Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)

Zablokowany
nuska
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 sie 2007, o 20:53

Post »

Dziękuje za odpowiedzi.Postanowiłam że przesadzę jednak,w suchą ziemię.Kaktusy pochodzą z B&Q to duży sklep z wszystkim do domu i ogrodu.Specjalnie poszłam zobaczyć gdzie te kaktusy stoją i są rzucone w kąt ,pod stołem na którym stoją sukulenty.Dziwne że w sklepie wszystkie kwitną,sprawdzałam nie są na kleju przyczepione te kwiatki.Dziwne w tym miejscu gdzie stoją to nie ma za wiele światła i jest raczej bardzo wilgotno.Czyli warunki jak u mnie na parapecie.Jeżeli okaże się ,że nie udało się to przesadzanie to jak szybko pojawią się niepokojące objawy???
tylko gór mi brak
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p
Od: 1 sie 2007, o 21:54

Post »

Basia a gdzie ten żwirek tzreba dać? Na wierzch na dno czy jak? I jaki to ma być żwirek, drogie takie coś?
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Żwirek mieszasz z ziemią. Dodatkowo możesz na wierzch dać grubszy, będzie to ładnie wyglądać i ochroni szyjkę korzeniową.

Najprościej jest pójść do sklepu zoologicznego i dokupić żwir o odpowiedniej grubości ;)
Dawid
nuska
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

oto efekty mojej pracy. :D teraz oczywiście poprosze o identyfikacje i jakies sugestie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tylko gór mi brak
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p

Post »

nuska, ale ślicznie zrobiłaś, tylko pozazdrościć. Kurde masz "głowe starca" ale mis ie ten kaktus podoba:P
nuska
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

:oops: oj dzięki.Mam nadzieje że przeżyją moje przesadzanie.Jak wyciągłam z doniczek to sie okazało ze bez tej wody to bym pewnie sobie nie poradziła.Wszystkie mają długie jasne korzonki które powyłaziły z dziurek pod spodem doniczki.Gdyby były suche to bym ich nie dała rady wysiagnać i musiałabym urwać,a tak wyszły dosc łatwo.Nie wiem tylko czy morskie muszle ślimaka powinny byc koło kaktusów?
tylko gór mi brak
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 maja 2007, o 16:58

Post »

tengel27 pisze:Najprościej jest pójść do sklepu zoologicznego i dokupić żwir o odpowiedniej grubości ;)
albo pobawić się z dzieckiem sitkiem w piaskownicy ,wtedy nic nie kosztuje
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p

Post »

Basia wiesz z piaskownicy już wyrosłam;) Ani swoich ani sąsiadów ani rodzeństwa młodszego nie mam hihih:P
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:lol: No to ja jestem w lepszej sytuacji. Idziemy z synem do piaskownicy uzbrojeni w wiaderka, łopatki i sitka. Przyjemne z porzytecznym :roll: :wink:
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p

Post »

No to zazdroszcze. Ale za pare lat na pewno będę miała dzieci to tak będę robic:) Dziekuje za rade :lol: :lol:
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p

Post »

Mam taki problem. Kupiłam sobie spray grzybobójczy dla tego echinocactusa. Ale nie pisze przez ile mam tym psikac i jak czesto. Moze wy wiecie?
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

nuska: jakiej ziemi użyłaś do tych kaktusów?
albo pobawić się z dzieckiem sitkiem w piaskownicy ,wtedy nic nie kosztuje
Biorąc pod uwagę, że za woreczek żwirku do akwarium płacę 3 zł to szkoda zabierać dzieciom piasek z piaskownicy :twisted:
Dawid
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Piasku nie ubędzie ,ale jaka frajda w tym wieku z sitkiem się pobawić :twisted: kupić zawsze można :D ale zrobić samemu :twisted:
Zablokowany

Wróć do „KAKTUSY i inne sukulenty”