Storczyki Maczka
Re: Storczyki Maczka
Piękne kwitnienia:).
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne kwitnienia
Marku jakiej wielkości w porównaniu do hookerianum jest decubens?
Marku jakiej wielkości w porównaniu do hookerianum jest decubens?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
ale fotki... Dwa przeciwieństwa, jeśli chodzi o wielkość, Pokazałeś ;)
Cymbidium ma cudne kwiaty, gratuluję własnego kwitnienia. To wielki sukces
Kingidum też śliczne, choć maleńkie.
Cymbidium ma cudne kwiaty, gratuluję własnego kwitnienia. To wielki sukces
Kingidum też śliczne, choć maleńkie.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marku, nie wiem, który to już raz przeczytałam Twój wątek i jestem tak samo zachwycona Twoimi storczykami jak za pierwszym razem
Masz tyle skarbów, tyle egzotyków Ci kwitnie
Masz tyle skarbów, tyle egzotyków Ci kwitnie
Kasiu (kasia74), Cymbidium nie jest aż takie trudne w uprawie. Ja w tym roku zapomniałem o nim całkowicie i stało całe lato na parapecie razem z Draculami, nie wynosiłem jej na zewnątrz, a i tak zakwitło.
Gosiu (nina1611),Patrycjo (Filigranowa27), Justyno (justus27) dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o roślinkach.
Doroto (dorotakol), co do Kingidium deliciosum var. hookerianum to mój egzemplarz jest ok 1,5 raza większy od Phalaenopsis decumbens/deliciosa. Bardzo miło było poznać Ciebie i dziewczyny z pomorza na wystawie.
Lucyno (lucynaf), miło mi, że odwiedzasz mój wątek. Ja również wielokrotnie odwiedziałem twoje wszystkie wątki storczykowe, choć nic nie pisałem. Aż się teraz wstydzę, ale mam nadzieję się poprawić.
Mała aktualizacja kwitnień
Anoectochilus formosanus, wygląd liści tej rośliny był przedstawiony na stronie 32 mojego wątku, dziś przedstawię jak wyglądają kwiatki. Mam nadzieję że niedługo przedstawię inne kwitnące "diamenciki".
Gosiu (nina1611),Patrycjo (Filigranowa27), Justyno (justus27) dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o roślinkach.
Doroto (dorotakol), co do Kingidium deliciosum var. hookerianum to mój egzemplarz jest ok 1,5 raza większy od Phalaenopsis decumbens/deliciosa. Bardzo miło było poznać Ciebie i dziewczyny z pomorza na wystawie.
Lucyno (lucynaf), miło mi, że odwiedzasz mój wątek. Ja również wielokrotnie odwiedziałem twoje wszystkie wątki storczykowe, choć nic nie pisałem. Aż się teraz wstydzę, ale mam nadzieję się poprawić.
Mała aktualizacja kwitnień
Anoectochilus formosanus, wygląd liści tej rośliny był przedstawiony na stronie 32 mojego wątku, dziś przedstawię jak wyglądają kwiatki. Mam nadzieję że niedługo przedstawię inne kwitnące "diamenciki".
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Wow, naprawdę niesamowity kwiat
Kwiatek kojarzy mi się z małym kosmitą Czekam na dalszą aktualizację
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Makosiu kwiatki cudowne.Ja u siebie czekam na kwiaty u Cymbidiów,jestem ciekawa jakie mam bo to niespodzianki mają mi kwitnąć.Chociaż wczoraj nie chcąco jednemu czubek pędu ułamałam .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Mam do Ciebie małe pytanie.Posiadasz może młode sadzonki ze "słoiczków". Ja sobie zakupiłam w Łodzi i sie zastanawiam co dalej z nimi i jak długo jeszcze je trzymać w zamknięciu.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Wiesz, liście diamentowych storczyków bardzo mi się podobają, ale co do kwiatuszków miałam mieszane uczucia Po Twoich ostatnich zdjęciach już nie wiem czy mi się znów gust zmienił czy Ty uchwyciłeś ich prawdziwe piękno, bo jestem zachwycona
Przysłała mnie tu Renatka S i prawdę mówiła, że cuda masz.
Podziwiam takich ludzi jak ty, piękną masz pasję i jakże trudne w hodowli roślinki.
Gdzie tam moje zwykłe falki do twoich podopiecznych... Ba ja się bałam zwykłego falka kupić, na szczęście nie ukatrupiłam i mój pierwszy będzie niedługo powtarzał kwitnienie .
Dodatkowo zrobiłeś pomysłowe boksy i cudowne zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie.
Podziwiam takich ludzi jak ty, piękną masz pasję i jakże trudne w hodowli roślinki.
Gdzie tam moje zwykłe falki do twoich podopiecznych... Ba ja się bałam zwykłego falka kupić, na szczęście nie ukatrupiłam i mój pierwszy będzie niedługo powtarzał kwitnienie .
Dodatkowo zrobiłeś pomysłowe boksy i cudowne zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie.
Witaj Marku ! Obiecałeś w Gdańsku, że pokażesz swoje kwitnienie - i co ? czekam, czekam i nic nie kwitnie ?
Czekam dalej i liczę, że dotrzymasz słowa. Pochwal się - co tam na parapetach słychać ?
Pozdrawiam - Regina
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43