AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Post »

doromichu pisze:Aga pieknie u Ciebie hortensje sliczne ,a zdradz mi prosze jak ukorzenilas ja-ja po drodze do pracy mam taka piekna niebieska ;:224 ;:224 ;:224
Dzialeczka pisze:Dołączam do pytania - w jaki sposób ukorzeniłaś hortensję? Ja też poeksperymentowałabym... ;:224
Dziewczyny, ciachnięta gałązkę z parą zielonych liści wsadziłam do doniczki z ziemią ( wymieszaną pół na pół z piaskiem) . Liście hortensji przycięłam do połowy - bo jak wyczytałam, to pozwala ograniczyć parowanie. Potem doniczki nakryłam plastikową butelką i gotowe.
Gdzieś w poprzednich wątkach jest relacja z tych moich poczynań - postaram się odkopać ten wątek i wkleic linka :)

P.S.
Niestety, szukam i szukam w poprzednich latach i cos się dokopac nie mogę do miejsca w którym pokazywałam ukorzenianie hortensje. Z trzech zrobionych sadzonek ukorzeniły sie dwie, ale potem nagle jedna mi padła. Na szczęście ostatnia przetrwała i ciągle pięknie kwitnie :)
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

U mnie też całe lato ciągle padało, pogoda w tym roku była dołująca, zaczęły mi gnić rośliny i też straciłam chęci do klikania i robienia zdjęć. Dopiero w sierpniu między deszczem zdarzyło się trochę ciepłych dni i słońca. Wakacje skończyły się u nas tydzień temu i pachnie już jesienią.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiem, czy nie trzeba się nastawić juz na takie zwariowane pogody. Klimat się zmienia i to raczej na gorsze.
Kiedyś za moich młodych ( :roll: ) lat lato było bardziej stabilne. Ciepłe, nie upalne. Od czasu do czasu deszcz.
A teraz wszystko odwrotnie
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

megi1402 pisze:U mnie też całe lato ciągle padało, pogoda w tym roku była dołująca, zaczęły mi gnić rośliny i też straciłam chęci do klikania i robienia zdjęć. Dopiero w sierpniu między deszczem zdarzyło się trochę ciepłych dni i słońca. Wakacje skończyły się u nas tydzień temu i pachnie już jesienią.
Gosia - więc dopadł nas ten sam nastrój ;:224 tyle ze u mnie tak nieciekawie jest od maja !
Wakacje też się skończyły i dzieci od tygodnia do szkoły chodzą ;:108 tyle że tych słonecznych dni ciągle brak ! A przez ten deszcz i chłody to mam wrażenie że jesień jest już od miesięcy ;:145
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Nie wiem, czy nie trzeba się nastawić już na takie zwariowane pogody. Klimat się zmienia i to raczej na gorsze.
Kiedyś za moich młodych ( :roll: ) lat lato było bardziej stabilne. Ciepłe, nie upalne. Od czasu do czasu deszcz.
A teraz wszystko odwrotnie
Gosia - i ja takie lata w Polsce pamiętam :) Potem zaczęło się wszystko stopniowo zmieniać... ;:131

A pogoda faktycznie zwariowana - podobno takiego mokrego lata w Szkocji nie było od 100 lat...
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czasami każdego dopada chandra, a pogoda ma niestety na to duży wpływ. Miejmy nadzieję , że następny sezon będzie lepszy i bardziej ;:3 . Planujesz już nasadzenia jesienne? Pamiętam Twojego pięknego piętrusa, który był dla mnie weną przy tworzeniu mojego. Niedługo przymierzam się do kolejnego. Trzymaj się cieplutko i czekam na zdjęcia ;:196
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Skonczyly sie wakaccje u Ciebie-u mnie ida od 5wrzesnia od srody ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas też skończyły się wakacje ;:145
Jak mi było dobrze. Zero stresu, pamiętania o lekcjach, sprawdzania, wożenia do szkoły.
Znowu się zacznie
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Margo2 pisze:U nas też skończyły się wakacje ;:145
Jak mi było dobrze. Zero stresu, pamiętania o lekcjach, sprawdzania, wożenia do szkoły.
Znowu się zacznie
Margo a ja nie moge sie doczekac -od 9 do 15 nikogo w domu spokoj i cisza ,odwozic nie musze bo blisko,lekcji nie odrabiaja bo te sa bardzo bardzo rzadko ,zero stresu ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

AgaNet pisze::wit

Jestem, jestem :wit
....u mnie tradycyjnie PADA, pada i pada.... fatalna aura w tym roku i wenę do klikania straciłam chyba całkowicie :oops:
Zaglądam czasem na FO, zerknę cichaczem do zaprzyjaźnionych ogrodów ogrzać serce pięknymi widokami z Waszych zielonych zakątków i to tyle...
Ostatnio złapałam się na tym że nawet fotek długi czas nie robiłam ;:124
Aguś u Ciebie pada, pada i pada a u nas susza , susza i susza już mam dość tego podlewania a roślinki i tak marnie wyglądają.

Mnie też już nie zawsze chce się pisać na forum , jakoś tak po prostu zmęczona się czuję.

Genia .
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Tak to lato takie dziwne i krótkie było,albo paliło strasznie ,albo zimno jak jesienią a teraz roślinki nadrabiają i kwitną oby zimno się nie zrobiło ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

doromichu pisze:
Margo2 pisze:U nas też skończyły się wakacje ;:145
Znowu się zacznie
Margo a ja nie moge sie doczekac -od 9 do 15 nikogo w domu spokoj i cisza ,odwozic nie musze bo blisko,lekcji nie odrabiaja bo te sa bardzo bardzo rzadko ,zero stresu ;:196
Gdybym tez w domu mogła spędzac te czas, to pewnie bym tak nie narzekała, ale ja wracam około 17. Biegiem obiad. A lekcje nasi mają zadawane codziennie i to bardzo dużo. No i non stop klasówki.
Pamiętam jak mój syn poszedł do przedszkola, a ja jeszcze nie pracowałam, tez bardzo lubiłam posiedzieć w domu sama. To dla matki najlepszy wypoczynek.
Czasem wezme sobie urlop, żeby miec taka chwilę dla siebie
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Agato czy naprawdę nie masz nic do pokazania ?????? ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”