Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc
- Andrew Be
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2013, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc
Przychodzą mi do głowy tylko same ochy i achy.
Od tych kolorków i pięknych roślin aż się w głowie kręci.
Gratuluję rewelacyjnych kwiatów i zdolnej żony
Od tych kolorków i pięknych roślin aż się w głowie kręci.
Gratuluję rewelacyjnych kwiatów i zdolnej żony
Pozdrawiam Andrzej.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
I to się dzieje naprawdę Tyle kwiatów, tyle kolorów, można normalnie na zjechać. Nie można tego jakoś dawkować, żeby takiego szoku nie było
Chyba to trzeba gdzies zgłosić
Chyba to trzeba gdzies zgłosić
- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Wszystkim za bardzo miłe słowa.
Niedługo u Was będzie kolorowo, a u mnie te kwiaty zostaną tylko wspomnieniem, na szczęście utrwalonym na fotografii (tej cyfrowej ) i na tym Forum
Na szczęście trochę tego jeszcze u mnie jest... Ale z tego co widzę szykuje się dwu-, no może trzydniowa przerwa, żebym w ogóle mógł coś Wam nowego pokazać. Następne w kolejności są helioski (i wszystko co do nich podobne), im mało już brakuje.
Martwi mnie tylko następny tydzień , nie będzie mnie przez 4 dni w domu i może mnie trochę ominąć (nie wiem czy żona da radę z fotkami ) - wszystko zależy od pogody, ale z tego co zapowiadają to ma być (na szczęście, dla mnie ) pochmurno...
Nowości od Sibala już posadzone, jak jutro dam radę to wrzucę fotki.
Pierwszy raz jestem zadowolony z 'gratisów' - same medio (i to na dodatek takie, których nie miałem) :
1. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. nova RH1 346
2. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. minor WR 630
3. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. rutiliflora RH 330
Zazwyczaj jak przychodziły gratisy, to hodowcy (sprzedawcy), chyba specjalnie ( ), dorzucali rośliny całkowicie niepasujące do profilu zamówienia. Zamawiałem rebucje - jako gartis(y) - jakaś parodia albo noto; zamawiałem sulki, medio - a tu ni stąd, ni zowąd - w paczce jako gratis znajduję gumiaka(i). Totalny nonsens. A w tym przypadku pełna kultura Więc jakby ktoś chciał skorzystać z tego źródła to szczerze polecam (a Robertowi dziękuję za pomoc ).
Hmmm, jak tak teraz się patrzę na swoją listę, to mam już 202 pozycje (razem z tym co ma jeszcze przyjść w tym i następnym tygodniu). Jak dla mnie to chyba już wystarczy
A teraz wymęczony przez dzieciaki i kaktusy idę
I jeszcze jedno:
To tak jak z kobietami
Niedługo u Was będzie kolorowo, a u mnie te kwiaty zostaną tylko wspomnieniem, na szczęście utrwalonym na fotografii (tej cyfrowej ) i na tym Forum
Na szczęście trochę tego jeszcze u mnie jest... Ale z tego co widzę szykuje się dwu-, no może trzydniowa przerwa, żebym w ogóle mógł coś Wam nowego pokazać. Następne w kolejności są helioski (i wszystko co do nich podobne), im mało już brakuje.
Martwi mnie tylko następny tydzień , nie będzie mnie przez 4 dni w domu i może mnie trochę ominąć (nie wiem czy żona da radę z fotkami ) - wszystko zależy od pogody, ale z tego co zapowiadają to ma być (na szczęście, dla mnie ) pochmurno...
Nowości od Sibala już posadzone, jak jutro dam radę to wrzucę fotki.
Pierwszy raz jestem zadowolony z 'gratisów' - same medio (i to na dodatek takie, których nie miałem) :
1. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. nova RH1 346
2. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. minor WR 630
3. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. rutiliflora RH 330
Zazwyczaj jak przychodziły gratisy, to hodowcy (sprzedawcy), chyba specjalnie ( ), dorzucali rośliny całkowicie niepasujące do profilu zamówienia. Zamawiałem rebucje - jako gartis(y) - jakaś parodia albo noto; zamawiałem sulki, medio - a tu ni stąd, ni zowąd - w paczce jako gratis znajduję gumiaka(i). Totalny nonsens. A w tym przypadku pełna kultura Więc jakby ktoś chciał skorzystać z tego źródła to szczerze polecam (a Robertowi dziękuję za pomoc ).
Hmmm, jak tak teraz się patrzę na swoją listę, to mam już 202 pozycje (razem z tym co ma jeszcze przyjść w tym i następnym tygodniu). Jak dla mnie to chyba już wystarczy
A teraz wymęczony przez dzieciaki i kaktusy idę
I jeszcze jedno:
Magdo, chyba nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem. Nie jest to jedyny powód dla którego tak uwielbiam wszelkie rebucjowate. Może i sezon trwa u mnie krótko, ale za to jak efektownie - warto na te chwile, nawet tak krótkie, czekać cały rok i cieszyć z każdego malutkiego kwiatka, którego te filigranowe roślinki są w stanie wytworzyć. No i właśnie to jest drugi powód, dla którego tak je lubię - w szczególności mediolobiwki - czyli rozmiar, i co by o nich nie mówić - także uciernienie, wcale nie monotonnesokolica pisze:Prześlicznie kolorowo! To właśnie jest jedyny powód, dla którego nie dziwię się, że te rośliny mogą być dla kogoś hoplem. Tyle barw, tak obfite kwitnienia! Szkoda, że to nie potrwa do końca sezonu (...)
To tak jak z kobietami
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale cuda!!!
Cudne te kwieciste dywany.
A czas kwitnienia pasuje mi do mojego czasu pracy - gdy ja wychodzę do pracy, to one mogą zamykać już swoje pąki. Ja to wiedziałam jak ustawić się, by nie tracić najpiękniejszych widoków
- wcale się nie dziwię - też bym miała do takiej słabość.przemek_pc pisze: Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. amblypetala WR 295A ( mam do niej duuuużą słabość )
Cudne te kwieciste dywany.
A czas kwitnienia pasuje mi do mojego czasu pracy - gdy ja wychodzę do pracy, to one mogą zamykać już swoje pąki. Ja to wiedziałam jak ustawić się, by nie tracić najpiękniejszych widoków
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Fajno, kolorowo, na przyszły rok trzeba się będzie przesiąść na ogród. Ja Ci dobrze radzę, na jesieni zamów nasiona tak za 2-3 stówki ;]
Szkoda, że Sibal do gratisów wybrał wszystko co mam, zaś nie będzie co sępić ;P
A powiedzcie mi jeszcze, jak z płatnością u Sibala, bo się na te nasiona szykuje. Ma konto paypal?
Szkoda, że Sibal do gratisów wybrał wszystko co mam, zaś nie będzie co sępić ;P
A powiedzcie mi jeszcze, jak z płatnością u Sibala, bo się na te nasiona szykuje. Ma konto paypal?
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
Fajnie, kolorowo tak słonecznie. Wspaniałe kwitnienia
- przemek_pc
Witam Wszystkich
Dzisiaj bez fotek kwiatów, bo jak pisałem wczoraj czekamy na nowe 'rozwiązania'. Nie chcę Was męczyć powtórkami Może jutro z rana coś się uda zrobić A pąków jest jeszcze mnóstwo
Na razie szkoda mi najbardziej Sulcorebutii steinbachii, bo po tym jednym kwiatku, resztę pąków zasuszyła
A poniżej mediolobiwki i jedna ajlosterka (perplexa) od Sibala (po lewej) i zakupione na All medio od Mariusza Mieczakowskiego (po prawej, przyszły dzisiaj, więc jeszcze nie posadzone ):
Dzisiaj bez fotek kwiatów, bo jak pisałem wczoraj czekamy na nowe 'rozwiązania'. Nie chcę Was męczyć powtórkami Może jutro z rana coś się uda zrobić A pąków jest jeszcze mnóstwo
Na razie szkoda mi najbardziej Sulcorebutii steinbachii, bo po tym jednym kwiatku, resztę pąków zasuszyła
A poniżej mediolobiwki i jedna ajlosterka (perplexa) od Sibala (po lewej) i zakupione na All medio od Mariusza Mieczakowskiego (po prawej, przyszły dzisiaj, więc jeszcze nie posadzone ):
Czy konto PayPal ma to nie wiem, ale poprosił o przesłanie pieniędzy listem poleconym wartościowym ,dopiero po otrzymaniu przesyłki. Więc masz okazję przed zapłatą obejrzeć roślinyczarny pisze:A powiedzcie mi jeszcze, jak z płatnością u Sibala, bo się na te nasiona szykuje. Ma konto paypal?
Przemku nowości super , widzę, że kolekcja się powiększa, tak trzymaj
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- nyskadu
Szaleństwo, zakupowe szaleństwo ale te kwitnące, nie mozna koło nich przejść obojętnie nawet żółty przy fiolecie fajnie wyglada
- przemek_pc
I jeszcze czekam na jedną przesyłkę... Tym razem kilka sulek i ajlosterek, i jakiś pyrrhocactus chyba
- nyskadu
Jeszcze jedną, w sumie ja też coś tam kupuje na bieżąco, może nie z rodowodem, ale mnie wystarczają takie kundelki a na wyższe sfery tu sobie popatrzę
- przemek_pc
Aga, u mnie też nie wszystko - jak już zdążyłaś zauważyć - z numerkami. Ale przyznam się, że lubię wiedzieć co w doniczce siedzi
- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Ale u Ciebie kolorowo się zrobiło . Sulki i Rebucje szaleją U mnie w rebucjowatych na razie spokój ale po ilości pąków zdaje się że trochę będzie sie działo