Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013
A powiedzcie...czy takie okrągłe dziury w ziemi, jakby ktoś haubicą przestrzelił i zapadający się grunt wokół korzeni drzew...to nornice może? Em zaczął zasieki na mamuty rozładowywać i tam pod nimi takie właśnie odkrycia poczynił...podobne są na całym trawniku, natomiast tam gdzie sadziłam, nie? No bo jak nie nornice to co? Partyzanci?
Dziś wysypałam wokół resztek ostróżek trochę kory zrobionej przez eMa do jutra może paskudy śliskie odstraszy...wysypałam też korę na nowe grządki...rewelacyjnie to to nie wygląda i docelowo na pewno nie będzie, ale na razie mam nadzieję, że chwasty lekko przydusi. Najważniejsze, że zasieki maleją
No i kolejne zdjęcia udające, ze mam normalny, zadbany ogród:
to powyżej to widok z kuchennego okna...w zeszłym roku zarośnięty irysami i wilczomleczem, docelowo mają być róże i byliny towarzyszące...i irysy, bo odbiły całkiem rześko, po przekopaniu
Misiu, mam tę co pokazywałam i variegatę, którą wczesną wiosną prawie wypieliłam, ale w ostatniej chwili ocalała i teraz odbija po moich zabiegach 'pielęgnacyjnych', więc ciemną bardzo chętnie przygarnę;) Ta moja się powinna do jesieni ładnie rozkrzewić, więc możemy wymiankę zrobić
Dziś wysypałam wokół resztek ostróżek trochę kory zrobionej przez eMa do jutra może paskudy śliskie odstraszy...wysypałam też korę na nowe grządki...rewelacyjnie to to nie wygląda i docelowo na pewno nie będzie, ale na razie mam nadzieję, że chwasty lekko przydusi. Najważniejsze, że zasieki maleją
No i kolejne zdjęcia udające, ze mam normalny, zadbany ogród:
to powyżej to widok z kuchennego okna...w zeszłym roku zarośnięty irysami i wilczomleczem, docelowo mają być róże i byliny towarzyszące...i irysy, bo odbiły całkiem rześko, po przekopaniu
Misiu, mam tę co pokazywałam i variegatę, którą wczesną wiosną prawie wypieliłam, ale w ostatniej chwili ocalała i teraz odbija po moich zabiegach 'pielęgnacyjnych', więc ciemną bardzo chętnie przygarnę;) Ta moja się powinna do jesieni ładnie rozkrzewić, więc możemy wymiankę zrobić
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ja zbieram i trupy i żywe też, które to topię w wiaderku z roztworem wodnym soli. Mimo tego co któryś zdąży złożyć jaja w ziemi /takie śliczne perełki, można jeść jak kawior/. Zasieki żadne nie pomagają , bo całe sotnie maszerują od Bobru i od niekoszonego wału przeciwpowodziowego.EwaM pisze:I zbierać trupy! Bo będziesz miała na sumieniu kosy i jeże.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
survivor26 pisze:A powiedzcie...czy takie okrągłe dziury w ziemi, jakby ktoś haubicą przestrzelił i zapadający się grunt wokół korzeni drzew...to nornice może?
To może być karczownik, wyjątkowa swołocz, potrafi zeżreć korzenie drzewka
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- survivor26
Rzuciłam szybko okiem w necie, co zacz i ...dobra, chyba oswoję, bo nie ubiję drania, jak tych otworów wlotowych jest kilkadziesiąt ale popytam jutro w geesie, co na to mają...wyjadę stamtąd z całym bagażnikiem chemii ogrodowejEwaM pisze:survivor26 pisze:A powiedzcie...czy takie okrągłe dziury w ziemi, jakby ktoś haubicą przestrzelił i zapadający się grunt wokół korzeni drzew...to nornice może?
To może być karczownik, wyjątkowa swołocz, potrafi zeżreć korzenie drzewka
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazdraszaczam M, bo mój jak przyjechał i zobaczył różanki, to stwierdził "wiocha"
On ma zabrać ławeczkę tym razem, bo my to się raczej nie wybierzemy. Auto na bazie otwarte zostawia, to Twój by sobie ją wziął będąc we Wrocławiu
On ma zabrać ławeczkę tym razem, bo my to się raczej nie wybierzemy. Auto na bazie otwarte zostawia, to Twój by sobie ją wziął będąc we Wrocławiu
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat ładny ten mechaty na pierwszym zdjęciu, a karczowniki to tęp , bo jak nie to z jarzynek tylko nać
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Bojowo się tutaj zrobiło...ale na widok tego cudnego tulipanka z rozczochraną czuprynką oczka aż mi się zaśmiały! Arystokrata jakiś
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Witaj płocczanko!!! Namierzyłam Cię u Renaty. Piękny masz ogród i będę wpadać do Ciebie.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Pati załatwione z tydzień jeszcze niech podrosną... i wysyłam ...
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Tulipanek cudenko
- survivor26
Nie mam pojecia co to za tulipanek, ale też strasznie mi się podoba! Musze odkopać notatki zakupowe z ubiegłego roku, może dojdę...
U nas dziś leje i tak ma być do piątku...rozumiem, że teraz nie ma co na ślimaki czegokolwiek sypać i należy dać im ten mokry tydzień na rozmnożenie się? Środki nabyłam, ale...historia zakupu i coponiedziałkowy wylew złośliwości i frustracji dziś w wątku domowym
Tosiu, witaj! Ja płocczanka co prawda farbowana, ale w sumie zebrałoby się do kupy z 10 lat mojego życia w Płocku Cięgiem mieszkałam w Płocku rok, jak mnie dziadkowie na wychowanie wzięli, a o mały włos, a potem bym została mieszkanką Gostynina, tylko rodzicom plany nie wyszły...
Misiu, spokojnie nie spieszy się, nie chcę Ci kłopotu robić, więc jak znajdziesz czas i siły, może być i za pół roku
U nas dziś leje i tak ma być do piątku...rozumiem, że teraz nie ma co na ślimaki czegokolwiek sypać i należy dać im ten mokry tydzień na rozmnożenie się? Środki nabyłam, ale...historia zakupu i coponiedziałkowy wylew złośliwości i frustracji dziś w wątku domowym
Tosiu, witaj! Ja płocczanka co prawda farbowana, ale w sumie zebrałoby się do kupy z 10 lat mojego życia w Płocku Cięgiem mieszkałam w Płocku rok, jak mnie dziadkowie na wychowanie wzięli, a o mały włos, a potem bym została mieszkanką Gostynina, tylko rodzicom plany nie wyszły...
Misiu, spokojnie nie spieszy się, nie chcę Ci kłopotu robić, więc jak znajdziesz czas i siły, może być i za pół roku
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
O tu to dopiero mam do nadrobienia , ale też musi poczekać do wieczorka Tera wracam do przyziemnych spraw zwanych planowaniem...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Ogród jak ta lala się maluje. Będzie co podziwiać latem jak to wszystko buchnie życiem