Pomidory z Rosji cz.1
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 kwie 2016, o 11:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory z Rosji
Masz rację, Dorcinda -alternariozę
- roscommonka
- 100p
- Od: 15 maja 2013, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
evikc Ja uprawiam pod folią różne odmiany poza tymi póznymi. Plony bardzo tu w Irlandii zależą od sezonu, np. rok 2015 był katastrofalny po prostu! Natomiast w 2014 i 2013 nie nadążaliśmy z konsumpcją
W 2015tym, baaardzo trudnym roku plenne były min.:
Kas 20/F2 wys.
Kas28/F2 wys.koktajlowy
K141/F4 wys.pasiasta sakiewka od małej do średniej wielkości
JR8/F3 wys. b.plenny, idę z nim w kierunku wczesności.
K179 wys. żółta zebra, b.plenne
K142 wys. podłużne malinowe
K178 samokończący malinowy
Orange banana wys.
Aurija wys. Ukraiński
Koktajlowe prowadzę w styropianowych pudłach po rybie możesz o takie zapytać w Super Valu albo w sklepach rybnych, są super.
W tym roku testuję Shapka Monomakha, Chris Ukrainian, Rumjana, Dolika Dalnevostochnaja oraz krzyżówki Jarsona z Malachitową szkatułką(rosyjska)
Do sprawdzonych i plennych z Rosji i okolic zaliczyć mogę: Cosmonaut Vołkov, Jabłonka Rosii, Moskvich i Czuchłoma. Nie doczekałam się owoców z Ispolin, bo to bardzo pózna odmiana jak na Irlandię.
W 2015tym, baaardzo trudnym roku plenne były min.:
Kas 20/F2 wys.
Kas28/F2 wys.koktajlowy
K141/F4 wys.pasiasta sakiewka od małej do średniej wielkości
JR8/F3 wys. b.plenny, idę z nim w kierunku wczesności.
K179 wys. żółta zebra, b.plenne
K142 wys. podłużne malinowe
K178 samokończący malinowy
Orange banana wys.
Aurija wys. Ukraiński
Koktajlowe prowadzę w styropianowych pudłach po rybie możesz o takie zapytać w Super Valu albo w sklepach rybnych, są super.
W tym roku testuję Shapka Monomakha, Chris Ukrainian, Rumjana, Dolika Dalnevostochnaja oraz krzyżówki Jarsona z Malachitową szkatułką(rosyjska)
Do sprawdzonych i plennych z Rosji i okolic zaliczyć mogę: Cosmonaut Vołkov, Jabłonka Rosii, Moskvich i Czuchłoma. Nie doczekałam się owoców z Ispolin, bo to bardzo pózna odmiana jak na Irlandię.
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
roscommonka dzięki za informację, ja w tym roku będę w Irlandii 3-cie lato. W 2014 wyszły mi pomidorki na ogródku super w ubiegłym masakra nic kompletnie. Mam działkę a na niej tunel foliowy 6mx3m. W ubiegłym roku pod folią kilka działek dalej mieli świetne pomidorki.
- roscommonka
- 100p
- Od: 15 maja 2013, o 16:51
W 2014 to i mi się w gruncie udały. Miałam wtedy Pokusę i Promyk, a pod folią był inny zestaw
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
U mnie ruskie jak do tej pory rosną najlepiej ze wszystkich pomidorów
-
- 50p
- Od: 20 lut 2012, o 10:47
Na niektórych krzakach od dłuższego czasu niektóre liście są skręcone w rulonik ,wyglądają na zdrowe .Jaka może być tego przyczyna?
Pozdrawiam Adrian
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
przy tak "skąpych informacjach" to wróżenie z fusów ...
czasami rośliny zwinięciem liści reagują na wysoką temperaturę...
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- 50p
- Od: 21 lut 2015, o 00:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie wszystkie rosyjskie tez takie.na pewno nie przenawozenie bo niczego nie dawałem ani przed sadzeniem ani po posadzedzeniu.
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Witaj Adrian. Warmia i Mazury się Kłaniają . Nie jest to na pewno objaw chorobowy. Daj im czas. Podlewaj sama wodą, nie dawaj nawozów. U mnie też się czasem liście podwijaja ale to nic poważnego. Pisałeś jaka to odmiana? Bo nie wiem czy to ja gapa jestem.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
adziosz12 ,
dokładnie tak jak pisze PaulaPola, nie ma powodu do paniki...
sam pisałeś, że rośliny wyglądają na zdrowe...
dokładnie tak jak pisze PaulaPola, nie ma powodu do paniki...
sam pisałeś, że rośliny wyglądają na zdrowe...
Pozdrawiam, Mirek