć ale od tamtej pory potrafię już rozpoznać wiele roślin. Są na forum ludzie którzy... :roll: można powiedzieć znają nazwy większości roślin......i tez za każdym razem podziwiam ich wiedzę :lol: Zobaczysz Aniu posiedzisz tutaj poobcujesz z ogrodnikami i będziesz co dzień wiedziała więcej.... :lol:

Gieniu ;:196 jak to się mówi małe dzieci małe kłopoty duże dzieci większe kłopoty :lol: a ze zwierzętami rożnie to bywa....ale maluchy trzeba przyznać są urocze i niejednokrotnie doprowadzają do łez :lol:

Agniesiu
;:196 to prawda umaszczenie jest bardzo ciekawe, znaleźliśmy, tego biedaczka samotnego opuszczonego będąc w mieście, był taki malutki .....mój mąż go pierwszy zauważył i właśnie to umaszczenie bardzo mu się spodobało :lol: zawsze sobie obiecuję że koniec z przygarnianiem kotów ale chyba za miękkie mam serce.....był jeden teraz znów trzy są :lol:

Jacku i to się chwali co piszesz ;:196 liczą się uczucia ;:167 Wiesz moja córka 2 miesiące temu wyjechała do Anglii zostawiając swojego ukochanego kota, nie może teraz go do siebie zabrać ale jak tylko będzie to możliwe to na pewno to zrobi .....Przed wyjazdem powiedziała, wiesz mamuś ja swoją"Kasię " kocham całym sercem i jakby jej się coś stało to nie wiem co bym zrobiła......
Ja też tego uczucia doświadczam......

Grażynko ;:196 tak słyszałam to co napisałaś, bo tacy ludzie są ponoć bardziej wrażliwi ....Pamiętam jakieś 2 lata temu napisałam tutaj na forum że ludzie którzy nie mają kwiatów w domu to są tacy "zimni i oschli " jakoś tak, nie pamiętam dosłownie moich słów.....a napisałam to dlatego że znam z doświadczenia takich ludzi......po jakimś czasie napisała do mnie jedna forumowiczka że nie jest osobą zimną i oschłą mimo że nie ma kwiatów domu a nie ma bo jest na nie uczulona......Dlatego teraz wolę nie pisać co myślę, wolę czasami ugryźć się w język :wink: Ale uważam tez że każdy jest inny, każdy ma prawo lubiec inne rzeczy itp, itd :lol:
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witaj Jolu. Widzę u Ciebie żółtą dalię. Jest piękna, bo ma taką samą moja sąsiadka w ogrodzie. Ja mam 3 u siebie, ale dopiero zaczynają mieć pąki i nawet nie zdążę zobaczyć jakie maja kolory :(
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu ;:196 pisząc że nie zdążysz zobaczyć masz na myśli ze nie zdąży zakwitnąć w tym roku ? czy gdzieś się wybierasz i nie będzie Ciebie w domku :roll:
Ja kiedyś miałam kilka odmian dalii, zawsze przechowywałam je w piasku w piwnicy, nie wiem gdzie jest reszta :roll: nie możliwe żebym zapomniała je wykopać na zimę...... :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj kupiłam pnącego jaśminowca i roślinkę o nazwie pieprz......nie zawile informacji w internecie na jego temat....

Zdjęcia pokażę wieczorem... :lol:

Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanej niedzieli ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”