Na starym po nowemu.
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na starym po nowemu.
Ano, koryta - jedno rzekomo bardzo duże, drugie mniejsze (jeszcze ich nie wiedziałam). Drązę, drążę temat by to wreszcie znieśli.
Reniu, wiemy jak się nazywa chodzenie od klubu do klubu, to teraz musimy wymyślic nazwę chodzenia od pchlego targu do pchlego
Syropek z bzu - dobra sprawa.
Nawet nie wiedzałam, że ta Eva też się nadaje na przetwory - myślałam, że jest tylko ozdobny bez.
Kolkwicja
Paula - dzisiaj przechodziłam obok niskiego żywopłotu z bodziszka / wysoki na ok. 80 cm, szeroki na 1 m (wzdłuż caluśkiego płotu, ok 20 m). Jak się prezentuje? Pięknie!
Reniu, wiemy jak się nazywa chodzenie od klubu do klubu, to teraz musimy wymyślic nazwę chodzenia od pchlego targu do pchlego
Syropek z bzu - dobra sprawa.
Nawet nie wiedzałam, że ta Eva też się nadaje na przetwory - myślałam, że jest tylko ozdobny bez.
Kolkwicja
Paula - dzisiaj przechodziłam obok niskiego żywopłotu z bodziszka / wysoki na ok. 80 cm, szeroki na 1 m (wzdłuż caluśkiego płotu, ok 20 m). Jak się prezentuje? Pięknie!
- Beaby
Reniu - ten biały rododendron - śliczny!!!
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Beatko ją nie mam niestety Evy , robiłam z pospolitego bzu jest ci go u mnie poddostatkiem ,
Moja propozycja to gratoning , może ogłosimy konkurs na nazwę
Moja propozycja to gratoning , może ogłosimy konkurs na nazwę
Beaby pisze:Ależ teraz dzięki Tobie, Reniu, wszystkie hortensje są dumne
No to umówmy się, że są uwielbiane na równi z różami, albo róże są uwielbiane na równi z hortensjami.
Osobiście rogownicę przypilnowałam poprzedniej jesieni - wspaniale dała się wyrywać i nakierunkować, więc mam nadzieję, że sobie damy radę
Dzisiaj pokazał się duży pąk róży Elfe - kwiaty są rzeczywiście kremowo zielone -
Madziu, spójrz no tylko!
Pierwszy rok masz Elfa czy zimował ?
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- 50p
- Od: 23 cze 2009, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Mnie się marzy studnia ale to przyszłość
Myślę ze jak ja odnowisz będzie piękna
Mnie się marzy studnia ale to przyszłość
Myślę ze jak ja odnowisz będzie piękna
Zapraszam do mojego wątku: Borowiczek moje początki ...
- Beaby
Gratoning ...... Chyba już wygrałaś, Reniu Przynajmniej będziemy wiedziały co robimy jak oglądamy starocie
A czarny bez wrócił do łask jeśli chodzi o kuchnię, - net huczy od przepisów i tak mam być!
Robercie - kupiłam teraz na wiosnę, ale wzięłam pod uwagę, że może przemarznąć. Ale i tak warto choćby na jeden sezon ją mieć jak nie przetrwa, wtedy potraktuję tę różę jak piękny bukiet, który sie bardzo długo utrzymywał. Ale to wszystko zależy od zimy jaka nas czeka... Jednakże na razie przed nami lato... Elfe jest piękna!
Borowiczku
Jak widzisz - jest w przyrodzie po równo: Ty masz trawniczek, ja mam studnię, potem Ty będziesz miała też studnię, a i ja trawniczek
Elfe po kilku deszczowych dniach trzyma się bardzo dzielnie:
Czarny bez Eva - jeszcze w doniczce:
A czarny bez wrócił do łask jeśli chodzi o kuchnię, - net huczy od przepisów i tak mam być!
Robercie - kupiłam teraz na wiosnę, ale wzięłam pod uwagę, że może przemarznąć. Ale i tak warto choćby na jeden sezon ją mieć jak nie przetrwa, wtedy potraktuję tę różę jak piękny bukiet, który sie bardzo długo utrzymywał. Ale to wszystko zależy od zimy jaka nas czeka... Jednakże na razie przed nami lato... Elfe jest piękna!
Borowiczku
Jak widzisz - jest w przyrodzie po równo: Ty masz trawniczek, ja mam studnię, potem Ty będziesz miała też studnię, a i ja trawniczek
Elfe po kilku deszczowych dniach trzyma się bardzo dzielnie:
Czarny bez Eva - jeszcze w doniczce:
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Beatko piękny ten bez ,podobno nie jest tak ekspansywny jak pospolity , a co do przetworów to w tamtym roku dostałam konfitury z bzu, pychota, w tym roku będę też robić , i ponownie nalewkę z głogu (droga cholera jak diabli ) ale co się nie robi dla zdrówka
Elfe u Ciebie powinna przeżyć zimę jak dasz dobry kopiec , wygląda cudnie .
Elfe u Ciebie powinna przeżyć zimę jak dasz dobry kopiec , wygląda cudnie .
- Beaby
Ten bez max. rośnie na ok 3 m w szerz i na wysokość. Pięknie kwitnie! Miałam go w ogródku ROD, dlatego tak bardzo mi na nim zależało by kupić właśnie taki.
Jeszcze ani nie piłam ani nie robiłam nalewki z głogu. Chociaż nalewek u mnie balszoj.... Sezon nalewkowy zaczynam od orzechówki, i potem juz leci ...
Z różą - zobaczymy jak to będzie, ale kopczyk być musi.
Jeszcze ani nie piłam ani nie robiłam nalewki z głogu. Chociaż nalewek u mnie balszoj.... Sezon nalewkowy zaczynam od orzechówki, i potem juz leci ...
Z różą - zobaczymy jak to będzie, ale kopczyk być musi.
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochana , ale Ci zazdroszczę tych piwonii , ja się jeszcze nie dorobiłam żadnej, a uwielbiam je i ten zapach
- Beaby
Piwonie mają urok, jakiego kolorku by nie były. Ale nie jestem zwolenniczką ścinania ich do wazonu, szkoda mi ich - ot pazerność na dłuższe kwitnienie. Zatem, Pati - wszystkie moje piwonie rozkwitają właśnie dla Ciebie! A są na prawdę śliczne i pokaźne!
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazuj te piwonie, bo nie mogę się doczekać Moje zatrzymały się w rozwoju, bo jest bardzo sucho, a do wczoraj było w dodatku okropnie zimno.
- Beaby
Dopiero dzisiaj pogoda pozwoliła pstryknąc fotki piwonii. Te ciemniejsze nadal w pąkach....
Ale te jasne..., te jasne - skradły moje
Są cudne i pięknie, mocno pachną (coś pod konwalię) no i świetnie jednak radzą sobie z tym płotem:
Pierwszy rozwijający się kwiat tubylczej róży, dziwne bo skryty w samym środeczku krzaczka;
Borowiczku - dla Ciebie obiecany :
A pąków ma mnóstwo!
Biała róża pachnie cudnie, typowy różany, bardzo przyjemny zapach, ach....
Ale te jasne..., te jasne - skradły moje
Są cudne i pięknie, mocno pachną (coś pod konwalię) no i świetnie jednak radzą sobie z tym płotem:
Pierwszy rozwijający się kwiat tubylczej róży, dziwne bo skryty w samym środeczku krzaczka;
Borowiczku - dla Ciebie obiecany :
A pąków ma mnóstwo!
Biała róża pachnie cudnie, typowy różany, bardzo przyjemny zapach, ach....
- Beaby
Ewuś - piwonie nie zawiodły...