" Moje oczko w głowie "cz.2
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: " Moje oczko w głowie "cz.2
Marzenko Wstyd się przyznać ale nie wiem Większość nasionek nie opisałam - latem , jesienią miałam jeszcze lepszą pamięć , rozpoznawałam wszystko po nasionkach a teraz nic nie wiem , dobrze że mi podpowiedziałaś , już wiem ze mam Lobelie i cynię .
Dzięki Będę wstawiać kolejne zdjęcia i prosić Cię o nazwy
Dzięki Będę wstawiać kolejne zdjęcia i prosić Cię o nazwy
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Ślicznie kiwatuszki powystawiały noski , teraz tylko czekać jak zakwitną
Siewki wcale nie są marne , są małe i na pewno jeszcze urosną
Małgosiu jak tak dobrze rozpoznajesz siewki to może i powiesz co przepikowałam
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marne?? co niektórzy chcieliby mieć takie marne wiosna u Ciebie na działeczce u ładna i tylko patrzeć jak już będą pierwsze kwiaty
- TerDob
Kamila Witaj .Czekam na tą wiosnę i doczekać się nie mogę , ale już nie długo . Siewki jedne wychodzą drugie padają , nie wiem co robię nie tak Dziękuję za słowa pociechy , może kiedyś urosną .
Aniu Gdzie tam wiosna , wszystko jeszcze okryte , mokro , nie idzie nic zrobić . Pokaż swoje sieweczki , zobaczymy co Ci tam rośnie i jak
Pozdrawiam serdecznie
Aniu Gdzie tam wiosna , wszystko jeszcze okryte , mokro , nie idzie nic zrobić . Pokaż swoje sieweczki , zobaczymy co Ci tam rośnie i jak
Pozdrawiam serdecznie
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Teresko niskie za poświęcenie się dla sprawy.
Nasionka od Ciebie posegregowane, sadzonki zdrewniałe już siedzą w pojemnikach opisane i zasypane a jutro powędrują jeszcze na trochę do piwnicy.
Najbardziej zależy mi na sadzonkach Hortensji - oby choć po 1 patyczku się ukorzeniło to byłabym szczęśliwa.
Dla Ciebie za dobre serduszko
Nasionka od Ciebie posegregowane, sadzonki zdrewniałe już siedzą w pojemnikach opisane i zasypane a jutro powędrują jeszcze na trochę do piwnicy.
Najbardziej zależy mi na sadzonkach Hortensji - oby choć po 1 patyczku się ukorzeniło to byłabym szczęśliwa.
Dla Ciebie za dobre serduszko
- TerDob
Krysiu Dziękuję za piękny zawciąg , niech Ci się wszystko przyjmie i szybko i ładnie rośnie . Jak hortensje się nie przyjmą to jeszcze raz wyślę albo spróbuję u siebie .
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Wiesz ... zrobię wszystko co w mojej mocy ale czasami tak jest,że jedne rosliny rosna w oczach a inne nie chcą z nami współpracować
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Teresko, ja nie mam doświadczenia i ręki do siewów, ale z moich obserwacji wynika, że żeby siewki ładnie rosły trzeba im 2 rzeczy bardzo dobrego światła i umiarkowanego podlewania. Nie może byc za mokro. A siewki chyba najlepiej postawić na południowym, albo wschodnim oknie.
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Tereniu Jak już cebulki ruszyły to będzie ładnie , nawet jak parę listków przymarznie to i tak kwiatki kolorowe będą
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu Załamka.Miałam Ci ja siewki Kuflika zielonego.Sprzątałam w pokoju,zachaczyłam odkurzaczem i wszystko się wywaliło na ziemię.Możesz sobie wyobrazić.Już nie mam Kuflika.W ogóle to mi zdechły siewki datur,i jeszcze inne.Nawet nie mam już ochoty na nic.Więcej nie będę się bawić.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Tereniu piękne pierwsze siewy u mnie dzisiaj słonecznie ale wieje i zimno
nic nie robiłam bo jeszcze strasznie mokro, a rączki świerzbią
miłej niedzieli
nic nie robiłam bo jeszcze strasznie mokro, a rączki świerzbią
miłej niedzieli
- TerDob
Krysiu U mnie też nie wszystkie roślinki chcą ze mną współpracować ,ale trzeba próbować .
Gosiu Witaj Ja też nie mam doświadczenia ani ręki do siewów , ale próbuje i uczę się . Południowego okna nie mam , może dlatego te moje siewki takie marne
Danusiu Czekam żeby w końcu coś zakwitło , a szczególnie na te co rok temu wymarzły bo za wcześnie wyszły , jestem ciekawa czy teraz zakwitną .
Gosia123 Nie poddawaj się , zawsze coś wyrośnie . Kuflik zielony - bardzo ładny i trochę szkoda . Gdzie Ci będzie lepiej jak nie z kwiatkami - masz się bawić to rozkaz
Dzidziu U nas też dzisiaj było słonecznie ale bardzo wiało , na działce jeszcze mokro ,nie da się nic robić . Jeszcze zdążymy popracować
Pozdrawiam wszystkich , życzę miłej niedzieli i zapraszam ponownie
Gosiu Witaj Ja też nie mam doświadczenia ani ręki do siewów , ale próbuje i uczę się . Południowego okna nie mam , może dlatego te moje siewki takie marne
Danusiu Czekam żeby w końcu coś zakwitło , a szczególnie na te co rok temu wymarzły bo za wcześnie wyszły , jestem ciekawa czy teraz zakwitną .
Gosia123 Nie poddawaj się , zawsze coś wyrośnie . Kuflik zielony - bardzo ładny i trochę szkoda . Gdzie Ci będzie lepiej jak nie z kwiatkami - masz się bawić to rozkaz
Dzidziu U nas też dzisiaj było słonecznie ale bardzo wiało , na działce jeszcze mokro ,nie da się nic robić . Jeszcze zdążymy popracować
Pozdrawiam wszystkich , życzę miłej niedzieli i zapraszam ponownie
- TerDob
Witam wszystkich - jak bardzo się cieszę że już jest To Forum